OTS: Lubo Špirko v Galérii SPP

TASR, 22. októbra 2018 9:19

Bratislava 22. októbra (TASR-OTS) - Galéria SPP prináša svojim návštevníkom výnimočnú výstavu fotografa Luba Špirka. Pri príležitosti stého výročia vzniku Československej republiky uvedie výstavu osobností českého a slovenského kultúrno-spoločenského života. Výstavu pod názvom Skoro biela si môžete pozrieť v Galérii SPP od piatka 26. októbra do 6. novembra 2018.

Najvýznamnejší míľnik novodobej spoločnej histórie slovenského a českého národa je pre Galériu SPP jedinečnou príležitosťou uviesť výstavu fotografií osobností súčasného slovenského i českého kultúrno-spoločenského života. Výstava Skoro biela prináša album majstrovských portrétov skúsených ľudí, ktorí už toho veľa prežili, a tak toho už veľa vedia. „Ľudia, majúci biele vlasy, svoj život kapitalizovali svojimi skúsenosťami. Skúsenosti sa nedajú kúpiť, treba ich nadobudnúť životom. Vieme si od ľudí, ktorí ich majú, nechať poradiť, ako zvládať zložité situácie. Je len na nás, či chceme alebo nie“, povedal Lubo Špirko.

Vernisáž výstavy sa uskutoční vo štvrtok 25. októbra o 17.30 h v Galérii SPP na ulici Mlynské nivy 44/c v Bratislave.

O autorovi:

Lubo Špirko sa narodil v roku 1965 v Levoči, vyrastal v Trnave a do Bratislavy prišiel študovať jadrové inžinierstvo na Technickej univerzite. Pracoval v súkromných spoločnostiach ako finančný a výkonný riaditeľ. Posledné zamestnanie - Intercredit Bratislava, francúzsko-rakúska spoločnosť zaoberajúca sa obchodnými informáciami, kde pracoval ako výkonný riaditeľ. Od roku 2000 je fotograf na voľnej nohe, vedie svoje foto štúdio v Bratislave a pripravuje workshopy o fotografovaní. Hlavnou doménou jeho tvorby sú fotografie v pohybe, fotografie športovcov a tanečníkov v rôznych prostrediach – pod vodou, v štúdiu, ale aj v exteriéri. Vydal niekoľko kníh: 2002 Body Look, 2004 Body, Portfolio, 2005 Nezakrývajme si oči, 2006 Flowers, 2010 WaterEmotion.

Galéria SPP bola otvorená na začiatku nového milénia a za uplynulú dekádu sa v nej uskutočnilo viac ako 150 výstav popredných domácich a zahraničných umelcov vo výtvarnom umení, sochárstve, skle, keramike, či textile. Medzi najúspešnejšie patrili výstavy Anderle & Brunovský, Vojtecha Farkaša a Alexeja Vojtáška či Kataríny Alexyovej-Fígerovej. Galéria SPP sídli na ulici Mlynské nivy 44/c a je otvorená denne od pondelka do piatka od 11.00 do 18.00 h. Vstup je voľný.

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring