OTS: Firmy CollabNet VersionOne a XebiaLabs sa spojili, aby vytvorili...

TASR, 23. januára 2020 15:51

OTS: Firmy CollabNet VersionOne a XebiaLabs sa spojili, aby vytvorili integrovanú platformu Agile DevOps Platform

Novovymenovaný generálny riaditeľ povedie spojené firmy do ďalšej fázy rastu

Táto transakcia, za ktorou stojí firma TPG Capital je dôležitým transformačným krokom v širšej stratégii, ktorej cieľom je vytvoriť integrovanú platformu Agile DevOps pre podniky

Atlanta/Boston 23. januára (TASR-OTS)(BUSINESS WIRE) - Firma CollabNet VersionOne (CollabNet), popredný poskytovateľ platformy Agile pre plánovanie a spoluprácu a firma XebiaLabs, jednotka v oblasti správy a riadenia softvérových systémov, dnes oznámili, že sa zlúčili. Spojením oboch firiem, ktoré financuje fond TPG Capital, dochádza k zlúčeniu platformy Agile pre plánovanie a riadenie procesov so systémom XebiaLabs pre automatizáciu a správu dodávok softvérových riešení. Vzniká tak jednotná platforma DevOps pre firmy. Súčasťou transakcie je aj vymenovanie generálneho riaditeľa firmy, ktorým sa stal Ashok Reddy, skúsený odborník a bývalý riaditeľ firmy Broadcom. Vo funkcii nahradí Flinta Brentona, ktorý z firmy odchádza, aby sa po takmer piatich rokoch úspešného riadenia spoločnosti venoval rodine a osobným záujmom. Derek Langone, existujúci generálny riaditeľ firmy XebiaLabs, bude zastávať funkciu prezidenta zlúčením vzniknutej spoločnosti. Stephen Gregorio, výkonný viceprezident a finančný riaditeľ firmy XebiaLabs bude zastávať funkciu finančného riaditeľa.

"Spojením firiem CollabNet a XebiaLabs vznikne subjekt, ktorý zákazníkom ponúkne komplexné manažérske riešenie pre rýchly, spoľahlivý a bezpečný vývoj softvéru, čo im pomôže urýchliť digitálnu transformáciu a zlepšiť obchodné výsledky," povedal Nehal Raj a Art Heidrich z TPG Capital. "Ďakujeme za úspešné riadenie firmy a tešíme sa na spoluprácu s Ashokom, Derekom aj ostatnými členmi tímu a veríme, že sa nám podarí urýchliť napĺňanie našej stratégie a urobiť z platformy DevOps poprednú platformu v odbore."

Firma XebiaLabs bola založená v roku 2008 a jedná sa o rýchlo rastúceho poskytovateľa automatizovaných nástrojov pre vývojárov softvéru. Firma poskytuje ucelenú paletu softvérových riešení, ktoré firmám umožňujú spravovať, automatizovať a analyzovať celý ich systém tvorby softvérových riešení, a to na úrovni celej firmy. Riešenia firmy XebiaLabs skvele dopĺňajú produktové portfólio firmy CollabNet, do ktorého patrí systém VersionOne pre manažérsku a plánovaciu platformu Agile, systém VS pre prepojenie pracovných procesov a zabezpečiť dohľad nad celým procesom vývoja softvéru a TeamForge pre správu aplikácií a ich sledovanie po celú dobu životnosti.

Platformy a nástroje oboch firiem sú uznávané analytikmi a patria medzi špičkové inovatívne produkty na trhu.

"Snažíme sa zásadne zmeniť spôsob, akým firmy vyvíja a dodávajú softvérové riešenia," povedal Reddy. "Spojením firiem CollabNet a XebiaLabs vznikne platforma, ktorá prinesie digitálnu transformáciu procesu výroby softvéru s možnosťou škálovať výrobný proces na platformách Agile a DevOps, čo umožní softvérové riešenia neustále adaptovať, zlepšovať a využívať prvky umelej inteligencie, čo je v dnešnej dobe veľmi dôležité. Som rád, že sa do tohto vzrušujúceho procesu môžem zapojiť, teším sa na spoluprácu s celým tímom a verím, že spoločne napíšeme ďalšej kapitoly rastu."

"Som vďačný za to, čo sme s podporou fondov rastového kapitálu Susquehanna Growth Equity a Accel dosiahli. Spojením firiem XebiaLabs a CollabNet, našich spoločných klientov, tak vznikne platforma Agile DevOps, ktorá ponúkne najlepšie služby na trhu. Táto platforma prináša firmám revolučné riešenie, ktoré môžu využiť pre maximalizáciu výnosov zo svojich softvérových aplikácií, pri dodržiavaní všetkých zložitých predpisov v oblasti bezpečnosti a znášanlivosti."

Reddy naposledy riadil divíziu firemného softvéru (Enterprise Software Division) vo firme Broadcom, kde pomáhal vytvoriť platformu pre nadnárodné firmy, ktorá by im umožnila vysporiadať sa s digitálnou transformáciou a stať sa ozajstnou firmou digitálneho veku. Reddy má viac ako 25 rokov skúseností v oblasti firemného softvéru a platforiem a zastával riadiace pozície v niekoľkých firmách z rebríčku 500 najväčších firiem podľa časopisu Fortune, ako sú napríklad IBM, CA Technologies, Rational Software, Honeywell a Novartis. Reddy bude úzko spolupracovať s Langonem aj Gregoriom, ktorí patria medzi skúsených softvérových manažérov a spoločne budú firmu riadiť.

"Ďakujem svojim kolegom vo firme CollabNet za úspechy, ktoré sme spoločnou tvrdou prácou a odhodlaním dosiahli," povedal Brenton. "Aj keď som veľmi hrdý na to, čo sme spoločne vybudovali, rozhodol som sa, že je ten správny čas, aby som sa vrátil do Kalifornie a začal novú kapitolu svojho života. Firmy CollabNet a XebiaLabs sú v silných a schopných rukách Ashoka, Dereka a firmy TPG Capital a ja pevne verím, že pod ich vedením dosiahne novo vzniknutá firma ďalších úspechov."

Finančnými poradcami firmy TPG Capital pre túto transakciu boli spoločnosti Barclays, Evercore a KeyBanc. Firmy CollabNet a Ropes & Gray LLP boli právnymi poradcami transakcie. Finančným poradcom firmy Xebia Labs pre túto transakciu bola spoločnosť Shea & Company a právnym poradcom potom bola spoločnosť Weil, Gotshal & Manges LLP. Doterajší akcionári firmy XebiaLabs, spoločnosti Susquehanna Growth Equity a Accel svoje podiely v rámci zlúčenia firiem odpredali. Ďalšie podmienky tejto transakcie neboli zverejnené.

O spoločnosti CollabNet VersionOne

CollabNet VersionOne je popredný poskytovateľ platformy pre agilné plánovanie (Agile), správu hodnotového reťazca (Value Stream Management), nástroje DevOps a správy zdrojového kódu. Spoločnosť ponúka globálnym firmám aj štátnym úradom na celom svete komplexné riešenie, ktoré im umožňuje vyvíjať, vytvárať a spravovať riešenie pre riadenie dodávateľského reťazca. Viac informácií nájdete na webových stránkach: www.collab.net

O spoločnosti XebiaLabs

Poslaním firmy XebiaLabs je pomáhať veľkým firmám urýchliť vývoj softvérových riešení a zabezpečiť ich spoľahlivejšie plánovanie a dodávky, a to bez ohľadu na to akú infraštruktúru a ako zložité procesy používajú. Platforma XebiaLabs DevOps Platform je jedinou komplexnou sadou nástrojov DevOps pre správu, reportovanie, automatizáciu a riadenie, ktorú firmy potrebujú pre urýchlenie dodávok svojich softvérových riešení s čo najmenším rizikom. Prostredníctvom platformy XebiaLabs DevOps Platform si môžu firmy prepojiť všetky svoje vývojárske nástroje DevOps, spravovať jednotlivé procesy v akomkoľvek prostredí a na akejkoľvek infraštruktúre a vytvárať dátové huby pre reportovanie bez nutnosti neustáleho programovania a nekonečnej údržby. Viac informácií nájdete na webových stránkach www.xebialabs.com.

O spoločnosti TPG

TPG je popredná alternatívna globálna firma pre správu aktív, ktorá bola založená v roku 1992 a spravuje aktíva v hodnote viac ako 119 miliárd dolárov. Firma má pobočky v mestách Austin, Peking, Boston, Dallas, Fort Worth, Hong Kong, Houston, Londýn, Luxemburg, Melbourne, Moskva, Mumbai (Bombaj), New York, San Francisko, Soul a Singapur.

Firma TPG ponúka investičné platformy v širokom spektre odborov, vrátane rastových investícií, firemných investícií, investícií do realít, úverových služieb a správy verejnoprávneho majetku. Firma TPG sa snaží pre svojich klientov budovať dynamické portfólio produktov a možností a súčasne dodržiavať zásady rozumného investovania a návratnosti investícií. Viac informácií nájdete na webových stránkach www.tpg.com

Zobraziť zdrojovú verziu na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20200121006172/en/

Zdroj: TPG

Kontakt:

Media

Olivia Heel, Catapult PR-IR

oheel@catapultpr-ir.com

303-581-7760

Hannah Inman

press@xebialabs.com

TPG

Luke Barrett and Courtney Power

media@tpg.com

UPOZORNENIE: Originál tohto textu je oficiálna záväzná verzia. Preklad uvádzame len ako pomocný text, odvolávajúci sa na originál, ktorý je jediným právne záväzným dokumentom.

Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring