OTS: Obojstrannosť v článku PERC od spoločnosti LONGi Solar láme svetové rekordy

TASR, 7. decembra 2017 15:37

Peking 7. decembra /PRNewswire/ (TASR-OTS) - Národné centrum dohľadu a inšpekcie nad kvalitou solárnych fotovoltických produktov (CPVT) vydalo nezávislé testovacie správy, ktoré ukazujú, že bifaciálne monokryštalické PERC články spoločnosti LONGi Solar prelomili svetový rekord obojstrannosti dosahujúcej 82,15 %.

Spoločnosť LONGi Solar zverejnila svoj bifaciálny monokryštalický modul PERC (Hi-MO2) v Šanghaji počas podujatia SNEC 2017. Cieľom je dodávať moduly na uspokojenie rastúceho dopytu po výrobkoch s vyššou účinnosťou a napĺňať zámery čínskeho program Top-Runner.

Model Hi-MO2 od spoločnosti LONGi je vybavený vysokovýkonnými technológiami, vysokou energetickou výkonnosťou a nízkou úrovňou priemerných nákladov na výrobu elektriny. V prípade LONGi Solar je Hi-MO2 synonymom vysokej účinnosti, bifaciálnej výroby elektrickej energie predstavujúcej východisko pre novú éru vysoko efektívnej bifaciálnej monokryštalickej PERC technológie výroby energie.

Hi-MO2 odráža najlepšie vlastnosti technologickej platformy Hi-MO1 spoločnosti LONGi - technológie PERC s nízkou degradáciou a vysokým výkonom - a kombinuje ich s bifaciálnou technológiou. Pri sériovej výrobe výkonnosť prednej strany presahuje 21,2 %. Odrazené žiarenie na zadnej strane modulu môže priniesť výrazne vyšší energetický výnos. Ak výkon na zadnej strane zvýši celkovú účinnosť modulu o 10 %, výkon bifaciálneho modulu PERC môže dosiahnuť 330 wattov pre 60-článkový modul (300 wattov z prednej strany) a 396 wattov pre 72-článkový modul (360 wattov z prednej strany).

Bifaciálne moduly PERC sú dodávané s dvojitým laminovaným sklom. V kombinácii s nízkou degradačnou technológiou mono PERC ponúka Hi-MO2 prvotriednu degradáciu pod 2% a priemernú ročnú degradáciu pod 0,45 % po dobu 30 rokov a to je výrazné zlepšenie oproti konvenčným modulom. Dvojité sklo, okrem iného, zlepšuje odolnosť voči potencionálnej indukovanej degradácii a môže predĺžiť životnosť modulu o viac ako 30 rokov.

„Hi-MO2 rozširuje výhody monokryštalického PERC článku o zadnú stranu modulu bez zvýšenia nákladov. V kombinácii s vyšším výkonom a energetickým výnosom Hi-MO2 znižuje priemerné náklady na výrobu energie a prináša viac výhod investorom do fotovoltickej elektrárne," povedal Li Wenxue, prezident spoločnosti LONGi Solar.

Úspešné uvedenie bifaciálnych monokryštalických modulov na trh je dôkazom dopytu po vysokoúčinných, spoľahlivých a výnosných produktoch a ocenením neustálej inovácie, ktorú prináša spoločnosť LONGi Solar v oblasti monokryštalickej technológie PERC.

Obojstrannosť bifaciálnych PERC článkov na trhu dosahuje asi 75 % a monokryštalický bifaciálny PERC článok spoločnosti LONGi Solar zvýšil obojstrannosť na 82,15 %, čo znamená vedúce postavenie v odvetví a rozšírenie možností aplikácie bifaciálnych PERC článkov, ale aj výhodnejší pomer nákladov a výnosov okrem zvýšeného energetického výnosu.

Kontakt:

Amy Ma

+86-183-9213-1832

mayy@longi-silicon.com

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

lt

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring