OTS: Do kín prichádza triler Dôverný nepriateľ

TASR, 8. augusta 2018 12:08

Bratislava 8. augusta (TASR-OTS) - Včerajšia slávnostná premiéra filmu Dôverný nepriateľ prilákala do priestorov bratislavského nákupného centra známe osobnosti kultúrneho a spoločenského života. Film vznikol v produkcii spoločnosti Attack Film v spolupráci s RTVS, Českou televíziou a Bohemia Motion Pictures.

Nový slovensko-český film Dôverný nepriateľ ponúka napínavý príbeh o inteligentnom dome, ktorý je naprogramovaný tak, aby sa staral o svojho majiteľa a splnil všetky jeho túžby a potreby, ale nečakane sa obráti proti vlastnému tvorcovi.

Režisérom a scenáristom filmu je známy filmár Karel Janák, ktorý má za sebou niekoľko úspešných projektov (Snowboarďáci, Rafťáci a Cuky Luky Film).

Hlavnými postavami novej snímky sú Gabriela Marcinková, známa zo seriálov RTVS (Kriminálka Staré Mesto, Tajné životy) a Vojtěch Dyk, ktorý si zahral vo filmoch Jánošík - Pravdivá história, Revival, Anjel Pána 2. Okrem nich sa vo filme predstavia Zuzana Porubjaková, Ondřej Malý, Ady Hajdu, Roman Luknár a ďalší.

Autorom námetu a spoluscenáristom filmu je Ľubomír Slivka (Cinka Panna a Eštébak), kameramanom Martin Šách, ktorý v minulosti spolupracoval na filmoch Muži v nádeji, Nevinnost, Ženy v pokušení. Pôsobivú hudbu k filmu skomponoval známy skladateľ a producent Ondřej Gregor Brzobohatý.

„Sme radi, že RTVS je v tomto roku súčasťou niekoľkých zaujímavých filmových projektov. Dôverný nepriateľ je výnimočný svojím príbehom i odkazom. Ponúka obraz života mladých ľudí, ktorí na jednej strane dobre ovládajú moderné technológie, no na druhej strane strácajú kontakt s realitou,“ uviedol dramaturg RTVS Roman Brat.

Film o inteligentnom dome Dôverný nepriateľ sa nakrúcal od októbra 2016 do novembra 2017 v Bratislave, Prahe a krásnom prostredí Spišskej Magury. Vznikol vďaka produkcii spoločnosti Attack Film v spolupráci s RTVS, Českou televíziou a Bohemia Motion Pictures. Finančne ho podporili Audiovizuálny fond a český Štátny fond kinematografie.

Po slávnostnej premiére v Bratislave bude film Dôverný nepriateľ uvedený do kín od 16. augusta 2018.

Fotografie si môžete stiahnuť z linku https://we.tl/T6DEtvKp0X

Fotografia 1: Slávnostná premiéra filmu Dôverný nepriateľ.

Fotografia 2: Roman Brat, dramaturg RTVS.

Fotografia 3: Herci Gabriela Marcinková Mihalčínová, Ady Hajdu a Zuzana Porubjaková.

Fotografia 4: Herečka Gabriela Marcinková Mihalčínová.

Fotografia 5: Herečka Zuzana Porubjaková.

Foto: Igor Stančík

Kontakt:

Juraj Kačo

PR manažér

Sekcia marketingu a komunikácie

e-mail: juraj.kaco@rtvs.sk

mobil: +421 919 248 828

Rozhlas a televízia Slovenska

Mlynská dolina, 845 45 Bratislava

http://www.rtvs.sk

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring
Zóna verejného záujmu