OTS: Medzinárodné osobnosti neurológie a neurochirurge budú v ADELI ...

TASR, 24. apríla 2024 13:01

OTS: Medzinárodné osobnosti neurológie a neurochirurge budú v ADELI diskutovať (o nie vždy známych) metódach liečbe spasticity

Piešťany 24. apríla (TASR/OTS) - Neurorehabilitačné centrum Adeli Medical Center v Piešťanoch organizuje v sobotu 27. apríla 2024 medzinárodné sympózium na tému „Súčasné možnosti individuálnej terapie pri spasticite“. Problém sa týka, len na Slovensku, desaťtisícov pacientov, bojujúcich s následkami úrazov hlavy, mŕtvice ako aj pacientov s celoživotnými následkami detskej mozgovej obrny. Sympózium sa uskutoční v priestoroch ADELI – Hlboká 45, Piešťany od 10.00 hodiny.

Medicínsky poradca ADELI Medical Center Univ. Prof. Dr. Heinrich BINDER vidí jedinečný prínos sympózia v spolupráci (čo do rozsahu rôznych) intervenčných metód ako aj kooperácii tzv. konzervatívnych a inovatívno-technologických metód: „Primárnym cieľom terapie spasticity je samozrejme zníženie patologického svalového napätia a predchádzanie výskytu patologických pohybových vzorcov. Spoliehame na plasticitu nervového systému, podporný účinok fyzioterapie ako aj možnosti robotiky.“

Tématicke spektrum medzinárodného sympózia s názvom: „Súčasné možnosti individuálnej terapie pri spasticite“ siaha od možností intramuskulárnej botoxovej terapie až po epidurálnu elektrickú stimuláciu, intratekálne podávanie liekov zmierňujúcich spasticitu a množstvo neurochirurgických postupov, ako napr. selektívna dorzálna rizotómia. To všetko sú témy, o ktorých môžu hostia sympózia zdieľať svoje skúsenosti ako aj rozšíriť svoj obzor.

Okrem významného viedenského neurológa a primára neurologickej kliniky mestskej nemocnice Maria-Theresien-Schloessel Univ. Prof. Dr Bindera bude na sympóziu prednášať a diskutovať Dr. Leopold Saltuari, významná osobnosť neuroorehabilitácie a terapeutických metód pre komatických pacientov pôsobiaci v Južnom Tirolsku a Rakúsku. „V každodennej klinickej praxi je pre terapeutické koncepcie rozhodujúci takzvaný (Upper Motor Neuron Syndrome) syndróm horných motorických neurónov, ktorý zohľadňuje množstvo ďalších klinických parametrov, najmä takzvané "mínusové faktory", ako je slabosť, zníženie jemných motorických zručností atď.“ Jeho prednáška sľubuje súhrn skúseností a príkladových štúdií, čo sa týka stratégie liečby pacienta, individuálne zohľadňujúce jeho potreby vrátane manažmentu pacientov, rezistentných na liečbu medikamentami.

V prednáške rakúskej neurologičky s bohatou akademickou, klinickou aj ambulantnou praxou, Dr. Brigitte Freundl na tému Epidurálna a transkutánna stimulácia miechy pre spasticitu spoznáme významné efekty tohto neuromodulačného postup.

MUDr. Jozef Pribula, PhD., MBA bude zdieľať svoje klinické skúsenosti s fenoménom spasticity a s jej vplyvom na motivovaosť pacienta.

Spoločnosť výnimočných osobností uzatvára Univ.-Prof. Memet Özek, M.D., pôsobiaci v Turecku a USA, ktorého špecializácia je v liečbe komplikovaných mozgových ochorení u detí, vrátane hlbokých nádorov mozgového kmeňa, talamu a hypotalamu, operácie epilepsie, operácie spasticity, vrodené malformácie ako napr. hydrocefalus.

Unikátne sympózium je určené tak pre odborníkov a lekárov, ako aj pre laickú verejnosť, pre rodiny s postihnutým členom, ktorí čelia spasticite a de facto nepriaznivej prognóze vývoja zdarvotného stavu.

Tlmočenie je zabezpečené. Vstup je voľný. Keďže kapacita je obmedzená, dovoľujeme si Vás požiadať potvrdiť Vašu záväznú účasť na: info@adelicenter.com Taktiež je možnosť sledovať medzinárodné sympózium online: https://adelicenter.com/en/registrierung-fuer-den-live-stream-im-adeli-medical-center/

(Ďakujeme, že sa zaregiustrujete čo najkôr.)

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring