OTS: Inštitút AV-Comparatives vydáva dlhodobú správu o podnikovom antivíruse...

TASR, 16. decembra 2020 11:13

Inštitút AV-Comparatives vydáva dlhodobú správu o podnikovom antivíruse pre 19 popredných riešení zabezpečenia koncových bodov

Najkomplexnejšia porovnávacia správa o obchodných a podnikových riešeniach zabezpečenia koncových bodov bola zverejnená

INNSBRUCK, Rakúsko, 16. decembra 2020 /PRNewswire-TASR-OTS/ -- Nezávislé, ISO certifikované laboratórium na testovanie bezpečnosti, AV-Comparatives, vydalo svoju správu o teste obchodnej bezpečnosti z decembra 2020. Je to najkomplexnejšia porovnávacia správa o bezpečnostných riešeniach podnikových koncových zariadení, ktorá je k dispozícii.

Situácia v oblasti hrozieb sa naďalej rýchlo vyvíja, čo predstavuje pre dodávateľov antivírusov nové výzvy. Správa z testu ukazuje, ako sa im bezpečnostné produkty prispôsobili, a ako sa zlepšila ochrana v priebehu rokov.

Správa o podnikových testoch obsahuje výsledky testov za druhú polovicu roku 2020 vrátane testov ochrany v reálnom svete, ochrany pred malvérom, testov vplyvu na výkon (Speed Impact) a falošne pozitívnych testov. V správe sú uvedené všetky podrobnosti o metodikách a výsledkoch testov.

Séria testov bola zameraná na bezpečnostné riešenia pre organizácie a malé a stredné podniky od 19 popredných dodávateľov, ktorými boli: Acronis, Avast, Bitdefender, Cisco, CrowdStrike, Cybereason, Elastic, ESET, FireEye, Fortinet, G Data, K7, Kaspersky, Microsoft, Panda, Sophos, SparkCognition, Vipre a VMware.

„Situácia v oblasti hrozieb sa naďalej rýchlo vyvíja a predstavuje pre dodávateľov antivírusov nové výzvy. Správa z testu ukazuje, ako sa im bezpečnostné produkty dlhodobo prispôsobili." - Peter Stelzhammer, AV-Comparatives, spoluzakladateľ

Test ochrany v reálnom svete

Test ochrany v reálnom svete je dlhodobý test, ktorý trvá štyri mesiace. Testuje, ako dobre dokáže softvér na ochranu koncových bodov chrániť systém pred internetovými hrozbami.

Test ochrany pred malvérom

Test ochrany pred malvérom vyžaduje, aby testované produkty detekovali škodlivé programy, s ktorými by sa mohli stretnúť v systémoch spoločnosti, napr. na lokálnej sieti alebo na externých diskoch.

Test výkonu

Testu výkonu preveruje či testované produkty neposkytujú ochranu na úkor spomalenia systému.

Falošne pozitívny test

Pre každý z ochranných testov sa spustí falošne pozitívny test. Tento test zaisťuje, aby softvér na ochranu koncových bodov nespôsoboval značné množstvo falošných poplachov, ktoré môžu v obchodných sieťach pôsobiť obzvlášť rušivo.

Kontrola ľahkosti použitia

Správa obsahuje aj podrobnú kontrolu používateľského rozhrania každého produktu a poskytuje prehľad o tom, aké je jeho používanie v bežných každodenných situáciách.

Celkovo možno povedať, že správa spoločnosti AV-Comparatives z decembra 2020 poskytuje IT manažérom a CISO podrobný obraz o silných a slabých stránkach testovaných produktov a umožňuje im prijímať informované rozhodnutia, ktoré z nich môžu byť vhodné pre ich konkrétne potreby.

Rovnako ako všetky verejné správy o testoch od spoločnosti AV-Comparatives, aj Správa o zabezpečení organizačných a podnikových koncových bodoch je k dispozícii zadarmo: https://www.av-comparatives.org/tests/business-security-test-2020-august-november/

Spoločnosť AV-Comparatives nedávno vykonala dva ďalšie testy organizačného a podnikového bezpečnostného softvéru. Pokročilý test ochrany pred hrozbami analyzuje schopnosť podnikového bezpečnostného softvéru brániť sa proti rastúcej hrozbe pokročilých trvalých hrozieb (APT). Správa o tomto teste už bola zverejnená a je možné ju stiahnuť na tomto odkaze: https://www.av-comparatives.org/tests/enhanced-real-world-test-2020-enterprise/

Test prevencie a reakcie koncového bodu (EPR) skúma schopnosti produktov EPR. Očakáva sa od nich, že nielen chránia pred APT, ale poskytujú aj podrobné informácie o všetkých aspektoch útoku, čo umožňuje pracovníkom IT vyšetrovať a napraviť hrozby. Správa o tomto teste je naplánovaná na vydanie v druhej polovici decembra.

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/1385138/AV_Comparatives_Tested_Vendors_Enterprise_2020.jpg

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/1385137/AV_Comparatives_Longterm_Test_2020.jpg

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/1093032/AV_Comparatives_Logo.jpg

Contact:

Peter Stelzhammer

E-mail: media@av-comparatives.org

Phone: +43 720115542

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring