OTS: Kaufland daroval úsmev dvakrát. Deťom z detských domovov venoval 20 000 €.

TASR, 17. decembra 2018 13:25

Bratislava 17. decembra (TASR-OTS) - Kaufland priniesol v spolupráci so Spoločnosťou priateľov detí z detských domovov Úsmev ako dar tento rok po prvýkrát projekt „Daruj úsmev dvakrát“. Kúpou adventného kalendára s motívom vtáčika Kiwiho mohli zákazníci Kauflandu urobiť radosť hneď dvakrát, a to nielen svojmu vlastnému dieťaťu, ale ešte jednému - z detského domova. Občianske združenie Úsmev ako dar pomáha už 35 rokov deťom z detských domov nájsť skutočný domov, či pri vytváraní už toho svojho vlastného. Za každý predaný kus adventného kalendára sa spoločnosť Kaufland rozhodla prispieť sumou 0,1 € na pomoc práve týmto deťom.

„Od konca septembra do začiatku decembra tohto roka sa predalo viac ako 178-tisíc kusov týchto adventných kalendárov. Celkovú darovanú sumu sme sa rozhodli zaokrúhliť na 20 000 €. Veríme, že odovzdané peniažky pomôžu naštartovať do života mnoho detí z detských domovov,“ uviedol riaditeľ nákupu spoločnosti Kaufland Richard Bendík, pri príležitosti odovzdania symbolického šeku počas 36. ročníka Vianočného benefičného koncertu Úsmev ako dar.

V slovenských detských domovoch je v súčasnosti asi 4 644 detí, ktoré však často nie sú pripravené na bežný život po opustení domova. Výťažok z predaja adventného kalendára bude použitý práve pre ne, aby sa mohli zaradiť sa do „dospeláckeho“ života a vytvoriť si skutočný domov. Jedným z takýchto detí, ktorým pomáha Úsmev ako dar postaviť sa na vlastné nohy, je 18-ročná Chiara z detského domova v Topoľčanoch. „Študujem na strednej odbornej škole pedagogickej, odbor vychovávateľstvo a učiteľstvo v materských školách. Rada by som pokračovala na vysokej škole, zaujíma ma odbor špeciálna pedagogika,“ povedala Chiara. Ďalším, ktorý sa chystá na samostatný život, je Patrik z detského domova v Nitre. Už 10 rokov však žije v profesionálnej rodine v Nových Zámkoch. „Študujem staviteľstvo na strednej škole, som v maturitnom ročníku. Vo voľnom čase sa venujem gymnastickému aerobiku. Po skončení školy chcem pokračovať v štúdiu na vysokej, konkrétne na fakulte telesnej výchovy a športu by som rád študoval trénerstvo,“ vyznal sa 18-ročný Patrik.

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring
Zóna verejného záujmu