OTS: Nadia Murad bude prednášať na konferencii v meste Sharjah

TASR, 18. októbra 2018 13:30

Nadia Murad bude prednášať na konferencii v meste Sharjah v snahe zlepšiť možnosti pre mládež z Blízkeho východu a severnej Afriky

Konferencia "Investuj do budúcnosti" poskytne medzinárodnú platformu, na ktorej budú vypočuté názory zástupcov mládeže z regiónu Blízkeho východu a severnej Afriky

SHARJAH, Spojené arabské emiráty 17. októbra 2018 --(TASR/OTS/BUSINESS WIRE)--V posledných dňoch pre konaním poprednej konferencie regiónu Blízkeho východu a severnej Afriky venovanej výzvam v oblasti rozvoja a humanitárnym problémom - tretieho ročníka konferencie "Investuj do budúcnosti" (IIFMENA) plánovanej na 24-25. októbra v meste Sharjah, v Spojených arabských emirátoch, uvidíme spolupracovať Nadiu Murad, Irackú aktivistku za ľudské práva a víťazku Nobelovej ceny mieru za rok 2018.

Táto tlačová správa obsahuje multimediálny obsah. Celý obsah pozri tu: https://www.businesswire.com/news/home/20181017005371/en/

Tohtoročná konferencia prostredníctvom kľúčových partnerov ako je Úrad vysokého komisára OSN pre utečencov, organizácia UNICEF, Rozvojový program Spojených národov a Organizácia Spojených národov pre rodovú rovnosť a posilnenie postavenia žien pre oblasť Blízkeho východu a severnej Afriky, upriami pozornosť na spôsoby, akými vláda, spoločnosť, medzinárodné organizácie, akademická obec a súkromný sektor môžu spoločne spolupracovať na efektívnejšom zaradení mládeže do procesu konzultovania, vytvárania politických stratégií a prijímania rozhodnutí. Uvedené by umožnilo mladým ľuďom popasovať sa s výzvami a ponúknuť praktické a reálne riešenia prostredníctvom prístupu ku komplexnej účasti na týchto procesoch.

25 ročná Iracká aktivistka za ľudské práva bude po prvý krát, odkedy získala Nobelovu cenu za mier za rok 2018, verejne vystupovať v meste Sharjah, v Spojených arabských emirátoch, na konferencii, ktorej vystúpi na tému "Mládež - výzvy krízy a rozvojové možnosti". Konferencia je organizovaná celosvetovou humanitárnou organizáciou pôsobiacou v Spojených arabských emirátoch pod názvom "The Big Heart Foundation" (v preklade Nadácia veľké srdce, TBHF).

Mladá autorka kníh "Posledné dievča" a "Môj boj proti Islamskému štátu" hovorí: "Som poctená, že budem súčasťou iniciatívy, ktorá rieši kritický problém mládeže v regióne Blízkeho východu a severnej Afriky a ktorá spája spolu celosvetových lídrov a odborníkov v boji proti tejto kríze. Teším sa na možnosť dotknúť sa prostredníctvom celosvetovej konferencie miliónov mladých ľudí, ktorí sú ako ja, obeťami vojny, násilia a brutality a chcem im dať nádej na lepšiu budúcnosť tým, že sa s nimi podelím o môj príbeh. Ak som to zvládla ja, tak môžu aj oni."

Viac informácií: http://iifmena.org/

Pozri zdroj na businesswire.com:

https://www.businesswire.com/news/home/20181017005371/en/

Kontakty

National Network Communications (NNC) - agentúra pre verejné vzťahy

Fadia Daouk, +971 52 617 2111

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring