OTS: LEGO® Education prináša koncept učenia STEAM do predškolského vzdelávania

TASR, 9. novembra 2017 10:13

Nový zábavný LEGO® Education STEAM Park podnecuje prirodzenú zvedavosť predškolákov v oblasti vedy, techniky, strojárstva, umenia a matematiky prostredníctvom nekonečnej všestrannosti, tvorivosti a učenia hrou

Billund 9. novembra (TASR/OTS/BUSINESS WIRE) - LEGO® Education dnes oznámila svoje nové riešenie v oblasti raného vzdelávania, STEAM Park, ktorý má podnietiť prirodzenú zvedavosť predškolákov v oblasti vedy, techniky, strojárstva, umenia a matematiky (skratka z angl. STEAM). Deti pracujú v skupinách po šiestich s kockami LEGO DUPLO® a budujú zábavný park s kolotočmi a atrakciami, ktorý je navrhnutý, aby im pomohol objavovať ozubené kolieska a rampy, experimentovať a získavať sebadôveru systémom pokus-omyl.

"Sme radi, že môžeme naše nové riešenie LEGO® Education STEAM Park ponúknuť v čase, keď je pre deti dôležitejšie než kedykoľvek predtým objavovať to, čo je možné dosiahnuť prostredníctvom vedy, techniky, strojárstva, umenia a matematiky," povedal Esben Staerk Jörgensen, prezident LEGO® Education. "STEAM Park pomáha deťom získať formatívne zručnosti 21. storočia vrátane riešenia problémov, spolupráce, tvorivosti a kritického myslenia, ktoré sú potrebné na to, aby im pomohli uspieť vo všetkých oblastiach v priebehu ich vzdelávania. Taktiež vieme, že v prípade pracovných miest v oblasti STEAM, ktoré by mali len v ďalšom desaťročí rásť takmer dvojnásobne rýchlejšie ako ostatné pracovné sektory, samotné preskúmanie týchto zručností pomôže už teraz pripraviť všetky deti na zajtrajšie pracovné miesta."

Nová súprava je doplnená príručkou pre učiteľov LEGO® Education STEAM Park, ktorá obsahuje osem lekcií zameraných na STEAM vytvorených s aktuálnymi poznatkami z najnovšieho výskumu STEAM v oblasti raného vzdelávania a usmernení Národného združenia pre vzdelávanie malých detí v oblasti vedy, matematiky a technológie. Stránka LEGO® Education na sieti Pinterest ponúka aj zbierku tvorivých a hravých aktivít STEAM pre predškolákov.

LEGO® Education STEAM Park je k dispozícii na celom svete už od dnešného dňa alebo v najbližších týždňoch. Navštívte stránku LEGOEducation.com/preschool alebo sa obráťte na miestneho distribútora vzdelávania LEGO® Education, aby ste sa dozvedeli viac.

O LEGO® Education

Vzdelávanie prostredníctvom LEGO® Education ponúka hravé vzdelávacie zážitky a výučbové riešenia založené na systéme kociek LEGO®, materiáloch súvisiacich s učebnými osnovami a fyzických a digitálnych zdrojoch pre predškolskú výchovu, základnú a strednú školu a učenie sa po škole. Riešenia a zdroje z LEGO® Education umožňujú každému žiakovi uspieť tým, že ho povzbudzujú k tomu, aby sa stal aktívnymi, spolupracujúcim učiacim sa, vybudoval si zručnosti pre budúce výzvy a vytvoril pozitívny prístup k učeniu. Viac sa dozviete na stránke LEGOeducation.com.

LEGO, logo LEGO a DUPLO sú ochranné známky a/ alebo autorské práva skupiny LEGO Group. ©2017 Skupina LEGO Group. Všetky práva vyhradené.

LEGO, the LEGO logo and DUPLO are trademarks /and or copyrights of the LEGO Group. ©2017 The LEGO Group. All rights reserved.

Pôvodné znenie správy nájdete na stránke businesswire.com: http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=51707717&lang=en

Kontakty

LEGO Education

Kari Sherrodd, +1 860-835-6510

kari.sherrodd@lego.com

Zdroj: LEGO Education

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

TASR/OTS svi

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring