OTS: Inteligentná výpočtová technika od Huawei zaznamenáva najintenzívnejší...

TASR, 9. mája 2019 11:42

OTS: Inteligentná výpočtová technika od Huawei zaznamenáva najintenzívnejší rast na trhu a získava 3. miesto na rebríčku tržieb za posledný kvartál 2018, podľa správy spoločnosti Gartner

Šen-čen, Čína, 9. mája (TASR-OTS)(PRNewswire) - Gartner, popredná globálna spoločnosť zaoberajúca sa výskumom a poradenstvom v oblasti informačných technológií, vydala tlačovú správu s názvom Gartner uvádza, že vo štvrtom štvrťroku 2018 vzrástli celosvetové výnosy z predaja serverov o 17,8 % a počet dodávok sa zvýšil o 8,5 %. Údaje z tlačovej správy ukazujú, že servery spoločnosti Huawei sa celosvetovo vo štvrtom štvrťroku 2018 umiestnili na 3. mieste, keď medziročne vzrástli o 45,9 %, čo je najvyššia miera rastu serverov na svete [1].

Podľa tejto správy dosiahli celosvetové výnosy z predaja serverov vo 4. štvrťroku 2018 výšku 21,862 miliardy USD, čo predstavuje medziročný nárast o 17,8 %. Celkovo bolo zákazníkom dodaných 3 472 886 serverov, čo predstavuje medziročný nárast o 8,5%. Počas celého roku 2018 vzrástli celosvetové dodávky serverov o 13,1 % a výnosy z ich predaja sa zvýšili o 30,1 % v porovnaní s celoročným rastom v roku 2017.

So stále intenzívnejšou prítomnosťou digitálnej transformácie v jednotlivých odvetviach bude v budúcnosti ešte rozsiahlejší priestor pre prechod na inteligentné technológie. Predpokladá sa, že rozsah IT infraštruktúry si v najbližších rokoch v podnikoch zachová obrovský rastový potenciál. Tento trend sa neustále zvyšuje a prirodzene vytvára tlak na IT infraštruktúru. Tradičné dátové centrá čelia tlaku zo strany prevádzkových nákladov (OPEX) vyplývajúcich zo spotreby energie, pracovnej sily potrebnej na prevádzku a údržbu a nákladov a vybavenia. A práve tu prichádza na scénu inteligentná transformácia, aby tieto problémy zmiernila v čase, keď výpočtové požiadavky na umelú inteligenciu exponenciálne rastú.

Spoločnosť Huawei pozorne sleduje tento trend a veľmi dobre chápe výzvy, ktorým čelí inteligentná transformácia dátových centier. Inteligentné počítačové systémy Huawei na základe svojich poznatkov vyvíjajú vlastné iniciatívy v oblasti výskumu a vývoja na troch frontoch: inteligentný akceleračný engine, inteligentný riadiaci engine a inovatívne riešenie dátových centier. Huawei aktualizoval svoje tradičné servery založené na architektúre x86 na inteligentné servery a okrem toho poskytuje aj viacúrovňové riešenia pre jednotlivé uzly, rozsiahle a veľmi rozsiahle scenáre nasadenia, ktoré dokonale riešia požiadavky na inteligentnú transformáciu dátových centier z viacerých perspektív.

A čo viac, Huawei podporilo nový trh uvedením čipových sád umelej inteligencie Ascend 310/910 v októbri 2018 a CPU Kunpeng na báze ARM 920 v januári 2019. Tieto základné čipové sady dopĺňajú ponuku inteligentnej výpočtovej techniky spoločnosti Huawei: výpočtovú platformu umelej inteligencie Atlas a servery série TaiShan. Rozšírené produktové portfólio zahŕňa scenáre cloud-konečný používateľ-zariadenie spĺňajúce rôznorodé požiadavky zákazníkov. Inteligentná výpočtová technika Huawei rozširuje hranice odvetvia svojim x86 FusionServer Pro, servermi založenými na TaiShan ARM a produktmi Atlas na báze technológie Ascend. Huawei si vybudovalo dobrú trhovú pozíciu na riadenie inteligentnej transformácie dátových centier zákazníkov a zabezpečenie transformácie odvetvia.

Aj podľa správy spoločnosti Gartner za posledný kvartál roku 2018 sa Huawei radí na prvé miesto na čínskom trhu už niekoľko po sebe idúcich štvrťrokov, a to tak v dodávkach blade serverov ako aj štvorsoketových serverov. Štatistické dáta len dokladujú schopnosť a silu výpočtovej techniky Huawei.

Zdroj 1: "Gartner Says Worldwide Server Revenue Grew 17.8 % in the Fourth Quarter of 2018, While Shipments Increased 8.5%" March 18, 2019 https://www.gartner.com/en/newsroom/press-releases/2019-03-18-gartner-says-worldwide-server-revenue-grew-17-8-per-c

O spoločnosti Huawei

Spoločnosť Huawei je popredným celosvetovým poskytovateľom infraštruktúry informačných a komunikačných technológií (IKT), ako aj inteligentných zariadení. Spolu s integrovanými riešeniami v štyroch kľúčových oblastiach - telekomunikačných sieťach, IT, inteligentných zariadeniach a cloudových službách - sme pevne odhodlaní priniesť kúsok digitálnej technológie do života každého človeka, domácnosti či organizácie a vytvoriť tak inteligentný, prepojený svet.

Komplexné portfólio produktov, služieb a riešení spoločnosti Huawei je konkurencieschopné a zároveň bezpečné. Pomocou otvorenej spolupráce s partnermi v rámci ekosystému tvoríme pretrvávajúcu hodnotu pre zákazníkov, pracujeme na tom, aby sme posilnili ľudí, obohatili ich domovy a inšpirovali k inovácii organizácie všetkých veľkostí a štruktúr.

V Huawei sa inovácia odvíja od potrieb zákazníkov. Investujeme najmä do základného výskumu, sústredíme sa na technologické novinky, ktoré svet posúvajú smerom vpred. Máme viac ako 180 000 zamestnancov vo viac ako 170 krajinách a regiónoch sveta. Súkromná spoločnosť Huawei bola založená v roku 1987 a je v plnom vlastníctve svojich zamestnancov.

Viac informácií o Huawei nájdete na webovej stránke: www.huawei.com alebo nás sledujte na:

http://www.linkedin.com/company/Huawei 

http://www.twitter.com/Huawei 

http://www.facebook.com/Huawei 

http://www.youtube.com/Huawei 

Kontakt:

Zhong Wanni

+86-185-6666-2551

zhongwanni@huawei.com

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring