OTS: Klaster umelej inteligencie Huawei Atlas 900 získal cenu Red Dot Award 2020

TASR, 6. apríla 2020 10:21

Essen, Nemecko 3. apríla (TASR-OTS) - /PRNewswire/ - Klaster umelej inteligencie Huawei Atlas 900 získal cenu Red Dot Award 2020 spomedzi tisícov navrhovaných produktov. Odborná porota ocenila na klastri umelej inteligencie Atlas 900 najmä jeho ostrý dizajn a prelomovú inováciu. Po produktoch Atlas 300 a Atlas 500 sa Atlas 900 stáva tretím členom rodiny Huawei Atlas, ktorý získal ocenenie Red Dot ako symbol jedinečnej kvality a dizajnu produktov Huawei Atlas.

Klaster umelej inteligencie Atlas 900 stanovil nový štandard vďaka špičkovej kvalite siete klastrov, modulárnej inštalácii, systému odvádzania tepla, holistickému dizajnu, výkonu, rozšíriteľnosti a detailom zameraným na používateľa.

- Špičková sieť klastrov: Atlas 900 predstavuje vrchol výpočtovej techniky na báze umelej inteligencie, ktorý kombinuje tisíce procesorov AI Huawei Ascend 910 a vytvára najrýchlejší tréningový klaster umelej inteligencie na svete. Vedie v oblasti vedeckého výskumu a podnikových inovácií a výskumným pracovníkom umožňuje trénovať modely na báze umelej inteligencie pomocou obrazových a video dát s doteraz nepoznanou rýchlosťou. Klaster, ktorý je ideálny pre každodenné, ale aj zložité úlohy, umožňuje úplne nové spôsoby skúmania vesmíru, predpovede počasia, analýzy prírodných zdrojov a uvádzania autonómnych vozidiel na trh.

- Modulárne nasadenie: Klaster umelej inteligencie Atlas 900 poskytuje flexibilné riešenie na uľahčenie rozširovania kapacity pre konkrétne scenáre. Ponúka bohaté výpočtové zdroje vo forme cloudových služieb, vďaka ktorým sú technologické inovácie a inkluzívna umelá inteligencia prístupnejšia.

- Prelomová technológia odvádzania tepla: Atlas 900 obsahuje špičkovú hybridnú konštrukciu chladenia kvapalín, ktorá využíva adiabatickú technológiu uloženú v stojane pre dosiahnutie pomeru chladenia kvapaliny viac ako 95 %. Dizajn produktu zabezpečuje dokonalý rozptyl tepla pre každý stojan až do výšky energetickej spotreby 50 kW, čím sa dosahuje energetická účinnosť (PUE) nižšia ako 1,1, čo je najlepšia energetická účinnosť v triede pre dátové centrá (ideálna hodnota PUE je 1,0). Atlas 900 spotrebuje extrémne nízke množstvo energie, generuje nízku hladinu hluku a šetrí priestor v podniku o 80 %.

- Holistický dizajn: Klaster umelej inteligencie Atlas 900 má jednoliaty, kompaktný a integrovaný dizajn. Stojany na oboch stranách sú v tvare hranatých zátvoriek „[ ]". V informatike sa hranaté zátvorky používajú na znázornenie znakových množín a v teórii elementárnych čísel predstavujú najmenší spoločný násobok. Táto analógia je ideálna pre klaster umelej inteligencie Atlas 900, pretože nárast počtu zariadení nie je jednoducho rovnicou 1 + 1 = 2, ale skôr exponenciálnym rastom vynikajúceho výpočtového výkonu umelej inteligencie.

- Výkon: Dizajnér vyhladil okraje a povrchy klastra umelej inteligencie Atlas 900, aby dosiahol pôsobivý, futuristický vzhľad v súlade s vynikajúcim výkonom potrebným pre digitálny vek. - Rozšíriteľnosť: Dizajn prispieva k flexibilnej rozšíriteľnosti Atlasu 900. Aj keď sa pridá viac stojanov, klaster si zachováva pocit prirodzenej kontinuity a účinnosti a rezonuje s tokmi údajov v klastri.

- Detaily zamerané na používateľa: Atlas 900 sa zaoberá detailmi v takej miere, ako doposiaľ žiadny z jeho konkurentov. Každý centimeter klastra vyžaruje kvalitu, prirodzenú aj revolučnú vo svojej estetike a technológii.

Cena Red Dot Award je jedným z najprestížnejších ocenení priemyselného dizajnu na svete. Ide o najnovšiu poctu zo zoznamu ocenení, ktoré sa rodine Atlas dostali v ostatných rokoch. Medzi ďalšie úspechy patrí súťaž GSMA GLOMO Awards 2020, na ktorej Atlas 900 nedávno získal cenu Tech of the Future Award.

O spoločnosti Huawei Spoločnosť Huawei je popredným celosvetovým poskytovateľom infraštruktúry informačných a komunikačných technológií (IKT), ako aj inteligentných zariadení. Spolu s integrovanými riešeniami v štyroch kľúčových oblastiach - telekomunikačných sieťach, IT, inteligentných zariadeniach a cloudových službách - sme pevne odhodlaní priniesť kúsok digitálnej technológie do života každého človeka, domácnosti či organizácie a vytvoriť tak inteligentný, prepojený svet. Komplexné portfólio produktov, služieb a riešení spoločnosti Huawei je konkurencieschopné a zároveň bezpečné. Pomocou otvorenej spolupráce s partnermi v rámci ekosystému tvoríme pretrvávajúcu hodnotu pre zákazníkov, pracujeme na tom, aby sme posilnili ľudí, obohatili ich domovy a inšpirovali k inovácii organizácie všetkých veľkostí a štruktúr.

V Huawei sa inovácia odvíja od potrieb zákazníkov. Investujeme najmä do základného výskumu, sústredíme sa na technologické novinky, ktoré svet posúvajú smerom vpred. Máme viac ako 194 000 zamestnancov vo viac ako 170 krajinách a regiónoch sveta. Súkromná spoločnosť Huawei bola založená v roku 1987 a je v plnom vlastníctve svojich zamestnancov. Viac informácií o Huawei nájdete na webovej stránke: www.huawei.com alebo nás sledujte na:

http://www.linkedin.com/company/Huawei 

http://www.twitter.com/Huawei 

http://www.facebook.com/Huawei 

http://www.youtube.com/Huawei

O ocenení Red Dot Award Cena Red Dot Award je medzinárodne uznávaná pečať najlepšej kvality dizajnu. Udeľuje ju Design Zentrum Nordrhein Westfalen v nemeckom Essene. Ocenenie Red Dot Award, spolu s nemeckou cenou IF Award a ocenením IDEA USA, sú hlavnými svetovými cenami za dizajn. Každý rok sa o cenu Red Dot uchádzajú desaťtisíce produktov. Vyhrávajú však len tie, ktoré ponúkajú bezkonkurenčnú inováciu, úžitkovosť a používateľskú skúsenosť. Foto - https://mma.prnewswire.com/media/1141221/AI_cluster.jpg

Kontakt: Wanni Zhong, zhongwanni@huawei.com, +86-18566662551

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring