OTS: Index ceny jatočných ošípaných Xinhua (Rongchang) ponúka referenčnú...

TASR, 15. januára 2018 9:40

OTS: Index ceny jatočných ošípaných Xinhua (Rongchang) ponúka referenčnú hodnotu pre celé odvetvie

Peking, 15. januára (TASR-OTS)(PRNewswire) - 27. decembra 2017 bol v Pekingu zverejnený „Index ceny jatočných ošípaných Xinhua (Rongchang)", ktorý vydáva Čínsky servis hospodárskych informácií (CEIS) Spravodajskej agentúry v Xinhua a Ľudová vláda okresu Rongchang mestskej časti Chongqing.

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/627987/Governor.jpg

Podľa účastníkov konferencie, na ktorej bol index zverejnený, je tento index je zameraný na sledovanie stavu prevádzky na trhu s jatočnými ošípanými v krajine a ponúka referenčné hodnoty pre odvetvie.

Konferencie sa zúčastnil Su Huizhi, viceprezident CEIS, Lu Yanchun, riaditeľ monitorovacieho centra cien v rámci Národnej komisie pre rozvoj a reformu (NDRC), Wang Xiaobing, riaditeľ Informačného centra Ministerstva poľnohospodárstva (MOA) a Shi Youlong, hlavný odborník na chov hospodárskych zvierat na Národnej stanici pre zvieratá.

Zavedenie „Indexu cien jatočných ošípaných Xinhua (Rongchang)" má ambíciu vytvárať otvorený a transparentný informačný systém cien jatočných ošípaných. Preskúmanie mechanizmu zisťovania ceny jatočných ošípaných a presné a včasné monitorovanie stavu prevádzky a vývoja na trhu s jatočnými ošípanými je podstatné z pohľadu zníženia iracionálnych fluktuácií ich cien. Index môže poskytnúť rozhodujúcu a účinnú referenčnú hodnotu pre výrobu a prevádzku odvetvia jatočných ošípaných, povedal Su.

Trh, na ktorom prebiehajú obchodné transakcie s jatočnými ošípanými v Chongqing (Rongchang) je jediným národným hospodárskym a hydinárskym trhom s licenciou MOA, pričom jeho transakcie predstavujú približne 8% ročného obratu z obchodu s jatočnými ošípanými v krajine, podľa Li Zhongwu, guvernéra okresu Rongchang, mestskej časti Chongqing.

„Index cien jatočných ošípaných Xinhua (Rongchang)" poskytne všetkým stranám zainteresovaným do obchodného reťazca s jatočnými ošípanými, vrátane poľnohospodárov a spracovateľských podnikov, včasné varovania a výrobné usmernenia ako aj kvantitatívny základ pre rozhodovanie príslušných orgánov v odvetví a príslušné trhové subjekty s cieľom podporiť štrukturálnu reformu na strane ponuky a čo najviac znižovať dopady „produkčného cyklu ošípaných", dodala Li.

Zber vzoriek pre index ceny jatočných ošípaných Xinhua (Rongchang) pokrýva 31 provincií a obcí v krajine, pričom jatočné ošípané, prasiatka a kance tvoria hlavné monitorované skupiny. Index je založený na báze 100 ku dňu 4. júna 2017 a bude zverejňovaný každý pondelok.

K 17. decembra 2017 dosiahol index cien jatočných ošípaných „Xinhua (Rongchang)" 115,75, čo predstavuje nárast o 0,70 alebo 0,61 % oproti predchádzajúcemu obdobiu a v porovnaní so základným obdobím sa jedná o vzostup o 15,75 %.

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/627988/Vice.jpg

Kontakt:

pani Li, Tel: 86 10 63074558

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

lk

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring