OTS: Microsoft predstavuje nové cloudové možnosti a nástroje pre vývojárov...

TASR, 7. mája 2019 11:05

Microsoft predstavuje nové cloudové možnosti a nástroje pre vývojárov počas podujatia Microsoft Build

Microsoft ponúka spoluprácu na báze umelej inteligencie a hybridno-cloudové inovácie pre Microsoft 365 a Microsoft Azure

Redmond 6. mája (TASR/OTS/PRNewswire) - Počas výročnej konferencie vývojárov Microsoft Build 2019, ktorá sa konala v pondelok, prezentovala spoločnosť Microsoft Corp. nové technológie podporujúce inteligentné a produktívne riešenia. Zákazníci a partneri spoločnosti Microsoft, medziiným aj Starbucks, J. P. Morgan, Kroger, Spatial, Epic Games, predvádzajú nové riešenia ponúkajúce inteligentnejšiu skúsenosť zameranú na zákazníka.

Medzi novinkami sú služby spolupráce a produktivity v oblasti aplikácií a webu, spolu s využitím umelej inteligencie v rámci balíku Microsoft 365 pri riešení otázok meniaceho sa charakteru práce. Okrem toho spoločnosť Microsoft dodáva nové technológie s otvoreným zdrojovým kódom a vývojárske nástroje v Azure a Windows. Dôveryhodné rozšíriteľné cloudové platformy spoločnosti Microsoft zahŕňajúce infraštruktúru, dáta, umelú inteligenciu a zmiešanú realitu, produktivitu a spoluprácu, podnikové aplikácie a hry prepájajú globálny tím vývojárov s technologickými možnosťami s cieľom vytvárať prelomové nové skúseností v organizáciách aj u jednotlivcov. Generálny riaditeľ spoločnosti Microsoft Satya Nadella vo svojej úvodnej prezentácii načrtol firemnú víziu a príležitosť pre vývojárov v prostredí Microsoft Azure, Microsoft Dynamics 365 a Power Platform, Microsoft 365 či Microsoft Gaming.

"Postupne sa výpočtová technika stáva súčasťou každého aspektu nášho života a možnosti, ktoré vývojári zvolia, sa zásadne podpíšu na tom, v akom svete budeme žiť," povedal Satya Nadella, generálny riaditeľ spoločnosti Microsoft. "Spoločnosť Microsoft sa zaväzuje poskytovať vývojárom dôveryhodné nástroje a platformy zo všetkých oblastí modernej technológie potrebných na vytvorenie magických skúseností, ktoré poskytnú novú príležitosť pre každého."

Microsoft 365: svetový cloud produktivity

Spoločnosť Microsoft 365 poskytuje integrované a bezpečné prostredie produktivity pre všetkých, od najväčších spoločností až po malé podniky a od znalostných pracovníkov až po personál prvého kontaktu. Aplikácia Microsoft Graph je základom balíku Microsoft 365 a zároveň jedným z najkomplexnejších v súčasnosti dostupných grafov organizačnej aktivity. Bezpečne mapuje vzťahy medzi ľuďmi, informáciami a aktivitami v rámci organizácie, odhaľuje priesečníky a ponúka možnosti skvalitnenia práce ľudí a spolupráce.

Medzi dnešnými novinkami nájdete:

· Dnes vytvárame nové možnosti pre vývojárov, ktoré môžu vďaka všeobecnej dostupnosti dátového pripojenia Microsoft Graph stavať na Microsoft Graph. Dátové pripojenie Microsoft Graph je služba, ktorá pomáha organizáciám bezpečne vo veľkom meradle prepájať údaje o produktivite z programu Microsoft Graph s vlastnými obchodnými údajmi pomocou aplikácie Azure Data Factory. Takto je možné vyvažovať požiadavky zákazníkov na novú triedu aplikácií, ktoré sú založené na prehľade, t. j. tie, ktoré sa odvíjajú od rozsiahlych súborov údajov, s nárokmi na IT administrátorov zvážiť výzvy súvisiace s presunom a správou značného množstva organizačných údajov.

o Dátové pripojenie Microsoft Graph je teraz k dostupné ako funkcia v rámci Workplace Analytics a ako samostatná skladová jednotka pre nezávislých predajcov softvérov (ISV).

· Ďalšia novinka Fluid Framework ponúka jednotlivcom aj tímom nové spôsoby ako spoločne tvoriť. Ide o novú webovú platformu a dokumentačný model s komponentmi pre zdieľané interaktívne zážitky. Fluid búra bariéry tradičného dokumentu ako ho poznáme a privádza nás na začiatok prázdneho plátna. Predpokladá sa, že Fluid bude vývojárom k dispozícii koncom tohto kalendárneho roku prostredníctvom sady na vývoj softvéru. V tomto roku by sme chceli tiež ponúknuť prvé skúsenosti s funkciou Fluid v rámci Microsoft 365. Medzi jeho možnosti sa radí:

o schopnosť ponúkať obsah, napr. z webu alebo aplikácií produktivity a potom ho rozbúrať alebo rekonštruovať do modulárnych komponentov, aby mohli ľudia jednoduchšie spoločne tvoriť, schopnosť zabezpečiť vysoký výkon v spolupráci s viacerými osobami v rámci spoločného autorstva nevídanou rýchlosťou.

o schopnosť vytvoriť priestor pre inteligentných agentov, ktorí budú spolupracovať s kolegami a spoluautormi, získavať obsah, poskytovať návrhy fotografií, identifikovať odborníkov, prekladať údaje a ešte oveľa viac.

· Oznamujeme tiež nové funkcie novej verzie platformy Microsoft Edge, ktoré riešia najzásadnejšie problémy súčasných vyhľadávačov, ako napríklad:

o Režim IE - osloví viac ako 60% podnikov, ktoré dnes používajú niekoľko prehliadačov. Režim IE integruje Internet Explorer priamo do nového programu Microsoft Edge prostredníctvom karty. To umožňuje podnikom využívanie starších aplikácií na báze Internet Explorer v modernom prehliadači.

o Nástroje súkromia - ďalšia formy kontroly súkromia, ktorá zákazníkom umožní vybrať si z troch úrovní ochrany osobných údajov v prostredí Microsoft Edge: Neobmedzené, Vyvážené a Prísne. V závislosti od možnosti, ktorú si vyberiete, spoločnosť Microsoft Edge upraví spôsob, akým vás môžu tretie strany sledovať na webe, čím zákazníkom poskytne väčší výber a transparentnosť pre osobnejší zážitok.

o Zbierky - riešenie problémov so zahltením informáciami, ktoré majú zákazníci dnes na webe, vám umožňuje zhromažďovať, organizovať, zdieľať a exportovať obsah efektívnejšie a s integráciou balíka Office.

o Tieto a ďalšie funkcie budú postupne k dispozícii s približujúcim sa termínom rozsiahlejšieho zavedenia novej verzie platformy Microsoft Edge.

· Dnes sme zverejnili svoju víziu budúcnosti inteligentných agentov. Tento prístup sa zameriava na budovanie výkonných konverzačných rozhraní na báze dátového a strojového učenia namiesto pravidiel, zámerov a kódov. Predstavujeme si svet, v ktorom má každá organizácia agenta, tak, ako má dnes webovú stránku. Práca s viacúčelovým dialógom je veľmi prirodzená, dokáže fungovať na viacerých doménach a, čo je dôležité, prostredníctvom viacerých agentov. S podporou tímu Semantic Machines urýchľujeme prácu. Novú technológiu plánujeme integrovať do nástrojov konverzácie vrátane Cortany, a bude sprístupnená vývojárom v Microsoft Bot Framework a Azure Bot Service.

Viac informácií o dnešných novinkách z rodiny Microsoft 365, vrátane podrobností ohľadne nových nástrojov pre vývojárov od tímov tvorcov Windows, Office a Microsoft, nájdete v tomto blogovom príspevku.

Nové technológie s otvoreným zdrojovým kódom a vývojárske nástroje na vytváranie inteligentných aplikácií od cloudu až po koncového používateľa

Služba Azure Kubernetes Service (AKS) je jednou z najrýchlejšie rastúcich služieb v Azure, ktorú používajú globálne spoločnosti ako ASOS na spravovanie veľkej kontajnerovej infraštruktúry cloudových aplikácií kvôli zvýšeniu spoľahlivosti a flexibility. Počas podujatia Build predstavila spoločnosť Microsoft niekoľko nových funkcií a možností napájania a ochrany pracovných úloh Kubernetes:

· Kubernetes Event-driven Autoscaling (Automatické udalosťami riadenie škálovanie - KEDA) je komponent otvoreného zdroja, ktorý podporuje nasadenie udalosťami riadených kontajnerov bez servera fungujúcich na báze Kubernetes vytvorených v spolupráci s Red Hat. V rámci verejného náhľadu KEDA predstavuje novú možnosť hostingu pre Azure Functions, ktorú je možné využiť ako kontajner v klastroch Kubernetes. Programovací model a ovládač škálovania Azure Functions je tak k dispozícii pre akúkoľvek implementáciu Kubernetes v cloude alebo vo vlastných priestoroch pomocou OpenShift.

· Azure Policy pre AKS (Politika Azure pre AKS) aplikuje rozsiahle využitie a pomáha chrániť klastre AKS centralizovaným a konzistentným spôsobom. Politika Azure blokuje všetky porušenia, ku ktorým dochádza v priebehu prevádzky a vykonáva hodnotenie zhody na všetkých existujúcich klastroch, aby bolo možné vidieť aktuálne informácie v celom prostredí

Quantum je pre vývojárov vzrušujúcim novým prvkom posúvajúcim doterajšie hranice. Microsoft navrhol Q# špeciálne pre kvantové programovanie, ktoré poskytuje prístupný programovací jazyk na vysokej úrovni s natívnym systémom pre qubits, operátory a iné abstrakcie. Počas podujatia Build spoločnosť Microsoft predvádza kompilátory a simulátory Q# s otvoreným zdrojom, ktoré rozšíria komunitu vývojárov Q# a otvoria nové príležitosti pre partnerov a začínajúcich podnikateľov s cieľom zlepšiť ponuku vlastných podnikov.

Vývojári trávia väčšinu dňa prepínaním medzi aplikáciami, službami a nástrojmi. Na uľahčenie a zefektívnenie ich práce vytvoril Microsoft najpoužívanejší systém podnikovej identity - Azure Active Directory (Azure AD) - toGitHub. Táto novinka umožňuje zákazníkom GitHub Enterprise získať výhody správy a zabezpečenia identity Azure AD, ako aj synchronizáciu účtov v rámci viacerých systémov. Vývojári teraz môžu používať svoj existujúci účet GitHub, spolu s Azure Portal a Azure DevOps, na prihlásenie do služby Azure. Táto aktualizácia umožňuje vývojárom GitHubu prejsť od úložiska k aplikácii len pomocou účtu GitHub.

Podpora a riadenie exponenciálneho rastu aplikačných dát a budovanie základne pre využitie umelej inteligencie je základným prvkom rozvoja akejkoľvek modernej cloudovej aplikácie. Nová služba Hyperscale (Citus) v databáze Azure Database pre PostgreSQL sa pripojí k databáze Azpers SQL Database Hyperscale a vývojárom umožní vytvárať vysoko škálovateľné aplikácie s nízkou latenciou s využitím ich existujúcich zručností. Azure Database Hyperscale výrazne rozširuje výpočtové, úložné a pamäťové zdroje podľa potreby, čo umožňuje vývojárom zamerať sa na vytváranie aplikácií bez toho, aby sa obávali obmedzenia výkonu a rozsahu. Azure je jediný cloud, ktorý umožňuje vývojárom škálovať viacero enginov, či už vlastné SQL databázy alebo databázy s otvoreným zdrojom ako je PostgreSQL.

Vývoj riešení na zabezpečenie volebného procesu

Veríme, že technológia môže zohrávať rozhodujúcu úlohu pri zabezpečovaní volieb a že technologické spoločnosti sú zodpovedné za ich podporu. Spoločnosť Microsoft dnes oznámila dve nové riešenia zamerané na zabezpečenie bezpečnosti hlasovacích systémov na celom svete:

· ElectionGuard je bezplatná súprava na vývoj softvéru s otvoreným zdrojovým kódom vyvinutá v spolupráci so spoločnosťou Galois, ktorá zaistí bezpečnosť a verejnú overiteľnosť volieb a ponúka usmernenia a nástroje na vytvorenie prístupnejších systémov hlasovania. Spoločnosť Microsoft žiada vývojárov na celom svete, aby zabudovali a integrovali systém ElectionGuard do existujúcich aj nových hlasovacích systémov. ElectionGuard SDK bude k dispozícii tento rok v lete na GitHub, a Microsoft už uzavrel partnerstvo s niekoľkými poprednými poskytovateľmi volebných technológií, aby pilotne túto službu odskúšali v rámci prípravy na budúce voľby.

· Microsoft tiež ohlasuje Microsoft 365 for Campaigns (Microsoft 365 pre kampane). Táto nová služba, ktorá bude k dispozícii tiež v júni, poskytne politickým stranám špičkové bezpečnostné funkcie nášho balíka Microsoft 365 Business počas kampaní a prvou budú voľby do federálnej vlády v Spojených štátoch. Nový systém pracuje veľmi efektívne a za prijateľnú cenu. Je nastavený tak, aby zaistil optimalizáciu v rámci jedinečného operačného prostredia kampaní, vrátane rýchleho tempa a vysoko rizikového profilu. Microsoft 365 for Campaigns nadväzuje na službu detekcie hrozieb a upozorňovania na útoky na štát pod názvom AccountGuard, ktorú sme uviedli na trh v roku 2018 a zjednodušuje bezpečnosť v rámci politických kampaní poskytovaním špecializovaných asistentov využiteľných na jednoduché a efektívne posilnenie bezpečnostnej pozície od základov. Iniciátori kampaní sa môžu zaregistrovať na stránke https://m365forcampaigns.microsoft.com.

Prehĺbenie investícií do partnerstiev

Partneri sú rozhodujúci pre vývoj riešení vyhovujúcich špecifickým potrebám zákazníkov a spoločnosť Microsoft sa zaväzuje ich podporovať. Od zavedenia prvého programu spoločného predaja spoločnosti Microsoft, ktorý vniesol integráciu globálnych predajcov firmy Microsoft do partnerskej komunity, takmer 3000 operátorov ISV prevádzkovaných na Azure vygenerovalo za posledných 12 mesiacov viac ako 5 miliárd dolárov. Pôvodný program je navrhnutý tak, aby pomohol podnikovým zákazníkom s digitálnou transformáciou zavedením relevantných riešení od partnerov ISV založených na platforme Azure. Dnes Microsoft oznamuje dve rozšírenia tohto programu:

· Rozšírenie spoločného predaja aj na Microsoft 365, Dynamics 365 a Power Platform v rámci prehĺbenia spolupráce pri predaji odvetvových aplikácií.

· Rozšírenie stimulov predaja na predajcov spoločnosti Microsoft predávajúcich vhodné riešenia ISV prostredníctvom programu poskytovateľa cloudových riešení od spoločnosti Microsoft (CSP). Pre všetky ISV, malé aj veľké, to znamená ponuku „kanálu ako služby" na rýchlejšie získavanie nových zákazníkov prostredníctvom jedného z najväčších distribučných kanálov na svete.

Zavedením operatívnych funkcií softvéru ako služby na princípe platby za skutočné využívanie pre AppSource a Azure Marketplace bude spoločnosť Microsoft poskytovať zákazníkom vo viac ako 141 krajinách rýchlejší prístup k inováciám od partnerov prostredníctvom cloudových trhov spoločnosti Microsoft alebo prostredníctvom celosvetového maloobchodného predaja.

Microsoft (Nasdaq "MSFT" @microsoft) umožňuje digitálnu transformáciu v ére inteligentného cloudu a edgu. Jeho poslaním je podnietiť každého človeka a každú organizáciu na tejto planéte dosahovať stále viac.

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/24227/microsoft_corp_logo226_9217jpg.jpg

Poznámka pre redaktorov: Viac informácií, noviniek a pohľadov zo spoločnosti Microsoft získate v Microsoft News Center na stránke: //news.microsoft.com. Webové odkazy, telefónne čísla a titulky boli správne v čase ich vydania, ale mohli sa medzičasom zmeniť. Novinári a analytici získajú ďalšie informácie od tímu rýchlej reakcie spoločnosti Microsoft alebo od iných relevantných odborníkov uvedených na zozname na: https://news.microsoft.com/microsoft-public-relations-contacts. KONTAKT: Viac informácií pre tlač:  Microsoft Media Relations, WE Communications, (425) 638-7777, rrt@we-worldwide.com

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring