OTS: Otvorenie konzulátu Slovinskej republiky v Soule

TASR, 9. mája 2019 11:48

Soul 9. mája (TASR/OTS/PRNewswire) - Spoločnosť Halla Group (prezident Čong Mong-won [angl. Mong-won Chung]) oznámila 9. mája, že v priestoroch svojej centrály v Sigma Toweri v Čamsile (angl. Jamsil) v Soule usporiadala ceremoniál pri príležitosti otvorenia konzulátu Slovinskej republiky v Soule.

Slávnosti sa zúčastnil Čong Mong-won, prezident spoločnosti Halla Group, ktorého Slovinsko vymenovalo za honorárneho konzula v Soule, Simona Leskovarová, štátna tajomníčka slovinského ministerstva zahraničných vecí, Stojan Petrič, kórejský honorárny konzul v Slovinsku, Hong Suk-hwa, prezident spoločnosti Halla Holdings, a Im Ki-jong (angl. Im Gi-yeong), predseda predstavenstva univerzity v Halla.

Slovinsko je stredoeurópska a zároveň stredomorská krajina nachádzajúca sa v srdci Álp v blízkosti Jadranského mora a dunajského regiónu na križovatke západnej a juhovýchodnej Európy. Je to krajina, ktorej sa podarilo naštartovať ekonomiku prostredníctvom najrýchlejšej industrializácie spomedzi krajín bývalej Juhoslávie.

Slovinsko je členom Európskej únie a NATO, ako aj eurozóny a schengenského priestoru. Od vzniku diplomatických vzťahov v roku 1992 posilňujú Kórea a Slovinsko svoje priateľské bilaterálne vzťahy. Menovanie prezidenta spoločnosti Halla Group Čong Mong-wona do pozície honorárneho konzula Slovinskej republiky v Soule potvrdilo kórejské ministerstvo zahraničných vecí 19. februára.

Čong Mong-won pracoval v minulosti ako diplomat v rámci súkromného sektoru.

Prezident sa vyjadril, že je pre neho "cťou stať sa honorárnym konzulom Slovinska v Soule, keďže Slovinsko je krajina s obrovským potenciálom, ktorá prepája Áziu s Európou".

Uviedol tiež, že bude "zodpovedne slúžiť v roli prostredníka medzi týmito dvoma krajinami udržiavajúcimi priateľské vzťahy už dlhých 27 rokov".

Konzulát Slovinskej republiky v Soule poskytuje informácie o právach slovinských občanov a firiem v Kórei. Okrem toho v prípade záujmu informuje kórejské podniky a jednotlivcov o otvorení nových podnikov v Slovinsku, ako aj o kultúrnych, vedeckých a športových podujatiach.

V súvislosti s otvorením konzulátu Slovinskej republiky v Soule má spoločnosť Halla Group v pláne zabezpečiť podporu priateľských vzťahov, hospodárskej spolupráce a kultúrnej výmeny medzi Kóreou a Slovinskom. Konzulát sa nachádza v centrále podniku Halla Group na desiatom poschodí v Sigma Toweri v Čamsile, Soule.

Foto -https://mma.prnewswire.com/media/882910/Halla_Group_opening_ceremony.jpg

KONTAKT: Kim Seon-mook, 82-2-3434-5045, sunmook.kim@halla.com

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring