OTS: Nová verzia Zabbix 3.0 - revolúcia v monitoringu

TASR, 16. februára 2016 14:04

Bratislava 16. februára (TASR-OTS) - Tvorcovia obľúbeného enterprise open-source softvéru, ktorý dokáže v reálnom čase monitorovať množstvo parametrov a metrík IT prevádzok, ohlásili 16. februára 2016 vydanie novej verzie Zabbix 3.0, ktorá prináša prepracované používateľské rozhranie, ponúka väčší počet funkcií v jednom aplikačnom balíku a ešte väčší výkon. Zabbix prispeje k nulovému výpadku IT pre podporu vašich podnikateľských aktivít. Dokáže predikovať katastrofy a výpadky, a tak sa vyhnúť vysokým nákladom na prestoje, ktoré by mohol spôsobiť neodhalený problém vo vašej sieti, operačnom systéme, zlyhaní hardvéru a ďalších komponentov IT infraštruktúry.

Zabbix je čoraz viac nasadzovaný a používaný v širokom spektre priemyselných odvetví, od malých prevádzok až po veľké podniky, cloudové služby alebo novodobom fenoméne „Internetu vecí - Internet of Things (IoT)“, cez ktoré zbiera prakticky neobmedzené množstvá a typy dát v rámci siete.

,,Zabbix 3.0 je oveľa bezpečnejší, s výhodami šifrovania pre udržanie Vašich dát v bezpečí. Zvýšili sme výkonnosť a jednoduchosť používateľského prostredia vďaka kompletnej úprave celého používateľského prostredia. Kontrola vašej siete nikdy nevyzerala tak dobre ako teraz,“ hovorí Alexei Vladishev, zakladateľ a CEO spoločnosti Zabbix, ktorý má viac ako 15-ročné skúsenosti v oblasti vývoja softvéru.

Zabbix 3.0 ponúka mnohé funkcie vizualizácie zhromaždených údajov ako sú grafy v reálnom čase, dashboard, mapy a taktiež veľmi flexibilný spôsob analýzy týchto dát, za účelom do značnej miery konfigurovateľného upozornenia na udalosti, napríklad na nedostatok úložného priestoru. A to je len jedna z množstva skvelých funkcií, ktoré ponúka nová verzia tohto monitorovacieho nástroja.

Efektívne spája všetky ostatné metódy oznamovania, vrátane vytvárania automatických ticketov v systéme service desk, eskaluje notifikácie pre technika alebo manažment. Dokáže spustiť automatické akcie, ktoré môžu vyriešiť problém bez zásahu používateľa či reštartovať službu alebo naštartovať záložný server.

Rozsiahle prispôsobenie funkcií v novej verzii Zabbix 3.0, umožňuje jednoduchú integráciu s nástrojmi, napríklad pre správu systémov na zber dát z finančných systémov, meracích prístrojov alebo dokonca z rôznych sofistikovaných zariadení pre výskum. Zabbix API ponúka bezprecedentnú flexibilitu pri zabezpečení obojsmernej integrácie s podnikovými aplikáciami.

Podpora verzie Zabbix 3.0 ešte 5 rokov po jej uvedení a kompatibilita so všetkými predchádzajúcimi verziami je významná pre výber tohto nástroja. Podrobnejší popis všetkých funkcií Zabbix je k dispozícii na adrese: https://www.zabbix.com/documentation/3.0/manual/introduction/features

O monitorovacom riešení Zabbix: Zabbix je rozvinutá enterprise-platforma, určená pre monitorovanie v reálnom čase, a to pomocou veľkého množstva metrík získaných z obrovského počtu serverov, virtuálnych serverov, sieťových zariadení a aplikácií. Umožňuje zhromažďovanie dát, ich analýzu, vytváranie vizualizácií štatistík, výkonnostných metrík a okamžite upozorniť používateľa o súčasných aj potenciálnych problémoch.

Zabbix je systém, vytvorený a distribuovaný pod open-source licenciou GPL - General Public License, a preto je zdarma pre komerčné i nekomerčné využitie, aktívne využívaný vo všetkých odvetviach a v takmer každej krajine na svete.

O spoločnosti Zabbix: Spoločnosť Zabbix bola založená v roku 2005 a je spoločnosťou, ktorá vyvíja softvér na globálnej úrovni, s pobočkami v Európe, Spojených štátoch a Japonsku. Je výhradným tvorcom a je zodpovedná za vývoj Zabbix-u. Monitorovací nástroj Zabbix sa stal ,,bijúcim srdcom“ pre stovky spoločností po celom svete, pretože udržiava pri živote ich IT infraštruktúry, pričom viac ako 50 z nich je uvedených na zozname Fortune 500. Spoločnosť Zabbix poskytuje širokú škálu komerčných služieb, technickú a konzultačnú podporu, implementáciu a vlastný vývoj služieb, ako aj možnosti vzdelávania po celom svete. Hlavný dôraz je kladený na flexibilný prístup k potrebám zákazníkov a schopnosť dodať prvotriedne služby na dosiahnutie podnikových cieľov.

Spoločnosť eGroup Solutions, a. s. je certifikovaným partnerom spoločnosti Zabbix: http://www.zerodowntime.sk/

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

lt

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring
Zóna verejného záujmu