OTS: Počet platobných kariet spoločnosti UnionPay vydaných mimo územia Číny...

TASR, 19. októbra 2018 11:52

OTS: Počet platobných kariet spoločnosti UnionPay vydaných mimo územia Číny presiahol 100 miliónov

Šanghaj 19. októbra (TASR-OTS)(PRNewswire) - Spoločnosť UnionPay International dnes oznámila, že počet platobných kariet UnionPay vydaných mimo územia Číny presiahol 100 miliónov. Objem transakcií realizovaných prostredníctvom kariet spoločnosti UnionPay vzrástol o 40% len v priebehu prvých troch kvartálov tohto roku. Na niektorých trhoch mimo Číny sa viac ako 90% všetkých lokálnych transakcií realizuje prostredníctvom kariet UnionPay.

Okrem cezhraničných platieb zákazníkov z Číny UnionPay urýchľuje lokalizáciu svojich služieb aj v zahraniční. V prvom rade zlepšuje spoločnosť UnionPay kvalitu a zároveň aj zvyšuje kvantitu vydávania svojich kariet. Vďaka tejto politike sa platobné karty od UnionPay stali najvyužívanejšou platobnou metódou pri každodenných nákupoch a cestách do zahraničia pre zákazníkov v mnohých krajinách a regiónoch. Po druhé sa platobná inovácia stala hlavnou hnacou silou lokalizácie služieb spoločnosti UnionPay mimo Číny. Karty UnionPay vydané v zámorí sú vybavené inovatívnejšími funkciami, ako sú online platby ponúkajúce kvalitnejší spôsob platby držiteľom kariet v zahraničí. Spoločnosť UnionPay okrem iného spolupracuje aj s produktmi elektronickej peňaženky v zahraničí, aby urýchlila proces digitálneho vydávania kariet UnionPay.

Počet kariet UnionPay vydaných mimo územia Číny neustále rastie Doteraz bolo vydaných celkovo 100 miliónov kariet UnionPay v 48 krajinách a regiónoch mimo Číny, pričom tie štáty a regióny, ktoré sa zúčastňujú Iniciatívy pásu a cesty, sa stali hlavnými trhmi vydávajúcimi veľký počet kariet UnionPay. V ostatnom období bolo v rámci 30 krajín a regiónov Iniciatívy pásu a cesty vydaných viac ako 35 miliónov kariet UnionPay, čo je 20 krát viac ako v období pred jej vznikom. V rámci týchto trhov vydáva karty UnionPay 10 krajín juhovýchodnej Ázie a 6 stredoázijských krajín, plus viac ako 10 bánk v Rusku už prekročilo hranicu 1,5 milióna vydaných kariet UnionPay. UnionPay je navyše jednotkou na trhoch Laosu, Mongolska a Mjanmarska, čo sa týka počtu vydaných platobných kariet.

Spoločnosť UnionPay taktiež dosiahla míľnik vo vydávaní kariet v niektorých krajinách a regiónoch v Európe a Amerike. Tento mesiac spoločnosť UnionPay International a pobočka banky Bank of China v Paríži spoločne vydali prvú francúzsku debetnú kartu UnionPay RMB-euro s dvojitou menou, ktorá ponúka komfort pri osobnom výbere aj valutových výmenách medzi Čínou a Francúzskom. Na americkom kontinente vydala Panama svoje prvé karty UnionPay začiatkom tohto roka, Južná komerčná banka Surinam nedávno vydala rôzne produkty karty UnionPay a East West Bank v Spojených štátoch tiež plánuje v blízkej budúcnosti vydávať karty UnionPay.

