OTS: Noviny World Religion News uverejnili článok o tom, prečo ekumenický...

TASR, 18. januára 2018 12:40

Noviny World Religion News uverejnili článok o tom, prečo ekumenický patriarcha ignoruje problém Jeruzalema

Santa Monica 18. januára (TASR/OTS/PRNewswire) - Noviny World Religion News publikovali článok Clauda Moniqueta, spoluzakladateľa Európskeho strategického spravodajského a bezpečnostného centra, ktorý uvažuje o ťažkej pozícii, v ktorej sa ocitá ekumenický patriarcha Bartolomej, a zároveň sa pokúša prechádzať cieľmi a záujmami jeho tureckých hostiteľov a USA, hostiteľov gréckej americkej arcidiecézy, ktorá je najväčším "darcom" ekumenického patriarchátu.

(Fotografia: https://mma.prnewswire.com/media/629379/World_Religion_News_Ecumenica l_Patriarch.jpg )

Ak si chcete prečítať celý článok zverejnený 3. januára, kliknite tu: http://www.worldreligionnews.com/featured-contributors/ecumenical-patriarch-ignore-problem-jerusalem

Táto neudržateľná pozícia je obzvlášť jasná v dôsledku kontroverzného uznania Jeruzalema za hlavné mesto Izraela prezidentom Trumpom a po mimoriadnom summite Organizácie islamskej spolupráce, ktorý sa konal v Istanbule a vyhlásil, že islamský svet považuje východný Jeruzalem za hlavné mesto Palestíny.

Autor poznamenáva, že po týchto udalostiach patriarcha Bartolomej zachováva svoje ticho, napriek tomu, že sa nachádzal v tom čase v centre diania (v deň historického uznania bol v Izraeli na Hebrejskej univerzite ocenený "uznaním za zásluhy v medzináboženskom dialógu") a napriek tomu, že má v tejto ťažkej dobe jedinečné postavenie a skutočné prostriedky na vytvorenie medzidenominačného dialógu. Autor potom zvažuje možné príčiny nedostatočných vyhlásení ekumenického patriarchátu o situácii v Jeruzaleme a čo to naznačuje o vplyve patriarchu Bartolomeja na kresťanský svet.

Zdroj: World Religion News

Claude Moniquet, World Religion News, 2118 Wilshire Blvd #491, Santa Monica, CA 90403, Email: worldreligionnewscom@gmail.com, Telefón: +1.4806242599, Fax: +1.4806242598

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

TASR/OTS svi

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring