OTS: Dr. Sanusi Umar zo spoločnosti Dr. U Devices Inc. podáva žalobu na Dr. J...

TASR, 14. novembra 2017 16:09

Dr. Sanusi Umar zo spoločnosti Dr. U Devices Inc. podáva žalobu na Dr. Jean Devroyea a spoločnosť Devroye Instruments, Inc. za porušenie patentu na FUE metódu transplantácie vlasov

REDONDO BEACH, Kalifornia, 14. novembra 2017 /PRNewswire/ (TASR-OTS) -- Dr. Sanusi Umar, vlastník spoločnosti Dr. U Devices Inc., ktorá vyrába vybavenie pre transplantáciu vlasov pod názvom Dr. UGraft a Dr. UPunch Hair Transplantation Equipment a je vlastníkom niekoľkých patentov na nástroje používané pri extrakcii folikulárnych jednotiek (FUE) pri vlasovej reparácii, dnes oznámil, že podal Federálnemu okresnému súdu v Nemecku žalobu na Dr. Jean Devroyea a spoločnosť Devroye Instruments, Inc.

Žaloba tvrdí, že Dr. Devroye a spoločnosť Devroye Instruments predáva zariadenie, ktoré sa bežne predáva pod ochrannými známkami WAW Punch a Trumpet Punch, čím porušuje patent, ktorý vlastní Dr. Umar. Patent sa všeobecne vzťahuje na zariadenie, ktoré dokáže účinne extrahovať vlasové folikuly z vlasovej pokožky pacienta s minimálnym poškodením vlasových štepov.

"Dr. U Devices Inc. je hrdé na svoj nápad, ktorý vyústil do niekoľkých patentovaných technológií v odvetví transplantácie vlasov," vysvetľuje Dr. Umar. "Iní lekári ma kontaktovali s tým, že chcú odo mňa nakúpiť zariadenie, na ktoré mám patent. Nechcú niesť zodpovednosť za porušenie patentov tým, že si zakúpia zariadenia porušujúce patenty."

Dr. Umar vysvetlil: "Naše patentované zariadenia a FUE technológia na transplantáciu vlasov vyžadovali približne 10 rokov výskumu a vývoja, ktoré vyvrcholili niekoľkými publikáciami v uznávaných odborných časopisoch a mnohými patentmi na celom svete. Výsledkom je technológia FUE, ktorá je cenovo dostupná, prenosná a v mnohých ohľadoch znižuje potrebu vzdelávania nevyhnutného na vykonávanie základného i pokročilého FUE vrátane extrakcií FUE z hlavy, šije, tela, brady a nepoddajných afro vlasov. Práve takéto investície vynálezcov prinášajú zmeny v odvetviach a existujúcich praktikách, preto by sa patenty mali rešpektovať." Jediným licencovaným distribútorom patentovaných zariadení Dr. UGraft a Dr. UPunch Advanced FUE Hair Transplantation Equipment je spoločnosť Ellis Instruments, Inc. z Madisonu, New Jersey. Okrem toho je možné objednávky posielať cez internet prostredníctvom webového sídla https://ugraft.com/, kde možno nájsť aktuálne informácie o technológiách Dr. UGraft a Dr. UPunch. Dr. Umar upozornil: "Zákazníci by mali vedieť aj o existencii falošných zariadení UGraft a UPunch na trhu. Originálne nástroje poznáte podľa výrazného loga a akýkoľvek nástroj, ktorý nie je zakúpený v jednom z týchto autorizovaných predajní, je pravdepodobne pirátskou falošnou napodobeninou."

Dr. Umar pokračoval: "Mnohé krajiny vytvorili patentový systém na podporu inovácie, kreativity a ochrany práv vynálezcov, ktorí často veľa obetujú, aby zrealizovali svoje sny. Žalobu som podal až vtedy, keď bolo zrejmé, že Dr. Devroye používal aspekty mojej technológie na predaj FUE zariadení po celom svete."

Dr. Umar žiada v nemeckom súdnom konaní peňažnú náhradu škody, predbežné nápravné opatrenia a zákonné poplatky a náklady. Dr. Umar informuje, že vyšetrovanie týkajúce sa ďalších zariadení potenciálne porušujúcich patent na celom svete pokračuje a že je pripravený podať ďalšie žaloby, ak sa objavia iné porušenia. Video - https://www.youtube.com/watch?v=t4hsOGbAgoM&t=64s Foto - https://mma.prnewswire.com/media/603527/Dr_U_Devices_Inc___UPunch_Rotor_IV.jpg

KONTAKT: Sanusi Umar, drumar@dru.com, 310-318-1500

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

TASR/OTS

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring
Zóna verejného záujmu