UnionPay sa stáva preferovaným spôsobom platby pre mnohých obyvateľov v zahraničí

Karta od UnionPay sa stáva stále dôležitejším platobným nástrojom v každodennom živote zákazníkov mimo Číny. Na trhoch Hong Kongu, Macaa, juhovýchodnej Ázie, Južnej Kórei, Pakistanu a Strednej Ázie sa viac ako 90 % transakcií realizuje prostredníctvom lokálne vydaných kariet UnionPay, čo sa týka celkového objemu. Karty od UnionPay sú mestskou kartou v Manile a kartou, na ktorú občanom Spojených arabských emirátov, Ruska a Uzbekistanu prichádza výplata. Podľa dohody o spolupráci podpísanej s UnionPay International v tomto roku vydala spoločnosť MINT, poskytujúca finančné služby v Spojených arabských emirátoch, približne 500.000 mzdových kariet UnionPay. Čína je treťou najväčšou hostiteľskou krajinou cestovného ruchu na svete, preto UnionPay zabezpečuje pohodlie platenia aj zahraničným hosťom, ktorí navštívia Čínu. Karty UnionPay RMB a karty s dvojitými menami boli vydané v približne 20 krajinách a regiónoch mimo Číny, čím sa šetria náklady na konverziu meny pre zahraničných zákazníkov. Objem transakcií v Číne uskutočnených s kartami UnionPay vydanými v Pakistane si udržal trojciferný nárast v priebehu troch po sebe nasledujúcich rokov. Objem transakcií v Číne uskutočnených s kartami UnionPay vydanými v Uzbekistane, Južnej Kórei a Thajsku sa v tomto roku viac než zdvojnásobil.

Inovácia sa stáva hnacím motorom lokalizácie zahraničného obchodu spoločnosti UnionPay

V ostatnom období prijala spoločnosť UnionPay International niekoľko opatrení na neustále zlepšovanie platobných skúseností držiteľov kariet mimo územia Číny. V prvom rade obohatila portfólio kariet v zahraničí a zaviedla prémiové karty ako sú tematické a komerčné karty, ktoré majú plniť rôznorodé potreby zákazníkov zo zahraničia. Mimo územia Číny bolo doteraz vydaných približne 600.000 komerčných kariet UnionPay v 10 krajinách. Po druhé, UnionPay pokračuje v politike zlepšovania služieb pri využívaní kariet a benefitov pre zámorských držiteľov kariet, poskytuje privilégiá ako sú obchodné zľavy, refundácia daní, VIP služby súvisiace so žiadosťou o čínske víza, globálna asistencia a iné. Po tretie, UnionPay spúšťa inovatívne platobné produkty, ktoré zaistia bezpečnosť a flexibilitu pri udržiavaní tempa s meniacimi sa potrebami zákazníkov v zahraničí a zvýšia atraktivitu značky UnionPay.

Mobilná aplikácia „UnionPay" poskytuje držiteľom kariet mobilné platobné služby v Hong Kongu a Macau už od minulého mesiaca. Okrem toho môžu držitelia kariet UnionPay v Singapure, Thajsku a vo Vietname prepojiť lokálne vydané karty od UnionPay s miestnymi mobilnými platobnými aplikáciami a platiť jednoduchým skenovaním QR kódov od UnionPay priamo v obchode. Držitelia kariet od UnionPay v Hong Kongu, Macau a v Južnej Kórei sa môžu tešiť aj z mobilnej služby UnionPay QuickPass umožňujúcej platby dotykom obrazovky na mobilnom telefóne. Vďaka tomu, že sa v zahraničí vydáva stále viac kariet UnionPay s funkciou on-line platby, sa objem cezhraničných online transakcií prostredníctvom kariet UnionPay vydaných v zahraničí zvýšil o približne 40%.

Popri všetkých vyššie uvedených novinkách UnionPay International ešte urýchľuje tvorbu systému vydávania digitálnych kariet založeného na aplikáciách elektronickej peňaženky. V septembri začala spoločnosť UnionPay International spolupracovať so skupinou platobných služieb NETS v Singapure na modernizácii miestnej elektronickej peňaženky NETSPay. Miestni spotrebitelia si môžu stiahnuť a zaregistrovať elektronickú peňaženku a využívať mobilné platobné služby UnionPay v Singapure i mimo neho. Spoločnosť UnionPay v budúcnosti vytvorí ďalšie produkty elektronickej peňaženky v juhovýchodnej Ázii, na Strednom východe, v južnej Ázii a v Severnej a Južnej Amerike.

Kontakt:

Agnes Hou, +86-21-2026-5843, houlingwei@unionpayintl.com

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring