OTS: NovuMind vyhráva americko-čínsku cezhraničnú cenu za inovácie od...

TASR, 15. januára 2018 9:59

OTS: NovuMind vyhráva americko-čínsku cezhraničnú cenu za inovácie od združenia SVIEF

Las Vegas 15. januára (TASR-OTS)(PRNewswire) - Počas najväčšej svetovej výročnej výstavy spotrebiteľskej technológie CES 2018 v Las Vegas oznámilo združenie Silvie Valley Technology Innovation a Entrepreneurship Forum (SVIEF) 9. januára výhercu úžasného ocenenia za inováciu. Začínajúca spoločnosť podnikajúca s čipmi umelej inteligencie NovuMind dostala americko-čínsku cezhraničnú cenu za inovácie počas galavečera v štýle odovzdávania Oscarov v réžii Silicon Valley, keď sa zaskvela v bleskoch fotoaparátov divákov, investorov a technologických expertov.

Noc udeľovania cien americko-čínskej cezhraničnej ceny za inovácie počas CES 2018 zorganizovalo združenie SVIEF. Od roku 2011 je SVIEF najväčšou platformou podporujúcou inováciu a obchodné partnerstvo medzi Čínou a Silicon Valley v USA. V tomto roku prichádza NovuMind, startup zo Silicon Valley vyrábajúci čipy umelej inteligencie s prvým ASIC produktom  NovuTensor práve na CES 2018. Nový čip je určený pre umelé neurónové siete s použitím veľmi malých (3x3) konvolučných filtrov.

„Náš prvý čip umelej inteligencie, NovuTensor, sa verejnosti po prvýkrát predstavuje v Las Vegas na CES 2018. Je to najvýkonnejší čip umelej inteligencie na svete. S celou škálou služieb môže NovuMind pomôcť tradičným podnikom vyťažiť z umelej inteligencie oveľa viac a to len v dvoch krokoch - raz vyškolíš a potom už len rozširuješ," povedal Dr. Bin Zhou, prezident spoločnosti NovuMind China.

Ako vyspelý podnik vyrábajúci čipy umelej inteligencie sa spoločnosť NovuMind venuje zlepšovaniu každodenného života prostredníctvom umelej inteligencie, ktorá veciam pomáha premýšľať. Prostredníctvom špičkovej technológie vyvinutej v spoločnosti NovuMind dokáže tento podnik spájať veľké dáta, vysoký výkon a heterogénny computing s cieľom zmeniť internet vecí na inteligentný internet vecí.

Dr. Ren Wu, zakladateľ a generálny riaditeľ spoločnosti NovuMind, ktorý bol v minulosti významný vedec spoločnosti Baidu, založil v auguste 2016 spoločnosť NovuMind. V tíme spoločnosti NovuMind je dnes 50 ľudí, vrátane 35 inžinierov v USA a 15 v Pekingu. Prvý čip umelej inteligencie „NovuTensor" je určený na tvorbu prototypov a prvýkrát bol predstavený počas výstavy CES 2018. NovuTensor funguje na báze čipu s výkonom 15 teraflops (ToP) a jeho spotreba nepresahuje 5 wattov.

Spoločnosť NovuMind si razí smelo cestu vpred na súčasnom trhu akcelerátorov schopných hĺbkového učenia pre okrajové zariadenia. Podľa slov Dr. Wu uskutočňuje spoločnosť NovuMind nové kolo financovania po získaní 15,2 miliónov dolárov v A sérii financovania v decembri 2016. Ako uviedol Mike Li, viceprezident spoločnosti NovuMind pre oblasť integrovaných obvodov, druhý čip spoločnosti NovuMind, ktorý bude mať spotrebuj menej ako 1 watt, sa očakáva už v polovici roku 2018.

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/628008/NOVUMIND_award_SVIEF.jpg

Kontakt:

Ingrid Liu, +1-415-939-8658, ingridliu@novumind.com

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

lk

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring