OTS: Elion v Katoviciach: Viazanie uhlíka na púšti pomôže vyriešiť rozdiely...

TASR, 13. decembra 2018 19:09

Elion v Katowiciach: Viazanie uhlíka na púšti pomôže vyriešiť rozdiely v oblasti emisií

Katovice 13. decembra (TASR/OTS/PRNewswire) - "Využitie zemskej púšte na zvýšenie množstva viazaného uhlíka pomôže vyriešiť rozdiely v oblasti emisií," uviedol Wang Wenbiao, prezident čínskej ekologickej spoločnosti Elion Resource Group v stredu počas fóra na vysokej úrovni o juho-južnej spolupráci v oblasti klimatických zmien na Konferencii OSN o klimatických zmenách v Katoviciach, Poľsku.

Ako nositeľ environmentálneho ocenenia OSN Šampión Zeme z roku 2017 za celoživotné úspechy Wang zdieľal svoje skúsenosti a úspechy projektu ekologizácie Kubuqi vo Vnútornom Mongolsku v severnej Číne.

Projekt Elion Kubuqi významne prispel k celosvetovým aktivitám v oblasti klímy: viac ako 6 000 km˛ púšte sa zazelenalo, čo pomohlo zachytiť 15,4 milióna ton uhlíka, vyprodukovať 18,3 milióna ton kyslíka, zlepšiť ochranu vodných zdrojov a dostať viac ako 100 000 ľudí z pásma chudoby.

Wang sa domnieva, že úspech púšte Kubuqi možno replikovať v mnohých ďalších krajinách a regiónoch, najmä v krajinách Iniciatívy pásu a cesty, kde ľudia trpia dezertifikáciou, znehodnocovaním pôdy a klimatickými zmenami. Vyzýva k celosvetovým aktivitám na podporu zvýšenia miery viazania uhlíka na púšťach.

"Jeden hektár lesa dokáže denne absorbovať skoro 1 tonu oxidu uhličitého a vyprodukovať 735 kg kyslíka. Vieme, že viac ako 1/3 našej Zeme pokrýva púšť, ak budeme teda schopní reparovať túto pôdu a zazeleniť viac púští, pomôžeme tým riešiť rozdiely v oblasti emisií," uviedol Wang.

Elion v súčasnosti rozširuje svoje zelené podnikanie v afrických krajinách vrátane Nigérie a Maroka.

"Čína zohráva vedúcu úlohu v úsilí o zmenu klimatických podmienok. Náš prezident Xi navrhol budovať spoločenstvo spoločného osudu ľudstva a reforma čínskych vládnych štruktúr je tiež dôkazom, že sa Čína zaviazala k plneniu Parížskej dohody. Tieto záväzky znamenajú podporu a príležitosť pre organizácie zo súkromného sektora, ako sme napríklad aj my. Sme radi, že môžeme zdieľať naše 'čínske riešenie' v oblasti správy a riadenia klimatických zmien," povedal Wang Wenbiao.

Jorge Chediek, riaditeľ UNUSSC a splnomocnenec generálneho tajomníka pre juho-južnú spoluprácu, tvrdí, že Wangova iniciatíva smerujúca ku globálnym krokom na zvýšenie miery viazania uhlíka v púšti má veľký význam v boji proti klimatickým zmenám a dúfa, že bude mať nasledovníkov aj v iných krajinách.

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/797380/ELION_unccc.jpg

KONTAKT: Wei Xu, +86-13426310983, xuweicuc@gmail.com

TASR/OTS svi

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring