OTS: Podľa edX bude možné testovanie pod dohľadom nezávislej osoby

TASR, 11. septembra 2012 8:49

CAMBRIDGE, Massachusetts, 6. septembra 2012 /PRNewswire/ -- Odvážna iniciatíva edX zameraná na on-line vzdelávanie pokračuje v pretváraní vysokoškolského vzdelávania. Dnes oznámila, že sa dohodla na spolupráci so spoločnosťou Pearson VUE, ktorá bude spočívať v tom, že sa bude študentom ponúkať možnosť skladať záverečné skúšky pod dohľadom nezávislej osoby.

"Naši on-line študenti, ktorí si želajú flexibilitu, aby mohli potenciálnym zamestnávateľom poskytnúť nezávisle overené osvedčenia, sa teraz môžu rozhodnúť, že svoj kurz ukončia skúškou vykonanou prostredníctvom webovej stránky pod dohľadom nezávislej osoby," povedal Anant Agarwal, prezident edX. "Táto možnosť zvyšuje hodnotu našich kurzov v reálnom svete, pomáha nám stáť si za svojim cieľom, ktorým je sprístupnenie vysoko kvalitného vzdelania a praktických poznatkov. Ide teda o prirodzený vývoj základnej filozofie podniku edX, ktorá spočíva v tom, že v živote je možné dosiahnuť zmeny vďaka získanému vzdelaniu."

Pearson VUE, podnik spoločnosti Pearson, je svetovým lídrom v oblasti elektronického testovania. Študenti edX majú vďaka tejto novej dohode možnosť absolvovať záverečnú skúšku daného kurzu v jednom zo 450 skúšobných centier spoločnosti Pearson VUE vo viac ako 110 krajinách. Osoby poverené dohľadom overia v centrách totožnosť skúšaných študentov a zabezpečia riadny priebeh testov. Skúšaní študenti absolvujú prostredníctvom centier Pearson VUE rovnakú rigoróznu skúšku ako on-line študenti a bude im účtovaný mierny poplatok za služby dohľadu. Organizácia EdX ponúkne záujemcom možnosť absolvovať testy z jedného z jej on-line kurzov už túto jeseň.

Robert Whelan, prezident a výkonný riaditeľ spoločnosti Pearson VUE, uviedol, "Sme nadšení, že budeme mať možnosť spolupracovať s podnikom edX a pomáhať študentom zlepšiť ich schopnosť zamestnať sa, rovnako ako ich profesijné vyhliadky. Spoločnosť Pearson VUE je tiež rada, že pomôže iniciatíve edX chrániť integritu jej kurzov tým, že poskytne možnosť vykonávať testy pod dohľadom nezávislej osoby."

O edX

EdX je neziskový podnik jeho zakladajúcich partnerov, ktorými sú Harvardská univerzita a Massachusettský technologický inštitút (MIT), ktoré sa vyznačujú vzdelávaním určeným konkrétne pre interaktívne štúdium prostredníctvom internetu. Na základe dlhej histórie ich spolupráce a ich spoločných vzdelávacích misií, títo zakladatelia vytvárajú nové skúsenosti s on-line vyučovaním pomocou on-line kurzov, ktoré odrážajú ich disciplinárnu šírku. Spolu s ponukou on-line kurzov využijú tieto inštitúcie iniciatívu edX na výskum spôsobu, akým sa študenti vzdelávajú a ako technológia dokáže premeniť vzdelávanie tak v prostredí univerzity ako aj v celosvetovom meradle.

Anant Agarwal, bývalý riaditeľ Laboratória počítačovej vedy a umelej inteligencie, pôsobí ako prvý president edX. Ciele iniciatívy EdX spájajú túžbu osloviť študentov všetkých vekových kategórií, s rôznymi finančnými možnosťami a rôznej národnosti a poskytnúť im toto učenie z fakulty, ktorá odráža rôznorodosť jej študentov. Iniciatíva EdX má sídlo v Cambridge, Massachusetts, a riadia ju MIT a Harvard.

O spoločnosti Pearson VUE

Spoločnosť Pearson VUE (www.pearsonvue.com) je svetovým lídrom v oblasti elektronického testovania informačných technológií a testovacích programov pre klientov z akademickej obce, vládnych kruhov a z radov odborníkov z celého sveta. Spoločnosť Pearson VUE poskytuje celý rad služieb, a to od vypracovávania testov až po správu údajov a dodáva skúšky prostredníctvom najkomplexnejšej a najzabezpečenejšej siete skúšobných centier vo viac ako 175 krajinách. Pearson VUE je podnikom spoločnosti Pearson (NYSE: PSO; LSE: PSON), medzinárodnej vzdelávacej a informačnej spoločnosti, medzi ktorej podniky patrí skupina Financial Times, Pearson Education a skupina Penguin.

KONTAKT: Amanda Keane pre edX, +1-617-520-7260, akeane@webershandwick.com; alebo Adam Gaber pre Pearson, +1-212- 641-6118, Adam.Gaber@Pearson.com

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring