OTS: Iniciatíva v hodnote 90 miliónov USD medzi spoločnosťami A*Star, ...

TASR, 24. apríla 2019 8:30

OTS: Iniciatíva v hodnote 90 miliónov USD medzi spoločnosťami A*Star, Aptorum Group a Aeneas Capital má cieľ budovať inovácie v oblasti zdravotnej starostlivosti

Hong Kong/Singapur 24. apríla (TASR-OTS)(BUSINESS WIRE) - Spoločnosti Aptorum Group Limited (Nasdaq: APM), Aeneas Capital Limited, a A*ccelerate Technologies Pte Ltd, ktorá je podnikovou kanceláriou Agentúry pre vedu, techniku a výskum (A*STAR), podpísali dohodu v hodnote 90 miliónov USD na vytvorenie miestnych technologických start-up spoločností. Táto dohoda, ktorá je súčasťou iniciatívy A*ccelerate na spoluprácu pri vytváraní rizikového kapitálu (VCC), zaväzuje všetky strany, aby spoločne vytvárali miestne start-up spoločnosti v sektore zdravotnej starostlivosti a vedy o živote.

V priebehu nasledujúcich 5 rokov bude týmto partnerstvom v hodnote 120 miliónov dolárov vytvorených až 20 hlboko technologických podnikov v Singapure. Tieto podniky budú využívať technológie spoločne vyvinuté výskumnými ústavmi A*STAR a Aptorum Group, ako aj technológie identifikované a spolupracujúce na celom svete oboma inštitúciami. V rámci tejto dohody budú všetky strany aktívne vyhľadávať odborné znalosti a podporovať podnikateľov, aby urýchlili rast svojich podnikov v Singapure a jeho celosvetových partnerstiev.

Jedným z výskumných ústavov, s ktorými spoločnosť Aptorum Group plánuje projekty, je Inštitút A*STAR pre výskum informačných technológií (I2R). Vychádzajúc zo skúseností I2R v oblasti lekárskej analýzy obrazu a rozšírenej reality, dúfajú, že budú spoluvytvárať startup podnik, ktorý bude poskytovať 2D a 3D zobrazovacie riešenia pre magnetickú rezonanciu (MRI) v reálnom čase pre aplikácie v oblasti chirurgickej robotiky. Toto riešenie by umožnilo poskytovateľom zdravotnej starostlivosti presnejšie zobrazovať pacientov a potenciálne znížiť určité chirurgické riziká.

Aptorum Group a Aeneas Capital tiež spustia strategický investičný fond v oblasti zdravotnej starostlivosti a prírodných vied vo výške do 200 miliónov USD, pričom spoločnosť A*ccelerate bude pôsobiť ako partner pre spoluprácu v oblasti rizikového kapitálu. Fond bude poskytovať investičné financovanie do iniciatívy VCC a bude tiež robiť akvizície v identifikovaných technológiách a podnikoch na celom svete. Na základe zavedenej infraštruktúry spoločnosti A*STAR v Singapure, ako aj rozsiahlych kapacít spoločnosti Aptorum a spoločnosti Aeneas Capital na celom svete budú tieto technológie ďalej rozvíjať partneri.

„Toto podpísanie dohody je jasným dôkazom živosti biotechnologického ekosystému v Singapure, ako aj dôvery súkromného sektora v schopnosti spoločnosti A*STAR v hlbokom technickom a biomedicínskom výskume,“ povedal pán Philip Lim, generálny riaditeľ spoločnosti A*ccelerate. „Zameranie spoločnosti Aptorum Group na vytváranie hodnôt v diagnostike, chirurgickej robotike a terapii prostredníctvom technologických inovácií z nej robí nášho ideálneho partnera. Budeme s nimi úzko spolupracovať v našom spoločnom úsilí o vytvorenie začínajúcich podnikov, ktoré posunú hranice inovácií v oblasti zdravotnej starostlivosti a posilnia budúce hospodárstvo Singapuru.“

Zakladateľ a generálny riaditeľ spoločnosti Aptorum Group a zakladateľ spoločnosti Aeneas Capital Ian Huen uviedol: „Víziou spoločnosti Aptorum je zlepšiť kvalitu ľudského života a starostlivosti o pacientov tým, že uľahčíme rozvoj lekárskych inovácií a inovácií v oblasti prírodných vied. Naša spolupráca so spoločnosťou A*STAR A*ccelerate ako partnerom pri vytváraní rizikového kapitálu je veľmi vzrušujúca, a umožňuje nám rozvoj a prístup k vynikajúcim odborným znalostiam a technologickým ekosystémom v Singapure prostredníctvom silného partnera, ktorým A*STAR je, ako aj posilnenie väzieb medzi výskumom, inováciami a podnikaním. Prostredníctvom tohto partnerstva sa začali počiatočné diskusie s A*STAR I2R pod vedením profesora Dim Lee Kwonga a Eugena Ng. Sme pevne presvedčení, že toto partnerstvo nepochybne prinesie množstvo silných podnikov v oblasti rizikového kapitálu, ktoré budú nakoniec uznané na celom svete a ďalej budú katapultovať Singapur ako kľúčového globálneho hráča v oblasti technologického pokroku a komercializácie.“

O spoločnosti Aptorum Group Limited

Aptorum Group Limited (Nasdaq: APM) je farmaceutická spoločnosť zaoberajúca sa vývojom a komercializáciou širokej škály terapeutických a diagnostických technológií zameraných na riešenie neuspokojených zdravotných potrieb. Spoločnosť realizuje terapeutické a diagnostické projekty v oblasti neurológie, infekčných chorôb, gastroenterológie, onkológie a ďalších oblastiach, ako aj v neterapeutických oblastiach, ako je chirurgická robotika a lekárska klinika v Hongkongu (Talem Medical) s počiatočným zameraním na liečbu chronických ochorení vyplývajúcich z moderného sedavého životného štýlu a starnúcej populácie.

Viac informácií o spoločnosti nájdete na stránke www.aptorumgroup.com.

O spoločnosti Aeneas Capital Limited

Aeneas Capital, dcérska spoločnosť Aeneas Group Limited, je multidisciplinárna finančná inštitúcia zameraná na digitálne technológie s medziodborovými schopnosťami a technologickými službami. Spoločnosť Aeneas Capital Limited je regulovaná Hongkongskou komisiou pre cenné papiere a futures v oblasti riadenia investícií, sprostredkovania cenných papierov a poradenstva v oblasti investičného poradenstva v Hongkongu. Obchody spoločnosti Aeneas Capital sa rozprestierajú v širokom spektre investičných produktov a regiónov a poskytujú služby širokému spektru profesionálnych investorov, inštitúcií a firemných klientov.

Ďalšie informácie o skupine Aeneas nájdete na stránke www.aeneasgroup.com.

O Agentúre pre vedu, techniku a výskum (A*STAR)

Agentúra pre vedu, techniku a výskum (A*STAR) je poprednou verejnou agentúrou v Singapure, ktorá stojí na čele výskumu orientovaného na ekonomiku s cieľom pokročiť vo výskume a vyvíjať inovatívne technológie. Prostredníctvom otvorenej inovácie spolupracujeme s našimi partnermi vo verejnom aj súkromnom sektore, tak aby sme prospievali spoločnosti.

A*STAR ako organizácia pre vedu a techniku prepája priepasť medzi akademickou obcou a priemyslom. Náš výskum vytvára ekonomický rast a pracovné miesta pre Singapur a zlepšuje život tým, že prispieva k spoločenským výhodám, ako je zlepšenie výsledkov v oblasti zdravotnej starostlivosti, mestského života a udržateľnosti.

Zohrávame kľúčovú úlohu pri výchove a rozvoji rozmanitosti talentov a lídrov v našej Agentúre a výskumných subjektoch, širšej výskumnej komunite a priemysle. Výskumné aktivity spoločnosti A*STAR zahŕňajú biomedicínske vedy a fyzikálne vedy a inžinierstvo, pričom výskumné subjekty sa nachádzajú predovšetkým v Biopolis a Fusionopolis.

Pre aktuálne správy navštívte www.a-star.edu.sg.

O spoločnosti A*ccelerate Technologies Pte Limited Spoločnosť A*ccelerate je obchodná jednotka Agentúry pre vedu, technológiu a výskum (A*STAR), poprednej agentúry v Singapure na podporu vedeckého výskumu a talentu svetovej triedy. A*ccelerate ako jednorazový zdroj podporuje A*STAR pri transformácii hospodárstva prostredníctvom inovácií a komercializácie výsledkov výskumu.

Spoločnosť A*ccelerate, tiež známa ako Accelerate Technologies Pte Ltd, zvyšuje výskumný výstup vedcov A*STAR tým, že prekladá a urýchľuje ich vynálezy a intelektuálny kapitál do obchodovateľných produktov, procesov a služieb. Prostredníctvom formovania a uľahčovania licenčných obchodov a spin-off podnikov, spoločnosť A*ccelerate aktívne zapája lídrov priemyslu a hráčov do komercializácie technológií A*STAR a aplikuje ich na budovanie ekosystémov, z ktorých profitujú podniky, priemysel a hospodárstvo.

Výhľadové vyhlásenia

Táto tlačová správa obsahuje vyhlásenia týkajúce sa spoločnosti Aptorum Group Limited, spoločnosti Aeneas Capital Limited a jej budúcich očakávaní, plánov a vyhliadok, ktoré tvoria „výhľadové vyhlásenia“ v zmysle zákona o reforme súdnych sporov v oblasti súkromných cenných papierov z roku 1995. Pre tento účel môžu byť akékoľvek vyhlásenia obsiahnuté v tomto dokumente, okrem historických faktov, považované za vyhlásenia do budúcnosti. V niektorých prípadoch môžete identifikovať výhľadové vyhlásenia pomocou výrazov ako „môže“, „mal by“, „očakávať“, „plánovať“, „predvídať“, „projektovať“, „zamýšľať“, „cieliť“, „projekty“, „zvažovať“, „veriť“, „odhady“, „predpovedá“, „potenciálne“ alebo „pokračovať“, alebo negatívnych foriem týchto výrazov alebo iných podobných výrazov. Spoločnosti Aptorum Group a Aeneas Capital založili tieto výhľadové vyhlásenia do značnej miery na svojich súčasných očakávaniach a projekciách týkajúcich sa budúcich udalostí a trendov, o ktorých sa domnievajú, že môžu ovplyvniť ich obchod, finančnú situáciu a výsledky operácií. Tieto výhľadové vyhlásenia sú platné iba k dátumu tejto tlačovej správy a podliehajú množstvu rizík, neistôt a predpokladov vrátane a bez obmedzenia rizík spojených s oznámenými riadiacimi a organizačnými zmenami, s nepretržitými službami a dostupnosťou kľúčového personálu, so schopnosťou rozširovať sortiment výrobkov o ďalšie produkty a pre ďalšie spotrebiteľské segmenty, predpokladané stratégie rastu spoločnosti, očakávané trendy a výzvy v podnikaní a s očakávaniami, ktoré sa týkajú dodávateľského reťazca a jeho stability, a riziká, ktoré sú podrobnejšie opísané vo formulári 20-F spoločnosti Aptorum Group, ktorý bol podaný na SEC s ďalšími spismi, ktoré spoločnosť Aptorum Group môže v budúcnosti urobiť pre SEC. Aptorum Group a Aeneas Capital nepreberajú žiadnu povinnosť aktualizovať akékoľvek výhľadové vyhlásenia obsiahnuté v tejto tlačovej správe v dôsledku nových informácií, budúcich udalostí alebo iných okolností.

Zobraziť zdrojovú verziu na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20190419005032/en/

Zdroj: Aptorum Group Limited

Kontakt:

Enquiries:

For Aptorum Group Limited

Contact

Investor Relations and Media

Tel: +852 2117 6611

Email: investor.relations@aptorumgroup.com

Website: http://www.aptorumgroup.com

For Aeneas Capital Limited

Contact

Investor Relations and Media

Tel: +852 3469 7988

Email: ir@aeneasgroup.com

Website: http://www.aeneasgroup.com

For A*STAR

Derrick Reginald Wong

Senior Officer, Corporate Communications

Agency for Science, Technology and Research

Tel: +65 6517 7970

HP: +65 9639 9900

Email: derrick_wong@hq.a-star.edu.sg

UPOZORNENIE: Originál tohto textu je oficiálna záväzná verzia. Preklad uvádzame len ako pomocný text, odvolávajúci sa na originál, ktorý je jediným právne záväzným dokumentom.

Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring