OTS: Minuloročné humanitárne aktivity organizácie Big Heart Foundation (v pre...

TASR, 26. marca 2019 14:35

24. marca, 2019 19:21 koordinovaného svetového času

Minuloročné humanitárne aktivity organizácie Big Heart Foundation (v preklade Nadácia veľké srdce) so sídlom v Spojených arabských emirátoch pomohli 1,1 miliónu ľudí

SHARJAH, Spojené arabské emiráty--(BUSINESS WIRE)(TASR-OTS)-- Organizácia Big Heart Foundation (v preklade Nadácia veľké srdce) (anglická skratka: TBHF) ponúkla humanitárnu pomoc v hodnote 15,8 miliónov amerických dolárov (58 miliónov emirátskych dirhamov) pre 1 091 000 miliónov utečencov 12-tich národov po celom svete zmietajúcich sa v konfliktoch, pričom títo ľudia boli nútene vysídlení a nachádzajú sa v naliehavých znevýhodnených situáciách.

Táto tlačová správa obsahuje multimediálny obsah. Celý obsah pozri tu: https://www.businesswire.com/news/home/20190324005019/en/
(TBHF Grafika)

Pod vedením jeho výsosti šejka Jawaher bint Mohammed Al Qasimi, významného predstaviteľa Úradu vysokého komisára OSN pre utečencov a predsedu TBHF, humanitárne neziskové činnosti v rámci Sharjahu - tretieho najväčšieho emirátu v Spojených arabských emirátoch - mobilizujú finančné prostriedky na podporu a rozbehnutie 20-tich projektov v spolupráci s Úradom vysokého komisára OSN pre utečencov, Doktormi bez hraníc (Médecins Sans Fronti?res) v životne dôležitých sektoroch, ako je bezpečnosť jedla, zdravotná starostlivosť a vzdelávanie.

Ich aktivity za rok 2018 sa sústreďovali na 12 krajín, menovite, Bangladéš, Egypt, Irak, Jordánsko, Malajzia, Pakistan, Palestína, Sýria, Tanzánia, Mauritánia, Somálsko a Južný Sudán, a boli zamerané nielen na zavedenie prvej pomoci, ale taktiež sa zamerali na rehabilitáciu z dlhodobého hľadiska a na prebudovanie komunity prostredníctvom zabezpečenia prístupu ľudí k lepšej zdravotnej starostlivosti, vzdelaniu a zamestnanosti.

Mariam Al Hammadi, riaditeľka TBHF, rozvinula humanitárnu stratégiu, ktorú organizácia TBHF v roku 2018 prijala a plánuje sa ňou riadiť aj do budúcna. Riaditeľka hovorí: "Naše aktivity sú založené na dvoch kľúčových princípoch. Okamžitá pomoc, následné budovanie komunity a rehabilitácia prostredníctvom vzdelávania, odborného školenia a zamestnávania. Uvedené umožnilo znevýhodneným skupinám získať nástroje nevyhnutné na zabezpečenie ich budúcnosti, čo posilní celosvetový pokrok smerom k realizovaní Agendy Spojených národov pre rok 2030."

TBHF rozbehlo svoje projekty prostredníctvom šiestich fondov, ktoré fungujú pod ich záštitou. V roku 2018 prispel Fond Blízkeho východu a severnej Afriky k vývoju Národného onkologického inštitútu (anglická skratka: NCI) a jeho hlavnej budovy, ktorá sídli v Káhire v Egypte. Fond pre utečencov a fond pre nútene vysídlené osoby zintenzívnili služby poskytovania zdravotnej starostlivosti pre 24 000 sýrskych utečencov na tzv. klinike Veľkého srdca v jordánskom tábore Zaatari a prispeli tiež ku skonštruovaniu 100-lôžkovej nemocnice pre Rohingov v meste Cox's Bazar.

Palestínsky detský fond umožnil v Palestíne zriadenie prvej strednej školy pre 45 000 detí s poruchou sluchu. Tento fond taktiež podporil organizáciu UNRWA pri poskytovaní urgentnej lekárskej výpomoci pre deti.

Fond organizácie TBHF Zakat založil v meste Halab komunitné centrum pre 3 000 študentov, ktorí boli nútene vysídlení, za účelom podpory aktivít Úradu vysokého komisára OSN pre utečencov pri zabezpečení ich dlhodobej ochrany. Ich Núdzový fond zabezpečil v spolupráci so svetovým programom OSN zameraným na jedlo (anglická skratka: WFP) urgentnú pomoc pre zraniteľné komunity v Južnom Sudáne. Fond Ameera prispel k 16-tim % celkového príspevku organizácie TBHF v roku 2018 prostredníctvom niekoľkých projektov a kampaní na zvýšenie povedomia o rakovine.

Pozri zdroj na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20190324005019/en/

Kontakty
Mousa Nimer
+971 50 222 0561
m.nimer@nncpr.com

Zdroj: The Big Heart Foundation

Multimediálny obsah
Foto
(TBHF Grafika)
Logo

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.
Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring