OTS: Hikvision poskytuje moskovskej ZOO kamery s vysokým rozlíšením na ...

TASR, 28. novembra 2019 10:48

Hikvision poskytuje moskovskej ZOO kamery s vysokým rozlíšením na pozorovanie pánd

Hangzhou 28. novembra (TASR/OTS/PRNewswire) - Hikvision, popredný svetový dodávateľ inovatívnych video bezpečnostných produktov a riešení, s hrdosťou oznamuje, že dodáva 20 kamier moskovskej zoologickej záhrade za účelom pozorovania a výskumu pánd veľkých. Slávnostné odovzdanie kamier sa konalo 21. novembra v moskovskej ZOO. Tlačovej konferencie sa zúčastnili riaditeľka moskovskej ZOO Svetlana Akulova a prezident spoločnosti Hikvision Rusko a SNŠ Libbo Feng a spoločne navštívili pandy.

Pred šiestimi mesiacmi prišli Dingding a Ruyi z Číny do moskovskej ZOO, kde skvele prospievajú a úplne sa prispôsobili novému domovu. Starajú sa o ne nielen chovatelia, ale získali si aj lásku tisícov ruských návštevníkov, ktorí sa na ne každý deň prichádzajú pozrieť. Pre pohodlie milovníkov pandy spustila zoologická záhrada v Moskve aj online vysielanie umožňujúce sledovať život pánd.

"Divákov online vysielania, ktoré sa začalo v júli, už je takmer milión a každý deň sa ich počet zvyšuje. Predchádzajúce kamery nainštalované v pavilóne však nedokázali snímať s vysokým rozlíšením, v noci ani farebne. Dnes máme vďaka našim kolegom zo spoločnosti Hikvision túto príležitosť. Niektoré staré kamery už sme nahradili modernými, vďaka čomu majú teraz nielen návštevníci moskovskej zoo, ale aj diváci z celého sveta na internete možnosť sledovať naše úžasné prírastky, Ruyi a Dingding, dokonca aj v noci. Ďakujeme našim čínskym partnerom za túto príležitosť," dodáva Svetlana Akulova.

Podľa slov riaditeľky umožnia nové kamery zoológom pozorovať v noci pandy a zaznamenávať všetky zmeny v ich správaní, čo má veľký význam pre výskum, zachovanie a reprodukciu tohto jedinečného druhu. V rámci slávnostného odovzdávania nové kamery zachytili v živom vysielaní vyšetrovanie pánd chovateľom. Ľudia z celého sveta videli, ako Ruyi komicky šplhá na váhy, cerí zuby na prehliadke a naťahuje bez obáv nohu, aby sa pripravila na odber krvi. Všetky tieto zábery sú k dispozícii aj online.

"Pandy veľké sú veľmi priateľské a pokojné zvieratá a sú jedným z hlavných symbolov Číny. Často sa spájajú s dôverou, jemnosťou a harmóniou. Hikvision sa zaväzuje rozvíjať tieto hodnoty vo svojej spoločnosti. Spolu s poskytovateľom cloudových služieb Trassir, ktorý pomáha zabezpečiť prenos, sme radi, že má také veľké množstvo ľudí príležitosť zoznámiť sa s pandami Ruyi a Dingding a že pomocou našich špičkových technológií môžeme pomôcť zabezpečiť ich ochranu," povedal Libbo Feng.

Za zmienku stojí, že medzi nainštalovanými kamerami je špičková technológia ColorVu. Vďaka inovatívnej technológii budú milovníci pandy z celého sveta môcť sledovať zvieratá online vo vysokom rozlíšení a farbe 24 hodín denne! Dozvedia sa tak určite viac aj o jej nočných aktivitách.

Spoločnosť Hikvision sa zaviazala chrániť životné prostredie a aktívne podporuje medzinárodné projekty a iniciatívy na ochranu vzácnych zvierat. Hikvision využíva inovatívne produkty a riešenia na podporu environmentálneho výskumu a environmentálnych iniciatív, bohatej biodiverzity. Tento rok boli v regióne Amur nainštalované kamery Hikvision v hniezdach Bociana čiernozobého, jedného z najvzácnejších vtákov na ruskom Ďalekom východe. S pomocou kamier boli ornitológovia a online publikum svedkami narodenia 14 bocianov a okamihu, keď po prvý raz vzlietli.

O spoločnosti Hikvision

Hikvision je popredným svetovým poskytovateľom inovatívnych bezpečnostných produktov a riešení. Vďaka skúseným pracovníkom v oblasti výskumu a vývoja spoločnosť Hikvision vyrába celý rad komplexných produktov a riešení pre vertikálne trhy. Okrem odvetvia bezpečnosti spoločnosť Hikvision rozširuje svoj dosah na inteligentné domáce technológie, priemyselnú automatizáciu a odvetvie automobilovej elektroniky, aby dosiahla svoju dlhodobú víziu.

Produkty Hikvision tiež zabezpečujú obchodnú analytiku pre koncových užívateľov umožňujúce efektívnejšie operácie a väčší komerčný úspech. Spoločnosť Hikvision sa zaviazala dosahovať maximálnu úroveň kvality a bezpečnosti svojich produktov a svojich partnerov vyzýva k tomu, aby využili množstvo ponúkaných zdrojov kybernetickej bezpečnosti, vrátane Centra kybernetickej bezpečnosti spoločnosti Hikvision. Viac informácií nájdete na www.hikvision.com.

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/1036546/Panda_banner_Hikvision.jpg   

KONTAKT: Kevin Chen, +86-18100195131, chensi9@hikvision.com

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring