OTS: Holandsko: Daňový súd uznal scientologickú cirkev za náboženské hnutie

TASR, 21. októbra 2013 11:24

17. októbra 2013 22:58 UTC

Daňový súd v Amsterdame uznal scientologickú cirkev za náboženské a verejne prospešné hnutie

Scientologická cirkev a jej farníci dosiahli v Holandsku veľké víťazstvo, pretože odvolací daňový súd v Amsterdame (č. 12/00652) dnes potvrdil, že scientologická cirkev v Amsterdame pracuje výlučne v prospech verejnosti a jej činnosti majú náboženský a ideologický charakter, a preto je oslobodená od daní.

AMSTERDAM--(BUSINESS WIRE)-- Scientologická cirkev Church of Scientology a jej farníci dosiahli v Holandsku veľké víťazstvo. Odvolací daňový súd v Amsterdame (č. 12/00652) dnes potvrdil, že scientologická cirkev v Amsterdame pôsobí výlučne v prospech verejnosti a jej činnosti sú náboženského a ideologického charakteru, a preto je oslobodená od daní.

Minulý rok súd v Haarleme potvrdil, že služby, ktoré cirkev poskytuje svojim farníkom – audity a školenia – sú náboženského charakteru. Dnes súd rozhodol, že scientologickú cirkev je podľa zákona potrebné brať rovnako ako iné náboženské organizácie. Súd rozhodol, že scientologická cirkev je verejne prospešná inštitúcia, pretože jej činnosti sú výlučne náboženskej povahy. Súd tiež vyhlásil, že účel a cieľ účasti na scientologických bohoslužbách sa nelíšia od účelu a cieľa účasti na bohoslužbách iných náboženských inštitúcií.

Scientologická cirkev v Amsterdame bola založená v roku 1974 a stále pracuje v prospech všetkých. Okrem toho, že slúži svojim farníkom, sponzoruje aj účinné sociálne programy zamerané na poskytovanie pomoci tisícom ľudí.

Scientológia Scientology je celosvetové náboženské hnutie, ktoré sa praktizuje v 184 krajinách. Jej dobré úmysly a práva jej členov praktizovať svoju vieru bez toho, aby boli obmedzovaní zo strany úradov, uznali najvyššie súdy mnohých národov vrátane jednomyseľných rozhodnutí Európskeho súdu pre ľudské práva. Cirkev a jej členovia aktívne pôsobia v humanitárnych iniciatívach a programoch sociálneho zlepšenia v oblastiach prevencie drogových závislostí, ľudských práv, gramotnosti, reformy trestného práva, vzdelávania zameraného na mravné správanie a pomoci pri živelných pohromách, čím pomáhajú miliónom ľudí.

Kontakty

Scientologická cirkev

Karin Pouw, (323) 960-3500

E-mail: MediaRelations@ChurchofScientology.net

Zdroj: Scientologická cirkev

Túto tlačovú správu si môžete pozrieť on-line na adrese: http://www.businesswire.com/news/home/20131017006613/en

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

zsl

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring
Zóna verejného záujmu