OTS: Hennessy oznamuje spoluprácu s legendárnym režisérom Ridley Scottom, kto...

TASR, 11. septembra 2018 10:33

Hennessy oznamuje spoluprácu s legendárnym režisérom Ridley Scottom, ktorý sa po 15-ročnej pauze vracia k reklame prostredníctvom kampane "Hennessy X.O - "Úžasné svety"

PARÍŽ, 10.septembra 2018 /PRNewswire/ (TASR-OTS) -- Ridley Scott sa vracia k reklame, aby režíroval svoju kampaň pre najpredávanejší koňak na svete Hennessy po viac ako 15-ročnej pauze. Scott pre značku Hennessy natočí sériu prelomových reklám propagujúcich koňak Hennessy X.O, ktorý sa na pultoch predajní na celom svete objaví v roku 2019.

Režisér filmov Votrelec, Bladerunner a Gladiátor vytvorí epické vizuálne putovanie za siedmimi tónmi podfarbené surrealistickým podmanivým rozprávaním, ktoré dopĺňa myšlienku, že "Každá kvapka Hennessy X.O je Odyseou".

Kampaň bude realizovaná pod taktovkou Scottovej produkčnej spoločnosti RSA Films, ktorá tohto roku oslavuje svoje 50. výročie.

Ridley Scott dodáva: "Po prvýkrát za ostatných 15 rokov budem partnerom značky Hennessy pri príprave reklamnej kampane a teším sa na to. Od začiatku bol tento projekt veľmi tvorivý. Hneď, ako som videl scenár prvý raz, spustil sa vo mne kreatívny proces. Začal som si písať poznámky a tie sa o chvíľu premenili na podrobný dej príbehu a podnietili produktívnu návštevu regiónu koňaku. Spolupráca s Hennessy bola skvelá, nakoľko pre všetkých bol na prvom mieste kreatívny proces. Výsledkom nie je obyčajná reklama, ale zábava. Teraz sme už vo fáze post-produkcie spolu s vynaliezavým tímom počítačovej grafiky a už teraz sa teším na oficiálne spustenie kampane v roku 2019."

"Luxusný nádych je o emóciách, o budovaní sna. A kto by ho mohol lepšie vystavať pre ikonickú vlajkovú loď našej značky Hennesy X.O., skutočný X.O. ako svetovo známy tvorca Ridley Scott? Jeho majstrovstvo a predstavivosť zatiaľ nikto nepredstihol, určite si dokáže podmaniť srdcia aj mysle nášho publika," hovorí Thomas Moradpour, globálny marketingový riaditeľ značky Hennessy.

Reklamná kampaň s názvom "Výnimočné svety" je kreatívnou interpretáciou každého tónu chuti popísaného Degustačnou komisiou značky Hennessy ako ilustrácie chuti a pocitu spojeného s Hennessy X.O: Sladké tóny, Stúpajúca horúčava, Korenistý podtón, Tečúci plameň, Čokoládová uspávanka, Príchuť dreva. Kulminujúce do nekonečného Echa.

Všetkých sedem tónov dostáva novú podobu pod taktovkou ikonického režiséra a jeho zmyslu pre nevšedný príbeh a vizuálne stvárnenie, jedinečné svetlo a schopnosť zapojiť radikálne technické inovácie.

Séria siedmich 3D reklám vznikla v spolupráci s berlínskym laboratóriom pre vizuálne trendy s názvom Foam. Predstavuje chuťovku pred celovečerným filmom, ktorý príde na scénu na jeseň 2018. Vizionárske štúdio Foam vytvorilo sedem symbolických tunelov, ktoré vedú ku konečnej verzii Odysey Ridleyho Scotta v roku 2019. Senzorická vizuálna práca stelesňuje každý jeden zo siedmich tónov koňaku Hennessey X.O, ako keby ste sa ho dotýkali, videli priamo pred sebou v poetickom obraze, ktorý osciluje medzi realitou a mýtom.

Film aj 3D reklamy vytvorila reklamná agentúra DDB° Paris.

Tvorcovia

Tlačová a video kampaň s názvom "Výnimočné svety" v produkcii Hennessy.

Na výrobe FILMU sa podieľali

Režisér: Ridley Scott

Producent: Debbie Garbey

Kameraman: Dariusz Wolski

1st AD: Raymond Kirk

Dizajnér: Marc Holmes

Kostymérka: Charlotte Law

Maskérka: Polly Earnshaw

Redaktor: Jim Weedon

Producent filmovej spoločnosti: Tomek Zietkiewicz

Vedúci počítačovej grafiky filmovej spoločnosti: Carsten Keller

Kreatívny riaditeľ filmovej spoločnosti: Ryan Hays

PRODUKCIA

RSA Films

Výkonný riaditeľ: Kai Hsiung

Výkonný producent: Debbie Garvey

75 Paris

Výkonný riaditeľ: Emmanuel Guiraud

Výkonný producent: Annabelle Fournier

Stillking Prague

Producent: Lida Ordnungova

TLAČ

Foam Studio

DDB° Paris

Výkonný kreatívny riaditeľ: Alexander Kalchev

Kreatívni manažéri: Pierre Mathonat, Alexis Benbehe

Televízny a tlačový producent: Quentin Moenne Loccoz

Umelecký riaditeľ pre tlač: Nicolas Malcorps

RIDLEY SCOTT

Ridley Scott, jeden z popredných svetových režisérov a producentov, je známy hlavne vďaka filmom Telma a Louisa, Votrelec, Čierny jastrab zostrelený a Blade Runner. Jeho kultový film Gladiátor získal ocenenia Oskar, Golden Globe® a BAFTA za najlepší film a Russell Crowe v ňom tiež vyhral Oskara za najlepší mužský herecký výkon v hlavnej postave. V priebehu svojej výnimočnej kariéry dostal Ridley Scott mnoho ocenení, medziiným cenu Emmy, ocenenie počas festivalu v Cannes ako aj cenu PGA. V roku 1968 založil Scott spoločnosť RSA ako komerčný produkčný dom, z ktorého pochádzajú niektoré svetovo uznávané korporátne značky. V roku 1995 prišiel Ridley Scott s myšlienkou založiť firmu Scott Free Productions ako produkčnú spoločnosť jeho filmových a televíznych projektov Hannibal, Muž v ohni, Americký gangster a Diagnóza: Šampión, kritikmi ocenenej drámy spoločnosti CBS Dobrá manželka a hitov v podobe televíznych filmov ako Vražda prezidenta Lincoln, Vražda prezidenta Kennedyho a Život a smrť Ježiša Krista. Medzi najnovšie filmy z dielne Scott Free Productions patrí Blade Runner na 2049 v hlavnej úlohe s Ryanom Goslingom a Harrisonom Fordom a Vražda v Orient Exprese s celou plejádou hviezd na čele s Kennethom Branaghom, Johnnym Deppom a Michelle Pfeifferovovou. Ako režisér sa najnovšie Ridley Scott predviedol vo filme Votrelec: Covenant, seriáli Prometheus v hlavnej úlohe s Michaelom Fassbenderom a Katherine Waterstonovou a Všetky prachy sveta o únose Johna Paula Gettyho III v hlavnej úlohe s Christopherom Plummerom, Michelle Williamsovou a Markom Wahlbergom, ktorého debut sme mohli sledovať v decembri 2017. Scottova fascinácia reklamou začala už v období, keď navštevoval Londýnsku kráľovskú umeleckú školu. Počas celej svojej kariéry vnáša do prostredia reklamy revolučné prvky.

O ZNAČKE HENNESSY

Hviezda medzi koňakmi, Maison Hennessy žiari svojou výnimočnosťou už viac ako 250 rokov. Od svojho zakladateľa Richarda Hennessyho si vypožičala duch dobývania a prebojovala sa na trhy vo viac ako 130 krajinách.

Hennesy je tiež skalopevným ekonomickým pilierom svojho regiónu Charente. Úspech a dlhá životnosť spoločnosti spočívajú v dokonalosti svojich koňakov, z ktorých každý je výsledkom jedinečného procesu výroby prenášaného z generácie na generáciu.

Hennessy, prvý dom vín a liehovín s certifikátom podľa normy ISO 14001, spája svoju schopnosť inovácie a podporu všetkých svojich partnerov na ochranu tejto výnimočnej oblasti. Ako korunovačný klenot skupiny LVMH a celosvetový veľvyslanec francúzskeho umenia života je Hennessy významným prispievateľom francúzskeho medzinárodného obchodu, nakoľko 99% vo Francúzsku vyrobených produktov ide na vývoz.

Sedem "úžasných svetov" od Hennessy X.O

Sladké tóny: Podnebie v puse sa zahalí do príjemnej príchute kandizovaného ovocia - jemnej sladkosti pomarančov a jemnej kyslosti marhúľ.

Stúpajúca horúčava: Podmanivý pocit intenzívnej, pomaly stúpajúcej horúčavy odhalí zložitú chuť liehoviny, ktorá trpezlivo dozrievala v dubových sudoch.

Korenistý podtón: Silný korenistý tón vábi podnebie výraznou štipľavou príchuťou.

Tečúci plameň: Vlna tepla narastá, potom dosiahne vrchol a zlomí sa, keď sa v ústach objaví pocit dokonalej oblosti. Cítite akútnu prítomnosť, plnosť a rozkoš.

Čokoládová uspávanka: Zrazu sa stretávate s niečím známym. Je to okrúhla príchuť silnej tmavej čokolády. Jemná sladkosť a hodvábna jemnosť pôsobia na podnebí ako objatie.

Príchuť dreva: Náhle pocítite silný odliv a tok dubových tónov prepletených s vanilkou. Sú neústupčivo prítomné svojou odvážnou a zložitou príchuťou, a potom zmiznú.

Nekonečné echo: Prchavé dubové tóny zanechávajú spočiatku dlhú, všadeprítomnú koncovku, ktorá je echom jemnosti každej príchuti a pocitu, ktoré jej predchádzali, ako aj zložitosti miešania a dlhotrvajúceho starnutia koňaku X.O.

Materiál sa môže od krajiny ku krajine líšiť kvôli miestnym reguláciám reklamy na alkohol.

PROSÍM, PITE ZODPOVEDNE

Ďalšie snímky, Kreslené scenáre a Portréty nájdete na tomto odkaze

KONTAKT: Will Davis, will.davis@6degrees.group, 212-463-7245

Video - https://mma.prnewswire.com/media/741200/HENNESSY_XO_RIDLEY_EXCERPT.mp4

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/741202/Hennessy_XO_2018_WOOD_CRUNCHES.jpg

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/741217/Hennessy_Logo.jpg

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring
Zóna verejného záujmu