OTS: Digitálny start-up Beesafe, patriaci pod krídla skupiny Vienna Insurance...

TASR, 17. februára 2021 16:24

Digitálny start-up Beesafe, patriaci pod krídla skupiny Vienna Insurance Group, sa napriek globálnej pandémii počas štyroch mesiacov stal súčasťou platformy Guidewire

Poľská poisťovňa ponúka obchodný model pre 21. storočie, špičkovú IT architektúru a jedinečnú ponuku klientských služieb

Varšava & Londýn 17. februára (TASR-OTS)-(BUSINESS WIRE) - Beesafe, digitálna značka poľskej pobočky firmy Vienna Insurance Group (VIG), a spoločnosť Guidewire Software, Inc. (Index NYSE: GWRE) oznámila, že sa značka Beesafe stala súčasťou platformy Guidewire. Tá je určená pre poisťovne, ktoré chcú inovovať, používať moderné metódy pre získavanie zákazníkov a využívať príležitosti k ďalšiemu rastu. Značka Beesafe si od zapojenia do tejto platformy sľubuje optimalizáciu svojich obchodných procesov a posilnenie on-line predaja poistenia. Implementáciu zaisťovala poradenská skupina Sollers Consulting, partnerská spoločnosť firmy Guidewire.

Beesafe je digitálny start-up, ktorý založila popredná poisťovacia skupina VIG pôsobiaca v Rakúsku a krajinách strednej a východnej Európy s cieľom ponúknuť zákazníkom jedinečné produkty a využiť priestor pre ďalšiu expanziu v krajinách, kde poisťovňa VIG podniká. Spoločnosť Beesafe využíva platformu Guidewire pre správu poistenia, upisovania poisťovacích produktov, riešení poistných udalostí, výber poistného a správu ratingu. Firma tiež využíva viackanálový digitálny systém pre komunikáciu medzi poistencami, predajcami a zástupcami oddelenia služieb zákazníkom. Firma Beesafe na platformu už implementovala svoj predajný systém a v súčasnej dobe prebieha implementácia personálnych systémov.

"Beesafe je čisto digitálna poisťovacia spoločnosť, čo je v krajinách strednej a východnej Európy unikátom. Naviac je súčasťou skupiny VIG, ktorá sa v oblasti poisťovníctva teší skvelej povesti," povedal Rafał Mosionek, generálny riaditeľ firmy Beesafe. "Sme hrdí na to, že aj napriek pandémii COVID, sme od polovice apríla dokázali vyvinúť a navrhnúť digitálnu platformu s ponukou poistných produktov, pričom prvý z nich sme predstavili v polovici augusta, teda len za štyri mesiace. To potvrdzuje, že máme talentovaný, pružný a kreatívny tím, ktorý v krátkej dobe dokáže vytvoriť inovatívne produkty. "

Platforma spoločnosti Guidewire firme Beesafe umožní:

· využívať architektúru a technológie, ktoré umožňujú rýchly návrh a uvádzanie nových produktov na trh;

· využívať jednoduché, atraktívne a spoľahlivé užívateľské rozhranie, postavené na špičkovej, inovatívnej technológii, ktorého súčasťou sú napríklad mobilná peňaženka, STP, technológie pre rozpoznávanie obrazu alebo prediktívne modelovanie;

· využívať štandardizované API rozhranie umožňujúce rýchle zapojenie nových partnerov a rýchlu inštaláciu multikanálových produktov; a

· zaistiť si úsporu prevádzkových nákladov vďaka stabilnej a štandardizovanej architektúre.

"Značkou Beesage sa snažíme osloviť mladú generáciu klientov, pre ktorých je digitálne prostredie druhým domovom. Preto im ponúkame jednoducho ovládateľný systém a personalizované produkty, vytvorené s pomocou tých najlepších technológií pre dátové modelovanie," povedal Rafał Mosionek, generálny riaditeľ firmy Beesafe. "Aby sme mohli ponúknuť tie najlepšie technológie pre našich zákazníkov (frontend), potrebujeme k tomu silné technologické zázemie (backend)."

"Blahoželáme tímu spoločnosti Beesafe k úspechu, ktorý v spolupráci s tímami firiem Sollers Consulting a Guidewire Software dosiahol," povedal Marcin Pluta, partner v spoločnosti Sollers Consulting. "Spoločnosť Beesafe vytvorila atraktívnu ponuku flexibilných produktov a predajný proces, ktorý je úplne celý online. Tešíme sa na vývoj ďalších nových produktov a služieb na výkonnú IT infraštruktúru spoločnosti Guidewire Software."

"Gratulujeme spoločnosti Beesafe k úspešnému a rýchlemu nasadeniu platformy Guidewire, a to aj napriek zložitej globálnej pandemickej situácii," povedal Laurent Fontaine, viceprezident spoločnosti Guidewire Software pre predaj v krajinách Európy, Stredného východu a Afriky (EMEA). "Špičková kvalita produktov firmy Beesafe a jej skvelý klientsky servis sú dôkazom, že táto spoločnosť chce byť ambicióznou a inovatívnou on-line poisťovňou."

O spoločnosti Beesafe

Beesafe je technologicky orientovaný spoločný podnik poľskej pobočky VIG a firmy Compensa Insurance Company a zaoberá sa digitalizáciou poisťovacích služieb, výpočtom poistného a porovnávaním a predajom povinného ručenia.

Výhoda tohto jedinečného prístupu k predaju poistenia je zrejmá. Klient do systému zadá len dve jednoduché informácie (dátum narodenia a ŠPZ vozidla) a zobrazí sa mu najvýhodnejšia ponuky povinného zmluvného poistenia. Celý proces nákupu PZP tak zaberie len niekoľko sekúnd a navyše nie je nutné nikam chodiť a klient nemusí zadávať citlivé osobné údaje, ako je to bežné u konkurencie. Spoločnosť Beesafe navyše prvé životaschopné produkty vytvorila za menej ako 8 mesiacov intenzívnych príprav.

Dlhodobá stratégia firmy Beesafe je napĺňať svoje poslanie "byť vo vzťahu ku klientom priateľskou poisťovňou". Na splnenie tohto cieľa a na zabezpečenie obchodného úspechu firma Beesafe neustále vylepšuje svoje informačné technológie a užívateľské rozhrania (UX / UI).

Ďalšie informácie nájdete na stránke www.beesafe.pl.

O spoločnosti Sollers Consulting

Sollers Consulting je medzinárodná poradenská a softvérová spoločnosť so špecializáciou na podporu transformácie podnikania vo finančnom sektore. Tímy firmy Sollers Consulting podporujú viac ako 80 finančných skupín pri zavádzaní a vylepšovaní ich on-line služieb a medzi jej zákazníkov, okrem iných, patria firmy Allianz, AXA, LV =, BNP Paribas Cardif, Basler, Generali, Zurich, Santander Consumer Bank a ING. Naše tímy sa špecializujú na vývoj informačných technológií (IT) a systémov, ktoré pomáhajú poisťovniam, bankám a leasingovým spoločnostiam zmeniť svoje podnikanie a zavádzať nové technológie. Spoločnosť Sollers Consulting spolupracuje s viac ako 15 dodávateľmi technológií, vrátane firiem Guidewire Software, Oracle, AWS a Microsoft.

Firma Sollers Consulting má zhruba 600 obchodníkov a IT špecialistov vo Varšave, Ľubľane, Poznani, Gdansku, Tokiu a Kodani, ktorí pomáhajú finančným inštitúciám v Škandinávii, Veľkej Británii, Nemecku, Poľsku a v mnohých ďalších krajinách naplno využívať výhody digitalizácie. Viac informácií nájdete na webovej stránke sollers.eu.

O platforme Guidewire

Guidewire je platforma, ktorá prepája poisťovne a pomáha im zavádzať nové inovácie a vymieňať si navzájom skúsenosti potrebné pre ich ďalší rast. Naša cloudová platforma spája digitálny svet s analytikou a umelou inteligenciou. Platformu Guidewire využíva viac ako 400 poisťovacích spoločností, od malých začínajúcich poisťovní až po najväčšie poisťovne sveta.

Ako partner našich zákazníkov sa snažíme neustále zlepšovať. Sme hrdí na naše úspechy, najmä na viac ako 1000 úspešných projektov, najväčší tím pre výskum a vývoj a najväčší partnerský ekosystém v odbore. Naša trhovisko ponúka stovky aplikácií, ktoré pomáhajú urýchliť integráciu nových služieb, ich lokalizáciu a zavádzanie inovácií.

Viac informácií nájdete na www.guidewire.com a sledujte nás na Twitteri: @Guidewire_PandC.

Note: Informácie o ochranných známkach Guidewire nájdete na https://www.guidewire.com/legal-notices.

Zobraziť zdrojovú verziu na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20210216005561/en/

Kontakty:

Kuba Ochal

Brand & Marketing, Beesafe

+48505454490

jochal@beesafe.pl

Christoph Baltzer

Sollers Consulting

+49 176 6155 0806

christoph.baltzer@sollers.eu

Daniel Couzens

Allison + Partners

+44(0)203 971 4308

guidewire@allisonpr.com

Louise Bradley

PR & Communications - EMEA, Guidewire

+44(0)7474 837 860

lbradley@guidewire.com

Zdroj: Guidewire

UPOZORNENIE: Originál tohto textu je oficiálna záväzná verzia. Preklad uvádzame len ako pomocný text, odvolávajúci sa na originál, ktorý je jediným právne záväzným dokumentom.

Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring