OTS: Najzdravšími firmami roka 2018 sa stali Duslo, Siemens a YMS

TASR, 18. februára 2019 10:43

Bratislava 18. februára (TASR-OTS) - Nadštandardná zdravotná starostlivosť, relax zóny, rôzne športové aktivity, voľno na regeneráciu či automaty na zdravé jedlo. To sú len niektoré z benefitov, ktoré dnes ponúkajú moderné firmy pre svojich zamestnancov. Pre spoločnosti, ktoré svojim zamestnancom poskytujú pridanú hodnotu vo forme zdravotných programov či rôznych iných výhod, vyhlasuje Union zdravotná poisťovňa v rámci projektu Iniciatíva za zdravšie Slovensko pravidelne už od roku 2010 súťaž Zdravá firma roka. Víťazom už deviateho ročníka tejto súťaže sa stala v kategórii výrobných firiem spoločnosť Duslo, a. s. a v kategórii nevýrobných firiem spoločnosť Siemens. Medzi malými firmami do 50 zamestnancov tento rok vyhrala spoločnosť YMS, a. s.

Union zdravotná poisťovňa organizuje súťaž Zdravá firma roka pre spoločnosti, ktoré poskytujú pre svojich zamestnancov širokú škálu benefitov, zdravotných programov či nadštandardných výhod. „Cieľom súťaže je to, aby zapojené firmy ukázali, že je pre nich dôležité poskytovať svojim zamestnancom čo najlepšie podmienky pri práci a motivujú ich k zdravému životnému štýlu. Zdravie a psychická pohoda majú totiž výrazný vplyv na kvalitu práce zamestnancov každej firmy,“ povedala Elena Májeková, členka predstavenstva Union zdravotnej poisťovne.

Do tohto ročníka súťaže Zdravá firma roka 2018 sa celkovo zapojilo až 39 firiem z celého Slovenska. „Veľmi nás teší, že počet firiem, ktoré sa snažia čo najlepšie starať o svojich zamestnancov, každým rokom rastie. Sme radi, že práve Union zdravotná poisťovňa inšpiruje firmy k lepšej starostlivosti o zdravie svojich pracovníkov,“ doplnil riaditeľ úseku získavania klientov Union zdravotnej poisťovne, Pavol Chovan.

Niekoľko príkladov aktivít vo víťazných spoločnostiach:

Víťaz v kategórii výrobných firiem, Duslo, a. s., sa zapojil do celoeurópskej kampane Zdravé pracovisko, Detské dopravné ihrisko, čo je edukatívne podujatie pre zamestnancov a ich rodinných príslušníkov. Spoločnosť prevádzkuje aj vlastnú polikliniku, ktorá sa stará o zdravie zamestnancov.

V kategórii nevýrobných firiem vyhrala spoločnosť Siemens, ktorá pre svojich zamestnancov pripravila aplikáciu, prostredníctvom ktorej si vedia skontrolovať, kto koľko cvičil. Siemens je okrem toho aj ambasádorom pre rôzne športové aktivity ako napríklad beh, joga či bicyklovanie.

Medzi malými firmami zvíťazila firma YMS, a. s., ktorá má v tíme certifikovanú trénerku a tým prispieva k zdravšiemu životnému štýlu svojich zamestnancov. Zaviedli zdravé úložisko zdravých tém pre svojich zamestnancov. Každý zamestnanec má možnosť prispieť svojim vlastným návrhom v oblasti zdravia alebo zdravého stravovania. Vo firme je aj relaxačná miestnosť.

Firmy, ktoré sa zúčastnili deviateho ročníka súťaže, hodnotila odborná komisia zložená z odborníkov Ministerstva zdravotníctva SR, Regionálneho úradu verejného zdravotníctva SR, Inštitútu bezpečnosti práce, personálnych agentúr a zástupcov Union zdravotnej poisťovne.

Výsledky súťaže Zdravá firma roka 2018

Výrobné firmy

1. Duslo, a. s.

2. SYRÁREŇ BEL SLOVENSKO, a. s.

3. PSA SLOVAKIA

Nevýrobné firmy

1. Siemens s. r. o.

2. Slovak Telekom, a. s.

3. Poštová banka, a. s.

Malé firmy

1. YMS, a. s.

2. Aon Central and Eastern Europe, organizačná zložka

3. KDC, s. r. o.

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring
Zóna verejného záujmu