OTS: Pavol Bradovka v Galérii SPP

TASR, 13. decembra 2018 14:47

Bratislava, 13. decembra (TASR-OTS) - Od štvrtka 20. decembra si môžete v Galérii SPP pozrieť dobrodružné diela maliara, koloristu a technicky zdatného tvorcu Pavla Bradovku-Nadabulu. Výstava s názvom Still on the road potrvá do 31. januára 2019.

Unikátna výstava s názvom Still on the road - Stále na ceste, predstavuje diela dnes už zrelého umelca, maliara a tvorcu rôznych objektov. Najnovšie maľby Pavla Bradovku znázorňujú, že diela majú dvojaký zmysel. Navonok sa jeho tvorba javí ako pohyb medzi živelnosťou a pragmatizmom, no vo vnútri má hlbší význam presne tak ako to býva aj v živote. „V nových objektoch s kosťami stavia na princípe dvoch súbežných príbehov. Jeden je rozprávaný (fiktívne vymyslené nové objekty), ktorý ani nie je podstatný a druhý je myslený (reálny). Snaha dopátrať sa, hľadať až do špiku kosti, hľadať krásu a harmóniu nových súvislostí pod kožou. Aj v tom je Palova expresívnosť hľadania. Aj tu je viac cesta, ako cieľ“, opísal kurátor výstavy Martin Knut.

Slávnostná vernisáž výstavy sa uskutoční v stredu 19. decembra o 18.00 h v Galérii SPP na ulici Mlynské nivy 44/c v Bratislave. Výstava diel potrvá do 31. januára 2019.

O autorovi: Pavol Bradovka dlhoročne vytvára umelecké diela v oblasti voľného umenia (maľba, plastika) interiérové a exteriérové realizácie, a špecifický autorský dizajn. Aktuálne v jeho dielach dominuje maľba a tvorba objektov pričom svoju technickú zdatnosť kombinuje s precíznosťou spracovania a netradičnou estetikou. Dlhé roky žil a tvoril v zahraničí, odkiaľ sa vrátil do svojej rodnej Rožňavy - Nadabuly, kde je na odľahlom mieste, mimo centra diania ponorený do vlastných myšlienok a rozvíja svoju autentickú „Africal nature“.

Galéria SPP bola otvorená na začiatku nového milénia a za uplynulú dekádu sa v nej uskutočnilo viac ako 150 výstav popredných domácich a zahraničných umelcov vo výtvarnom umení, sochárstve, skle, keramike, či textile. Medzi najúspešnejšie patrili výstavy Anderle & Brunovský, Vojtecha Farkaša a Alexeja Vojtáška či Kataríny Alexyovej-Fígerovej. Galéria SPP sídli na ulici Mlynské nivy 44/c a je otvorená denne od pondelka do piatka od 11.00 do 18.00 h. Vstup je voľný.

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring