OTS: JA Solar získava od spoločnosti Shin-Etsu Chemical licenciu na práva...

TASR, 11. októbra 2019 10:48

JA Solar získava od spoločnosti Shin-Etsu Chemical licenciu na práva duševného vlastníctva na kremíkové doštičky dopované gáliom pre aplikáciu v solárnych článkoch

Peking 11. októbra (TASR/OTS/PRNewswire) - Spoločnosť JA Solar dosiahla dohodu s firmou Shin-Etsu Chemical z Japonska o licencii na práva duševného vlastníctva na používanie kremíkových doštičiek dopovaných gáliom pre aplikácie v solárnych článkoch. Spoločnosť Shin-Etsu Chemical vlastní niekoľko patentov na dopovanie gália v kremíkových kryštáloch a použitie kryštalických kremíkových doštičiek typu P dopovaných gáliom na výrobu solárnych článkov. Oficiálne podpísanie dohody, ktoré sa nedávno uskutočnilo v japonskom Tokiu, znamená pre spoločnosť JA Solar nadobudnutie práv duševného vlastníctva v krajinách a regiónoch, na ktoré sa patenty vzťahujú.

Je dobre známe, že solárne články využívajúce kremíkové doštičky typu P dopované bórom sa opotrebúvajú tzv. degradáciou vyvolanou svetlom (LID) pri počiatočnom osvetlení. S príchodom článkov PERC v posledných rokoch sa problém LID súvisiaci so solárnymi článkami vyrobenými z kremíkových doštičiek dopovaných bórom stáva vážnejším. Použitie kremíkových doštičiek dopovaných gáliom môže zásadne zmierniť tento problém, nakoľko zaisťuje, že bude výkon fotovoltických modulov zostavených zo solárnych článkov na báze kremíkových doštičiek typu P stabilnejší a lepší pri dlhodobej výrobe energie.

Jin Baofang, predseda predstavenstva JA Solar, uviedol, že: "Použitie kremíkových doštičiek dopovaných gáliom pre aplikácie solárnych článkov určite povedie k lepším výkonom solárnych článkov a fotovoltických modulov a tiež k zlepšeniu ich dlhodobej spoľahlivosti. Ako majiteľ patentov na niekoľko popredných technológií vrátane bifaciálnej technológie PERC v Číne a ďalších krajinách, spoločnosť JA Solar ťaží z ochrany práv duševného vlastníctva, podporuje ju a vždy bude. Vážime si, že nám spoločnosť Shin-Etsu Chemical udelila svoje práva duševného vlastníctva na technológiu kryštalického kremíka dopovaného gáliom, nakoľko predstavuje dôležitý krok pre spoločnosť JA Solar pri zavádzaní moderných technológií a podpore ochrany duševného vlastníctva v tomto odvetví. JA Solar bude aj naďalej vyvíjať a poskytovať vysokovýkonné fotovoltické produkty a riešenia čistej energie svojim zákazníkom na celom svete prostredníctvom technologických inovácií a neustáleho zlepšovania výkonnosti."

KONTAKT: Xiaorui Sun, +86-10-6361-1888 x1698, bj.sunxr@jasolar.com

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring