OTS: Emirát Šarjah poskytol grant vo výške 1,1 milióna USD libanonskej...

TASR, 6. mája 2019 11:41

OTS: Emirát Šarjah poskytol grant vo výške 1,1 milióna USD libanonskej organizácii Amel International za výnimočný humanitárny prístup od roku 1979. Nezávislý neziskový subjekt zaregistroval v minulom roku viac ako 100 000 príjemcov, z toho 50 % žien a detí.

Šarjah, Spojené arabské emiráty, 6. mája (TASR-OTS)(BUSINESS WIRE) - Mimovládna nezávislá nefanatická libanonská organizácia Amel Association International získala grant vo výške 1,1 milióna USD od emirátu Šarjah ako uznanie za jej vynikajúce úsilie v oblasti ochrany ľudských práv a za poskytovanie vzdelávania, ochrany detí a možností obživy tým, ktorých postihla libanonská občianska vojna, ktorá vypukla v roku 1975.

Grant bol poskytnutý libanonskej mimovládnej organizácii počas udeľovania Medzinárodnej ceny emirátu Šarjah za podporu a obhajobu utečencov (SIARA). Jeho cieľom je výrazne posilniť úsilie tejto neziskovej organizácie, ktorá od roku 1979 neúnavne pracuje na poskytovaní pomoci v núdzi, ako aj na rehabilitáciu pre osoby v núdzi. V minulom roku počet príjemcov tejto organizácie prekročili 100 000, vrátane 50 000 žien a detí.

Ocenenie SIARA bolo založené nadáciou Big Heart Foundation (TBHF), globálnou humanitárnou organizáciou so sídlom v emiráte Šarjah v spolupráci s UNHCR v roku 2017 s cieľom vyzdvihnúť jednotlivcov alebo organizácie, ktoré realizujú priekopnícke a vplyvné iniciatívy, ktoré majú pozitívny a hmatateľný vplyv na utečencov v Ázii a regióne MENA.

Ocenenie bolo zriadené pod záštitou Jeho Výsosti Šejka Dr. Sultána bin Muhammada Al Qasimiho, člena Najvyššej rady SAE a vládcu Šarjahu, a Jej Výsosti Sheikhy Jawaher Bint Mohammed Al Qasimi, manželky Jeho Výsosti, predsedníčky TBHF a eminentnej advokátky UNHCR pre deti utečencov, ktorí pokračujú v presadzovaní filantropického úsilia jednotlivcami a organizáciami na celom svete.

V posledných rokoch organizácia Amel ukázala výnimočné vedenie v poskytovaní humanitárnej pomoci sýrskym utečencom, ktorí žiadali o azyl v Libanone, a rozšírila svoje pôsobenie do niekoľkých krajín vrátane Francúzska, Švajčiarska a USA.

Zakladateľ organizácie Amel Dr. Kamel Mohanna získal tento rok svoju štvrtú nomináciu na Nobelovu cenu za mier.

Cieľom ocenenia SIARA je motivovať organizácie a jednotlivcov k tomu, aby začali dlhodobé a rozsiahle rozvojové programy a iniciatívy na zlepšenie života utečencov a zraniteľných osôb, najmä v krajinách Ázie a regiónu MENA trpiacich katastrofami, konfliktmi a chudobou.

Zobraziť zdrojovú verziu na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20190503005152/en/

Zdroj: Sharjah

Kontakt:

Fadia Daouk

National Network Communications

00971526172111

f.daouk@nncpr.com

UPOZORNENIE: Originál tohto textu je oficiálna záväzná verzia. Preklad uvádzame len ako pomocný text, odvolávajúci sa na originál, ktorý je jediným právne záväzným dokumentom.

Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring