OTS: Noví členovia predstavenstva a dozornej rady SPP

TASR, 24. januára 2013 12:26

Bratislava 24. januára (TASR-OTS) - V nadväznosti na zmenu akcionárskej štruktúry schválilo mimoriadne valné zhromaždenie akcionárov personálne zmeny vo vrcholových orgánoch v spoločnosti Slovenský plynárenský priemysel, a.s., (SPP) s účinnosťou od 24. januára 2013.

Akcionári na mimoriadnom valnom zhromaždení SPP v súvislosti so zmenou akcionárskej štruktúry odvolali 23. januára 2013 z orgánov SPP zástupcov doterajších akcionárov, spoločností E.ON Ruhrgas AG a GDF SUEZ. Akcionári zároveň schválili nových členov predstavenstva a dozornej rady SPP zo zástupcov nového akcionára, spoločnosti Energetický a průmyslový holding, a.s. (EPH).

Novým predsedom predstavenstva SPP sa od 24. januára 2013 stal Daniel Křetínský, ktorý vystriedal v tejto funkcii Hans-Gilbert Meyera. Nové obsadenie predstavenstva doplnili Jan Špringl, Pavel Horský a Ladislav Bartoníček, ktorí nahradili doterajších členov predstavenstva v zložení: Jean-Jacques Ciazynski, Frédérique Dufresnoy a Andreas Rau.

Od 24. januára 2013 nastali zmeny aj v dozornej rade SPP. Jej novým členom sa stal Peter Korbačka, ktorý vystriedal na tejto pozícii Erica Staba.

Aktuálny zoznam členov predstavenstva SPP od 24. januára 2013:

JUDr. Daniel Křetínský predseda predstavenstva

Mgr. Alexander Sako podpredseda predstavenstva

členovia: Ing. Ladislav Bartoníček, MBA Ing. Milan Hargaš Mgr. Pavel Horský Ing. Jan Špringl JUDr. Marián Valko

Aktuálny zoznam členov dozornej rady SPP od 24. januára 2013:

Michal Ďurkovič predseda dozornej rady

Podpredseda dozornej rady bude zvolený na najbližšom zasadnutí dozornej rady SPP.

členovia: Ing. arch. Tomáš Gál, PhD. Prof. Ing. Juraj Janočko, CSc., Dr. scient. Ing. Valéria Janočková Ing. Peter Korbačka MUDr. Martin Kováč Ing. Peter Kováč Ing. Róbert Maguth Ing. Jozef Polačko Viera Uhrová Ing. Robert Zemánek Ing. Dušan Žák

Životopis – JUDr. Daniel Křetínský, predseda predstavenstva SPP Narodil sa v roku 1975. Absolvoval Právnickú fakultu na Masarykovej Univerzite v Brne. Svoju profesijnú kariéru začal v roku 1998 v advokátskej kancelárii Gottweis & partner. V roku 1999 nastúpil ako právnik do investičnej skupiny J&T. V roku 2003 sa stal partnerom J&T zodpovedným za korporátne investície a energetický sektor v Českej republike. V roku 2009 sa v rámci skupiny J&T podieľal na založení spoločnosti Energetický a průmyslový holding, a.s. (EPH), v ktorej pôsobí ako predseda predstavenstva. Od roku 2010 je predsedom predstavenstva EP ENERGY, a.s., ktorá je 100-% dcérskou spoločnosťou EPH. V obidvoch spoločnostiach je zodpovedný za stratégiu, oblasť ľudských zdrojov a kľúčové obchodné vyjednávacie procesy. Materskú spoločnosť EPH tiež reprezentuje v štatutárnych a dozorných orgánoch dcérskych spoločností. Od roku 2011 je predsedom predstavenstva spoločnosti EP Industries, a.s., ktorá zahŕňa všetky priemyselné podniky (okrem energetických aktív), ktoré predtým boli súčasťou EPH. Od 24. januára 2013 je predsedom predstavenstva SPP.

Životopis – Ing. Jan Špringl, člen predstavenstva SPP Narodil sa v roku 1978. Absolvoval Podnikohospodársku fakultu na VŠE (Vysoká škola ekonomická) v Prahe. Svoju pracovnú kariéru začal v roku 2002 v Komisii pre cenné papiere. V roku 2003 nastúpil na oddelenie fúzií a akvizícií do investičnej skupiny J&T. Od roku 2005 pôsobil v spoločnosti United Energy, ktorá bola prvou významnou akvizíciou J&T/EPH v oblasti energetiky. V United Energy sa podieľal na projekte reštrukturalizácie spoločnosti. Od roku 2006 bol členom predstavenstva spoločnosti Plzeňská energetika. V roku 2009 sa podieľal na úspešných akvizíciách spoločnosti Elektrárny Opatovice, Pražská teplárenská a nemeckej ťažobnej spoločnosti MIBRAG. V roku 2009 sa tiež stal podpredsedom predstavenstva spoločnosti Pražská teplárenská. Od roku 2010 je predsedom predstavenstva spoločnosti Elektrárny Opatovice. V súčasnosti tiež pôsobí v dozornej rade spoločnosti MIBRAG. Od roku 2012 je generálnym riaditeľom a členom predstavenstva spoločnosti EP Energy, a.s. Od 24. januára 2013 je členom predstavenstva SPP.

Životopis – Mgr. Pavel Horský, člen predstavenstva SPP Narodil sa v roku 1973. Absolvoval Prírodovedeckú fakultu na Masarykovej Univerzite v Brne, odbor matematika-fyzika. V roku 1999 nastúpil do českej pobočky banky ABN AMRO Bank (dnes the Royal Bank of Scotland), kde bol ako manažér úverového portfólia zodpovedný za rozvoj a správu úverového portfólia kľúčových klientov banky v Českej republike a na Slovensku. Od roku 2005 zastával pozíciu seniora v oddelení Treasury so zameraním na menové a úrokové riziká. V tejto banke pôsobil do roku 2009. Od marca 2012 je členom predstavenstva spoločnosti EP Energy, a.s, v ktorej pôsobí ako finančný riaditeľ. Od júla 2012 je členom predstavenstva spoločnosti Energetický a průmyslový holding, a.s. (EPH), v ktorej pôsobí ako riaditeľ Treasury a financovania. Od 24. januára 2013 je členom predstavenstva SPP.

Životopis – Ing. Ladislav Bartoníček, MBA, člen predstavenstva SPP Narodil sa v roku 1964. Absolvoval Elektrotechnickú fakultu na ČVUT (České vysoké učení technické) v Prahe. V rokoch 1991 - 1996 pracoval ako výkonný riaditeľ v PPF investičnej spoločnosti. V roku 1993 absolvoval Rochester Institute of Technology v New Yorku. V spoločnosti Česká pojišťovna a.s., pôsobil ako generálny riaditeľ (1996 - 2000 a 2002 – 2006) a zároveň ako predseda predstavenstva (1996 - 1997 a 2000 až doteraz) a podpredseda predstavenstva (1997 - 2000). V roku 2008 bol menovaný za generálneho riaditeľa a člena predstavenstva Generali PPF Holding B.V., spoločného poisťovacieho podniku skupiny PPF a Assicurazioni Generali. Od roku 2009 je členom dozornej rady spoločnosti Energetický a průmyslový holding, a.s. (EPH), v súčasnosti je predsedom tohto kontrolného orgánu. Od 24. januára 2013 je členom predstavenstva SPP.

KONTAKT: Peter Bednár, hovorca SPP tel.: 02/6262 4161, e-mail: press@spp.sk

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

mš pop

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring