OTS: Nový dokument zvyšuje povedomie o celosvetovej vodnej kríze, keďže 844 m...

TASR, 20. marca 2018 14:50

Nový dokument zvyšuje povedomie o celosvetovej vodnej kríze, keďže 844 miliónov ľudí stále nemá prístup k čistej pitnej vode

Dokukument od spoločnosti P&G a National Geographic ukazuje ako sa s čistou vodou zmenili životy

Nový výskum ukazuje, že väčšina Američanov podceňuje celosvetovú vodnú krízu

CINCINNATI--(BUSINESS WIRE)(TASR-OTS) - Neziskový program Bezpečná pitná voda pre deti (CSDW) spoločnosti Procter & Gamble (P&G) a National Geographic zvyšujú povedomie o celosvetovej vodnej kríze vďaka uverejneniu nového dokumentu a národného prieskumu v súvislosti so Svetovým dňom vody. Dokument s názvom “Sila čistej vody,” sleduje životy troch žien a ich rodín, poskytuje pohľad z prvej ruky na denné problémy týkajúce sa prístupu k čistej pitnej vode. Ako film pokračuje, diváci sú svedkami toho, ako čistiace balíčky na vodu od spoločnosti P&G distribuované partnermi z nadácie ChildFund v Indonézii, CARE International v Keni a World Vision v Mexiku pomáhajú transformovať tieto komunity.

Táto tlačová správa obsahuje multimediálny obsah. Zobraziť plnú verziu tu: https://www.businesswire.com/news/home/20180319005689/en/
Spoločnosť P&G uskutočnila prieskum* aby pochopila, aká je úroveň povedomia Američanov a záujem o globálnu vodnú krízu a jej účinky. (Grafika: Business Wire)
Globálne povedomie o vodnej kríze rastie, ale v USA mnohí stále nevedia, koľko ľudí bojuje s každodennou realitou, že nemá prístup k čistej vode, čo sa spoločnosť P&G snažila preskúmať uvedením nového prieskumu spolu s dokumentárnym filmom. Zistenia z prieskumu ukazujú, že väčšina spotrebiteľov je znepokojená bezpečnosťou pitnej vody, ale nevie, že približne 1 z 10 ľudí na celom svete nemá prístup k čistej pitnej vode. Navyše, každý štvrtý občan podceňuje počet ľudí, ktorí každý rok zomrú kvôli chorobám pochádzajúcim z vody.
Zistenia z prieskumu ďalej zdôraznili, že Američania väčšinou nevedia o pokroku, ktorý sa doteraz dosiahol pri riešení celosvetovej vodnej krízy. Takmer 70 percent respondentov sa domnieva, že kríza zostala rovnaká alebo sa zhoršila, pričom takmer každý štvrtý hovorí, že problém sa stal oveľa horším. V skutočnosti funguje celosvetové úsilie o vyriešenie krízy. Za posledných 25 rokov získalo 2,6 miliardy ľudí prístup k čistej vode, ale ešte treba zabezpečiť prístup zvyšným 844 miliónom ľudí.

Riaditeľ značky P&G, Marc Pritchard, dnes zdieľal výsledky prieskumu pred prvým premietaním dokumentu "Sila čistej vody", ktoré sa uskutoční 21. marca. „V niektorých častiach sveta považujeme dostupnosť čistej vody za samozrejmosť. Ľudia v krajinách ako Mexiko, Indonézia a Keňa bojujú s hľadaním čistej pitnej vody. A bez čistej pitnej vody je oveľa ťažšie udržať deti zdravé, umožniť im vzdelávať sa a poskytovať lepší život svojim rodinám“, povedal Pritchard. "Naším cieľom v spolupráci s National Geographic je zdieľať tieto príbehy o sile čistej vody a inšpirovať ostatných, aby sa zmenili a stali sa súčasťou riešenia“.

„V National Geographic sme presvedčení, že významné rozprávanie príbehu môže vyvolať zvedavosť, pomôcť vyriešiť veľké problémy a posunúť hranice toho, čo už vieme“, povedala Jill Cressová, riaditeľka marketingu National Geographic Partners. „Tento dokument odráža veľmi skutočné a silné príbehy ľudí, ktorých životy boli ovplyvnené programami, ktoré poskytujú prístup k čistej pitnej vode, a sme hrdí na to, že sme sa pripojili k P&G, aby sme aj naďalej povzbudzovali túto naliehavú otázku a pomohli ostatným v núdzi“.

P&G CSDW Program, ktorý začal v roku 2004, pracuje s viac než 150 partnermi a organizáciami s cieľom poskytnúť technológiu na čistenie vody komunitám, ktorým chýba čistá pitná voda. Do dnešného dňa program CSDW dodal viac než 13 miliárd litrov čistej vody ľuďom, ktorí ju najviac potrebovali.

Ak sa chcete dozvedieť viac o programe P&G CSDW, navštívte www.csdw.org. Ak chcete zobraziť všetky najdôležitejšie časti dokumentu, prejdite do tohto zoznamu. Celý dokument bude k dispozícii na tejto stránke 22. marca.

Ak chcete zobraziť infografiku s údajmi z prieskumu, kliknite tu.

Prieskum, na ktorý sa odkazuje v tejto tlačovej správe, prebiehal online a bol vykonaný spoločnosťou Research & Data Insights (RDI) s 1 000 americkými spotrebiteľmi staršími ako 18 rokov od 1. do 3. februára 2018.

*******
O spoločnosti Procter & Gamble

Spoločnosť P&G obsluhuje zákazníkov na celom svete s jedným z najsilnejších portfólií zloženom z dôveryhodných, kvalitných a popredných značiek ako sú Always®, Ambi Pur®, Ariel®, Bounty®, Charmin®, Crest®, Dawn®, Downy®, Fairy®, Febreze ®, Gain®, Gillette®, Head & Shoulders®, Lenor®, Olay®, Oral-B®, Pampers®, Pantene®, SK-II®, Tide®, Vicks® a Whisper®. Komunita P&G zahŕňa operácie v približne 70 krajinách po celom svete. Navštívte stránku http://www.pg.com, kde nájdete najnovšie správy a informácie o spoločnosti P&G a jej značkách.

O National Geographic Partners

Spoločnosť National Geographic Partners LLC (NGP), ktorá je spoločným podnikom National Geographic a 21st Century Fox, sa zaviazala prinášať svetové špičkové vedecké, dobrodružné a prieskumné obsahy v bezkonkurenčnom portfóliu mediálnych aktív. NGP spája globálne televízne kanály National Geographic (Nat Geo WILD, Nat Geo MUNDO, Nat Geo PEOPLE) s médiami a spotrebiteľsky orientovanými aktívami spoločnosti National Geographic vrátane časopisov National Geographic; štúdiami National Geographic; digitálnymi a sociálnymi mediálnymi platformami; knihami; mapami; detskými médiami a vedľajšími aktivitami, ktoré zahŕňajú cestovné, globálne skúsenosti a udalosti, obchodovanie s archívmi, licencie a e-commerce. Posilňovanie vedomostí a pochopenie nášho sveta je hlavným cieľom spoločnosti National Geographic už 130 rokov a teraz sme sa zaviazali ísť hlbšie, posúvať hranice, ísť ďalej kvôli naším spotrebiteľom...a dosiahnuť milióny ľudí na celom svete v 172 krajinách a 43 jazykoch každý mesiac, ako to robíme teraz. Spoločnosť NGP vracia 27 percent z výnosov neziskovej spoločnosti National Geographic Society na financovanie práce v oblasti vedy, prieskumu, ochrany a vzdelávania. Pre viac informácií navštívte natgeotv.com alebo nationalgeographic.com, alebo nás môžete nájsť na stránkach Facebook, Twitter, Instagram, YouTube, LinkedIn a Pinterest.

Zobraziť zdrojovú verziu na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20180319005689/en/
Kontakty
P&G Media Contact: Julie deSylva, 513-780-0006 desylva.j@pg.com alebo National Geographic Partners LLC Courtney Rowe, 202-919-2810 Courtney.rowe@natgeo.com
Zdroj: Procter & Gamble Multimédiá
Video Neziskový program spoločnosti Procter & Gamble (P&G) Program bezpečnú pitnú vodu pre deti a National Geographic zvyšujú povedomie o celosvetovej vodnej kríze s uverejnením nového dokumentárneho a národného prieskumu v spojení so Svetovým dňom vody.
Fotografia Spoločnosť P&G uskutočnila prieskum * aby pochopila, aká je úroveň povedomia Američanov a záujem o globálnu vodnú krízu a jej účinky. (Grafika: Business Wire)
Video Neziskový program spoločnosti P&G pomohol poskytnúť viac než 13 miliárd litrov čistej vody rodinám ako je Veronikina.
Video Neziskový program spoločnosti P&G pomohol poskytnúť viac než 13 miliárd litrov čistej vody rodinám ako je Antóniina.

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.
Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring