OTS: Flotila plynových turbín MHPS radu J dosiahla jeden milión komerčných...

TASR, 16. apríla 2020 16:35

OTS: Flotila plynových turbín MHPS radu J dosiahla jeden milión komerčných prevádzkových hodín - Rad J dosahuje svetový rekord spoľahlivosti 99,5 % - Najnovšie vylepšenia predstavujú najväčšiu a najúčinnejšiu plynovú turbínu v prevádzke kdekoľvek na svete - Je schopná využívať z 30 % obnoviteľné vodíkové palivo. Prebieha vývoj turbíny schopnej využívať obnoviteľné vodíkové palivo na 100 %.

Lake Mary, Fla. 16. apríla Fla. (TASR-OTS) - (BUSINESS WIRE) - Flotila plynových turbín radu J nainštalovaná spoločnosťou Mitsubishi Hitachi Power Systems (MHPS) dnes dosiahla milión hodín komerčnej prevádzky, čo je takmer dvojnásobok oproti podobným plynovým turbínam konkurencie. Tento rad plynových turbín - najväčší a najpokročilejší rad spoločnosti - je špičkovým radom vo svojom odvetví. Poskytuje spoľahlivú a efektívnu výrobou energie a flexibilitu a spĺňa prísne nové normy pre znížené emisie uhlíka. Rad J, ktorý bola predstavený v roku 2011, poskytuje špičkovú celkovú spoľahlivosť 99,5 % a účinnosť vyššiu ako 64 %.

Táto tlačová správa obsahuje multimediálny obsah. Zobraziť plnú verziu tu: https://www.businesswire.com/news/home/20200415005220/en/

LAKE MARY, Fla., April 15, 2020 - Mitsubishi Hitachi Power Systems’ (MHPS) Flotila plynových turbín MHPS radu J dosiahla jeden milión komerčných prevádzkových hodín. Ukážka: MHPS M501JAC rotor v Takasago Works. (Fotografia: Business Wire)

V komerčnej prevádzke je štyridsať tri plynových turbín radu J. Celková objednaná kapacita presahuje celosvetovo 25 GW. Sto jednotiek bolo technicky vybraných v Brazílii, Kanade, Japonsku, Mexiku, Peru, Južnej Kórei, Taiwane, Thajsku a Spojených štátoch.

Donald Schubert, riaditeľ spoločnosti SHL Consulting LLC a bývalý vedúci viceprezident spoločnosti Marshes Global Power Practice, povedal: "MHPS pokračuje v zavádzaní osvedčenej technológie pre celú svoju flotilu plynových turbín. Spoľahlivosť prevádzkových jednotiek je pre stroje MHPS s veľkými rámami stále vysoká."

Plynové turbíny radu J v mnohých častiach sveta často nahrádzajú vyradenú výrobu energie z uhlia alebo sú nainštalované ako alternatíva k výrobe energie z uhlia. V porovnaní s uhoľnými elektrárňami rovnakej veľkosti mal jeden milión prevádzkových hodín radu J za následok zníženie emisií CO2 o 270 miliónov ton. To zodpovedá emisiám CO2 z 1.346.918 železničných vagónov spáleného uhlia.

Ken Kawai, prezident a generálny riaditeľ spoločnosti MHPS, povedal: "Keď uvažujeme o dôležitom míľniku dosiahnutia jedného milióna prevádzkových hodín našich plynových turbín radu J, vieme, že najdôležitejšou súčasťou tohto úspechu je skutočnosť, že sme všetky tie hodiny realizovali s 99,5 % spoľahlivosťou. Všetko to začalo našou vlastnou elektrárňou T-Point s kombinovaným cyklom v japonskom Takasago. Naša extrémna spoľahlivosť nie je náhodná. Je výsledkom testovania trvanlivosti a spoľahlivosti každého nového technologického pokroku po dobu 8000 hodín pred odoslaním našim zákazníkom. Teraz sme postavili druhý T- Point, T-point 2, kde naša najnovšia turbína, najmodernejšia vzduchom chladená 60 Hz JAC, sa práve zosynchronizovala so sieťou a dosiahla plné zaťaženie. Krok za krokom sme vyvinuli najväčšiu, najspoľahlivejšiu a najúčinnejšiu plynovú turbínu na svete."

Nedávne inovácie radu J sa zameriavajú na ďalšie zníženie emisií uhlíka. Minulý mesiac dostala spoločnosť od agentúry Intermountain Power Agency v Delta v Utahu objednávku na dve plynové turbíny JAC schopné využívať až 30 % obnoviteľných vodíkových palív. Tieto turbíny budú nakoniec schopné používať 100 % obnoviteľné vodíkové palivo. Tridsať percentný vodíkový systém zníži emisie uhlíka o viac ako 75 % v porovnaní s uhoľnou elektrárňou rovnakej veľkosti, a 100 % vodíkový systém úplne eliminuje emisie uhlíka. Spoločnosť MHPS vyvíja tiež výrobu a skladovanie obnoviteľnej energie pomocou vodíka v distribučnej sieti prostredníctvom projektu Advanced Clean Energy Storage (ACES) v meste Delta v Utahu.

Paul Browning, prezident a generálny riaditeľ spoločnosti MHPS Americas a novovymenovaný hlavný regionálny riaditeľ pre Európu, Afriku a Stredný východ, uviedol: "Do budúcna bude mať každá plynová turbína, ktorú spoločnosť MHPS predá na celom svete, obnoviteľné vodíkové palivo. To umožní našim zákazníkom dnes kúpiť elektráreň na zemný plyn, a postupom času ju premeniť na zariadenia na skladovanie obnoviteľnej energie. Tým získajú prevádzkovatelia elektrární teraz aj v budúcnosti flexibilitu pri výbere takej kombinácie výroby energie zo zemného plynu a skladovanie obnoviteľnej energie, ktoré najlepšie vyhovuje potrebám ich elektrických sietí. Poskytujeme riešenia pre výrobu a skladovanie energie, ktoré našim zákazníkom umožňujú bojovať proti zmene klímy a zvyšovať prosperitu človeka. Toto je zmena výkonu. "

O spoločnosti Mitsubishi Hitachi Power Systems Americas, Inc. Mitsubishi Hitachi Power Systems Americas, Inc. (MHPS Americas), so sídlom v Lake Mary na Floride, zamestnáva viac ako 2000 odborníkov a profesionálov na výrobu a skladovanie energie. Naši zamestnanci sa zameriavajú na to, aby umožnili zákazníkom spoľahlivo bojovať proti klimatickým zmenám pri dosiahnuteľných cenách a súčasne rozvíjať prosperitu človeka. Odborné skúsenosti spoločnosti MHPS Americas zahŕňajú zemný plyn, paru, aero-deriváty, geotermálne a distribuované technológie a služby výroby obnoviteľnej energie, systémy na ukladanie obnoviteľnej energie pomocou vodíka a batérií, riešenie pre systémy kontroly životného prostredia a digitálne riešenie umožňujúce autonómnu prevádzku a údržbu energetických aktív po celej Severnej a Južnej Amerike. MHPS Americas je dcérskou spoločnosťou Mitsubishi Hitachi Power Systems (MHPS), spoločného podniku firiem Mitsubishi Heavy Industries, Ltd. a Hitachi, Ltd., ktorý integruje svoje prevádzky do systémov výroby energie.

Ďalšie informácie o spoločnosti MHPS nájdete na webových stránkach www.changeinpower.com.

Zobraziť zdrojovú verziu na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20200415005220/en/ Kontakty Sharon Prater +1 407-688-6200 Sharon.Prater@amer.mhps.com

Zdroj: Mitsubishi Hitachi Power Systems Americas, Inc. Multimédiá

Fotografia LAKE MARY, Fla., April 15, 2020 - Mitsubishi Hitachi Power Systems’ (MHPS) Flotila plynových turbín MHPS radu J dosiahla jeden milión komerčných prevádzkových hodín. Ukážka: MHPS M501JAC rotor v Takasago Works. (Fotografia: Business Wire)

Logo

Upozornenie: Originál tohto textu je oficiálna záväzná verzia. Preklad uvádzame len ako pomocný text, odvolávajúci sa na originál, ktorý je jediným právne záväzným dokumentom.

Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring