OTS: Hotovostná platba za cenné papiere spoločnosti Petrobras

TASR, 19. marca 2018 9:00

Ak ste si zakúpili alebo inak získali určité cenné papiere spoločnosti Petrobras, môžete dostať hotovostnú platbu z vysporiadania za skupinovú žalobu.

New York 19. marca (TASR/OTS/BUSINESS WIRE) - Nasledujúce vyhlásenie týkajúce sa súdneho sporu v spoločnosti Petrobras vydala právna firma Pometrantz LLP.
Dôležité právne oznámenie od amerického okresného súdu pre južný okres New York.
Dve navrhované vysporiadania boli dosiahnuté v súdnom spore o cenných papieroch, ktorý viedli investori proti spoločnosti Petróleo Brasileiro S.A. ("Petrobras") a niektorým jej pridruženým spoločnostiam, upisovateľom, externým audítorom, súčasným a bývalým riaditeľom a úradníkom. Vysporiadanie zahŕňa určité cenné papiere vydané spoločnosťou Petrobras. Petrobras, obžalovaní upisovatelia a audítori z PricewaterhouseCoopers Auditores Independentes ("PwC Brazília") popierajú akékoľvek obvinenia zo spáchania priestupkov a okresný súd nerozhodol, kto má pravdu.
Ak ste požiadali o vylúčenie ako odpoveď na predchádzajúce oznámenie o nevybavení skupinovej žaloby z 9. mája 2016, ste zaradený v tomto vysporiadaní a musíte opäť požiadať o vylúčenie, ak nechcete byť zaradený v skupinovom vysporiadaní.
Som zaradený v navrhovaných vysporiadaniach? Odporúčame navštíviť webovú stránku www.PetrobrasSecuritiesLitigation.com, aby ste zistili, či ste zaradený do skupinového vysporiadania. Skupinové vysporiadanie zahŕňa všetky osoby, ktoré:
(a) počas obdobia od 22. januára 2010 do 28. júla 2015 vrátane (ďalej len "skupinové obdobie"), kúpili alebo inak nadobudli cenné papiere spoločnosti Petrobras vrátane dlhových cenných papierov vydaných spoločnosťou PifCo a/alebo PGF na burze cenných papierov v New Yorku alebo v súlade s inými krytými transakciami; a/alebo
(b) kúpili alebo inak získali dlhové cenné papiere emitované spoločnosťou Petrobras, PifCo a/alebo PGF v rámci krytej transakcie priamo, na základe a/alebo vysledovateľnosti verejnej ponuky zverejnenej v Spojených štátoch 13. mája 2013 a/alebo 10. marca 2014 predtým, ako spoločnosť Petrobras vo všeobecnosti sprístupnila svojim držiteľom cenných papierov výkaz ziskov a strát za obdobie najmenej dvanástich mesiacov, ktoré sa začali po dni účinnosti ponuky (11. august 2014 v prípade 13. mája 2013 a 15. máj 2015 v prípade verejnej ponuky z 10. marca 2014).
Pre účely vysporiadania znamená "krytá transakcia" akúkoľvek transakciu, ktorá spĺňa nasledujúce kritériá:
(i) akákoľvek transakcia v cenných papieroch spoločnosti Petrobras kótovaných na burze v New Yorku ("NYSE");
(ii) akákoľvek transakcia v cenných papieroch spoločnosti Petrobras, ktorá sa bola zúčtovaná alebo vyrovnaná prostredníctvom účtovného systému Depozitnej trustovej spoločnosti; alebo
(iii) akúkoľvek transakcia v cenných papieroch spoločnosti v Petrobras, na ktorú sa vzťahujú americké zákony o cenných papieroch, vrátane prípadných rozhodnutí podľa Najvyššieho súdu vo veci Morrison verzus Národná austrálska banka, 561 U.S. 247 (2010).
Úplná definícia skupinového vysporiadania, ako aj úplný zoznam cenný papierov spoločnosti Petrobras, ktorý spĺňa kritériá (i), (ii), a (iii), sú dostupné na: www.PetrobrasSecuritiesLitigation.com.
Čo poskytujú vysporiadania? Spoločnosti Petrobras, obžalovaní upisovatelia a PwC Brazília súhlasili s vysporiadaním v hodnote 3 miliárd USD (3 000 000 000,00 USD). Navrhované vysporiadanie môže poskytnúť platbu v hotovosti v závislosti od toho, ktoré cenné papiere ste zakúpili alebo získali; od počtu oprávnených cenných papierov, ktoré ste zakúpili alebo získali; a času, kedy ste zakúpili alebo získali oprávnené cenné papiere.
Ako môžem dostať platbu? Aby ste dostali platbu, musíte predložiť žiadosť o nárok alebo ju zaslať poštou do 9. júna 2018. Navštívte webovú stránku a podajte žiadosť o nárok online alebo si ju stiahnite a pošlite poštou.
Aké sú moje ďalšie možnosti? Ak nechcete byť právne viazaný vysporiadaním, musíte požiadať o vylúčenie odoslaním písomného formulára Žiadosť o vylúčenie tak, aby bol doručený najneskôr do 27. apríla 2018. Ak nechcete byť vylúčený, vzdávate sa akýchkoľvek nárokov, ktoré môžete mať proti spoločnosti Petrobras, obžalovaným upisovateľom a PwC Brazílii a niektorým ďalším stranám. Proti vysporiadaniu sa môžete odvolať podaním písomnej námietky tak, aby bola doručená najneskôr do 11. mája 2018. Nemôžete byť teda zároveň vylúčený a podávať sťažnosti alebo námietky voči vysporiadaniu. Dlhšie upozornenie, ktoré je k dispozícii na webových stránkach uvedených nižšie, vysvetľuje, ako požiadať o vylúčenie alebo podať námietku. Súd zorganizuje vypočutie o vysporiadaní dňa 4. júna 2018, aby zvážil, či konečne schváli vyrovnanie a žiadosť o právne odmeny vo výške 9,5 % z celkovej sumy vysporiadania, čo je 285 000 000,00 dolárov a kompenzačný príspevok do výšky 400 000 USD pre zástupcov skupinovej žaloby. Môžete sa zúčastniť na vypočutí vysporiadania sami alebo prostredníctvom najatého právneho zástupcu, ale nie je to povinnosť. Pre ďalšie informácie, vrátane nároku, oprávnenosti a uvoľnenia pohľadávok, zavolajte na číslo alebo navštívte webovú stránku nižšie.
1-855-907-3218
www.PetrobrasSecuritiesLitigation.com
Zobraziť zdrojovú verziu na businesswire.com: http://www.businesswire.com/news/home/20180314006293/en/
Kontakty
Pomerantz LLP
Jeremy A. Lieberman, Esq., 212-661-1100
Zdroj: Pomerantz LLP

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.
Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring