OTS: Figeľ: Hodnoty si v čase krízy vyžadujú obnovu a upevnenie

TASR, 22. septembra 2012 10:45

Rím/Bratislava 22. septembra (TASR-OTS) - V Ríme sa v piatok začalo celosvetové stretnutie kresťanských demokratov a centristov združených v rámci CDI. Slovensko je zastúpené predsedom KDH Jánom Figeľom. Bolo zvolené nové vedenie tejto internacionály, ktorá bola založená v roku 1961 v Chile. Za predsedu bol vybraný Pier Ferdinando Casini, predseda talianskej Únie kresťanských demokratov stredu (UDC). Stretnutie bolo zahájené minútou ticha za tragicky zosnulého kubánskeho aktivistu Osvalda Payá, ktorý bol jedným z podpredsedov tejto internacionály.

O význame tohto rokovania a spolupráce Ján Figeľ povedal: "Kresťanskodemokratické a stredopravé strany sa v povojnovom období a v súčasnosti postupne stali tvorcami nielen sociálneho trhového hospodárstva, ale aj myšlienky európskej integrácie. Tieto reálie však zvlášť v čase krízy vyžadujú obnovu a upevnenie, ktoré je možné len na báze hodnôt ako sú zodpovedná sloboda, bezpečnosť, spravodlivosť a solidarita zamerané na podporu každej ľudskej osoby a jej dôstojnosti."

Na rokovaní vystúpili viacerí premiéri, počnúc talianskym Mariom Montim. Cieľom stretnutia je prijať rozhodnutia pre formovanie spoločných postojov k dôležitým medzinárodným a európskym otázkam.

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

gon

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring