OTS: Koncert ku vzniku Československej republiky

TASR, 22. októbra 2012 19:56

Bratislava 22. októbra (TASR-OTS) - V Dvořákovej sieni pražského Rudolfína sa koná dnes už 10. slávnostný koncert českých a slovenských umelcov. Je spomienkou na vznik Československej republiky v októbri 1918, ale aj vyjadrením pokračujúcej vzájomnosti oboch národov v spoločnej Európe.

Prevzal som nad týmto koncertom záštitu spolu s 1. podpredsedom Senátu Parlamentu Českej republiky Přemyslom Sobotkom a s ďalšími osobnosťami nášho spoločenského života.

Vystúpia tam napríklad operní speváci Adriana Kohútková a Jaroslav Březina, slovom sa prihovoria spisovatelia Pavel Kohout a Ladislav Ballek.

Veľmi si cením každoročnú účasť vojnových veteránov a hrdinov česko-slovenského odboja, ktorých máme ešte medzi sebou, ale rady ktorých postupne rednú odchodom do večnosti.

Náš rozchod či zamatový rozvod nebol nikdy myslený negativisticky, ale ako krok na ceste do spoločného európskeho domu, v ktorom intenzita našich vzťahov na báze rovnosti a vzájomnej výhodnosti rastie znovu vo všetkých oblastiach života. Som presvedčený, že 21. storočie môže byť pre naše národy podstatne lepším ako to predchádzajúce. Závisí to aj od nás, aká to bude doba.

Ján Figeľ, predseda KDH

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

lt ed

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring