OTS: Náučno-vyhliadková veža rozšíri ponuku služieb pre turistov

TASR, 19. septembra 2019 13:30

Štrbské Pleso, 19. septembra (TASR-OTS) - Spoločnosť HIGH TATRAS TOWER začala v druhej polovici júna 2019 výstavbu Náučno-vyhliadkovej veže, Štrbské Pleso. Výstavba sa začala po vydaní všetkých potrebných povolení. Veža je umiestnená v zastavanom území Areálu snov v Mlynickej doline. Zážitková vyhliadka od budúceho roka prinesie zatraktívnenie lokality Štrbského Plesa, ktoré je najvyhľadávanejším lyžiarskym a turistickým strediskom vo Vysokých Tatrách.

Štrbské Pleso ako tradičná turistická destinácia je denne navštevované veľkým počtom turistov. Jeho športová časť sa stala všeobecne známou ako Areál snov v roku 1970, kedy sa tu uskutočnili Majstrovstvá sveta v severskom lyžovaní. Niektoré športoviská sú dodnes využívané návštevníkmi. Jedným z miest, ktoré dlhodobo neslúžili svojmu pôvodnému účelu, bolo aj škvárové ihrisko umiestnené pod skokanskými mostíkmi. Práve na jeho mieste sa stavia Náučno-vyhliadková veža, Štrbské Pleso.

Príprava tohto projektu trvala niekoľko rokov. Počas tohto obdobia investor spoločnosť HIGH TATRAS TOWER dostala k projektu súhlasné stanoviská všetkých dotknutých orgánov. Samotná stavba Náučno-vyhliadkovej veže nezasahuje do pôvodného prírodného prostredia a je realizovaná na už urbanizovanej ploche v zastavanom území obce. Zachované zostanú aj obľúbené bežecké trate v okolí. Náučno-vyhliadková veža Štrbské Pleso bude novou príležitosťou pre už existujúcich návštevníkov tejto lokality, ktorých cieľom z rôznych dôvodov nie je vysokohorská turistika. Medzi služby, ktoré Štrbské Pleso turistom ponúka, pribudne nová voľnočasová aktivita, ktorá sprostredkuje návštevníkom výhľady na masív Vysokých Tatier, panorámu Nízkych Tatier a Popradskú kotlinu. Veža prostredníctvom zážitkovej prehliadky predstaví tatranskú prírodu, históriu vzniku Vysokých Tatier, jedinečnú faunu a flóru Vysokých Tatier a zapojí návštevníkov do environmentálnej výchovy.

Návštevníci obľubujúci adrenalín si budú môcť otestovať svoje limity na atrakciách vysunutých do voľného priestoru, na najväčšej a najvyššie umiestnenej adrenalínovej sieti a najodvážnejší si vychutnajú SKYWALK vo výške takmer 50 metrov. Výstup na vyhliadkovú vežu bude bezbariérový. Ambíciou projektu je sprístupniť a priblížiť výhľady aj pre tých, ktorým sú výhľady z tatranských štítov nedostupné - “TATRY PRE KAŽDÉHO“.

Náučno-vyhliadková veža, Štrbské Pleso

Technické parametre

Okamžitá kapacita: 500 osôb

Výška: 53 m

Hlavné materiály: oceľ, drevo

Služby: múzeum, kaviareň, obchod so suvenírmi, sezónny program

Bezbariérový prístup: áno

Termín začatia stavby: jún 2019

Termín ukončenia stavby: júl 2020

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring