OTS: Mary Kay Ashová bola menovaná medzi ikonami občianskych práv...

TASR, 19. augusta 2020 11:15

Mary Kay Ashová bola menovaná medzi ikonami občianskych práv, najpredávanejšími umelcami a obchodnými legendami v zozname Žien storočia podľa USA TODAY

DALLAS 19. augusta - (TASR/OTS/BUSINESS WIRE) - Pri príležitosti 100. výročia prijatia 19. dodatku ústavy o volebnom práve žien v Spojených štátoch vydal denník USA TODAY rebríček 100 Žien storočia v USA. Ide o zoznam ženských ikon v oblasti zábavy, politiky, občianskych práv, športu, umenia, vedy a podnikania, ktoré mali najväčší vplyv na americkú spoločnosť v minulom storočí. Medzi poctenými ženami bola menovaná aj Mary Kay Ashová, legendárna obchodná manažérka a filantropka.

Mary Kay Ashová založila v roku 1963 spoločnosť Mary Kay Cosmetics (teraz Mary Kay Inc.) po úspešnej kariére v oblasti predaja. Potom, čo bolo jej povýšenie niekoľkokrát prenechané mužom, Mary Kay využila svoju obchodnú zdatnosť pri budovaní spoločnosti pre ženy. O 57 rokov neskôr sa výrobky Mary Kay a nezávislé kozmetické konzultantky nachádzajú v takmer 40 krajinách po celom svete. Pred svojou smrťou v roku 2001 Mary Kay založila aj charitatívnu nadáciu Mary Kay Ashovej, ktorá získala viac ako 90 miliónov dolárov pre obete domáceho násilia a výskum rakoviny.

"Mary Kay bola vždy popredu," uviedol Ryan Rogers, hlavný investičný riaditeľ spoločnosti Mary Kay Inc. a vnuk Mary Kay Ashovej. "Bola by poctená, že bola zaradená medzi toľko neuveriteľných žien v USA za 100 rokov podľa USA TODAY. Ale jej zoznam 'najlepších žien' by bol oveľa dlhší. V každej žene videla potenciál."

Medzi ocenené patria Dolly Partonová, Gloria Estefanová, Anna May Wongová, Hillary Clintonová, Michelle Obamová, Eleanor Rooseveltová, Rosa Parksová, Billie Jean Kingová, Oprah Winfreyová, Maya Angelouová a "skryté osobnosti", ako Mary Jacksonová, Katherine Colemanová Johnsonová a Dorothy Vaughanová. Tieto ženy boli vybrané prostredníctvom nominácií a potom sa výber zúžil po dôslednej debate expertných účastníkov panelu v každom štáte v celej krajine.

O spoločnosti Mary Kay

Originálna žena boriaca mýty, Mary Kay Ashová, založila svoju kozmetickú firmu pred viac ako 56 rokmi s tromi cieľmi: ponúknuť ženám skvelé príležitosti, ponúkať neodolateľné produkty a urobiť zo sveta lepšie miesto pre život. Z tohto sna nakoniec vznikla nadnárodná spoločnosť s obratom niekoľko miliárd dolárov, ktorá má milióny nezávislých predajcov v takmer 40 krajinách sveta. Firma Mary Kay sa snaží venovať výskumu na poli kozmetiky a vyrába špičkové produkty pre starostlivosť o pokožku, kozmetiku na farbenie vlasov, doplnky stravy a vône. Mary Kay sa zaviazala posilňovať postavenie žien a ich rodín prostredníctvom partnerstiev s organizáciami z celého sveta, so zameraním na podporu výskumu rakoviny, ochranu obetí domáceho násilia, skrášlenie našich spoločenstiev a povzbudzovanie detí, aby sledovali svoje sny. Pôvodná vízia pani Mary Kay Ashovej - "postupne zlepšovať jeden rúž denne" tak aj naďalej platí. Viac sa dozviete na MaryKay.com.

Zobraziť zdrojovú verziu na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20200817005557/en/

Kontakty

Mary Kay Inc. Corporate Communications

marykay.com/newsroom

972.687.5332 alebo media@mkcorp.com

Zdroj: Mary Kay Inc.

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring