OTS: Nový zálohový systém: Čerpáme skúsenosti zo zahraničia!

TASR, 12. januára 2021 9:00

Bratislava 12. januára (TASR-OTS) - Jedinečný odborný webinár o zálohovaní jednorazových obalov na nápoje v retaile sa bude konať už 19. januára 2021! Organizátorom on-line podujatia je skúsený tím, ktorí stojí aj za festivalom Retail Innovations Conference (https://www.retail-innovations.com/). O praktické skúsenosti sa podelí aj správca zálohového systému z Nórska.

Retailom dlho očakávaný Správca zálohového systému je konečne známy. Stalo sa ním Konzorcium štyroch združení, ktoré zastupujú najväčších maloobchodníkov a výrobcov nápojov. Konkrétne sú to AVNM, SZVPS, SAMO, ktoré reprezentuje najmä zahraničné reťazce a slovenského Terno Real Estate a štvrtým členom Konzorcia je Zväz obchodu SR, ktorý zastupuje predovšetkým tradičný maloobchod. Konzorcium je teda vyváženým a relevantným partnerom pre Ministerstvo životného prostredia a rozvoja vidieka SR. Obe strany si od spolupráce sľubujú bezproblémový a transparentný priebeh uvedenia zálohového systému do praxe.

„Správca zálohového systému by mal vyzbierané prostriedky presmerovať nielen do prevádzky systému, ale aj do jeho zdokonaľovania, a teda aj do inovácií. V súlade s tým chceme účastníkom workshopu ponúknuť odpovede na praktické otázky, tipy, rady a overené riešenia spojené s implementáciou inovatívneho systému zálohovania,“ ozrejmuje Tibor Tabery, spoluorganizátor známeho podujatia RETAIL INNOVATIONS conference a dopĺňa: „Široké konzorcium je zároveň jedinečnou príležitosťou pre retailerov, aby spolu s dlhoročnými dodávateľmi nápojov spustili transparentný, hospodárny, dlhodobo udržateľný a ekologický systém zodpovedajúci požiadavkám 21. storočia.“

„Po náročnom období príprav a výberových konaní sme radi, že Ministerstvo poverilo konzorcium výrobcov a obchodníkov založením Správcu zálohového systému. Teraz sa konečne môžeme spoločne pustiť do budovania infraštruktúry zálohového systému. Už tento rok v decembri by sa mal systém testovať a do ostrej prevádzky uviesť v januári 2022, čo je extrémne krátky čas na tak komplexnú a zodpovednú úlohu. Počas pretrvávajúcich protipandemických opatrení teda nemožno stratiť ani jediný deň,“ uvádza Lucia Morvai, výkonná riaditeľka AVNM a splnomocnená zástupkyňa konzorcia. Počas webinára predstavia spoločne s projektovou manažérkou zálohového systému pre konzorcium Máriou Trčkovou, ďalšie konkrétne kroky a mechanizmy fungovania systému.

Retail Innovatios Conference (RIC) je odborný festival, ktorý od roku 2017 hostí v Bratislave inšpiratívnych rečníkov a zdieľa praktické užitočné riešenia pre maloobchod z celého sveta.

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring