OTS: Diesle ´sa prebúdzajú k životu´ v Detroite. Počas výstavy NAIAS...

TASR, 18. januára 2018 9:06

OTS: Diesle „sa prebúdzajú k životu" v Detroite. Počas výstavy NAIAS sa predstavia nové úsporné a čisté dieselové osobné autá, pickupy a SUV.

Detroit, 18. januára (TASR-OTS)(PRNewswire) - Čistá dieselová technológia získala významnú podporu počas Severoamerického medzinárodného autosalónu 2018, keď šesť výrobcov automobilov ohlásilo príchod nových čistých dieselových modelov osobných áut, SUV a ľahkých nákladných vozidiel.

„Tieto správy demonštrujú silný záväzok voči čistej dieselovej technológii ako palivovo úspornej voľbe pre spotrebiteľov a voči plneniu cieľov v oblasti čistejšej leteckej a palivovej ekonomiky," povedal Allen Schaeffer, výkonný riaditeľ organizácie Diesel Technology Forum.

„Táto nová generácia čistých vozidiel s dieselovými motormi prešla prísnejšou kontrolou a hodnotením ako kedykoľvek predtým. Spotrebitelia, ktorí volia naftový motor pre svoje ďalšie vozidlo, budú mať bezkonkurenčnú kombináciu výkonu bez kompromisov, veľmi nízkych emisií, palivovej úspornosti, prevádzkového rozsahu a ťažnej kapacity. V ponuke dostupných vozidiel s alternatívnym pohonom je diesel jediný, ktorý ponúka modely vo všetkých automobilových segmentoch - sedany, ľahké nákladné vozidlá, SUV, dodávky a luxusné vozidlá.

„Pred viac ako 85-timi rokmi zohrávali dieselové pickupy významnú úlohu na svetovom automobilovom trhu a obzvlášť tu v Spojených štátoch." Uvedenie nových dieselových modelov v segmente nákladných automobilov, ako je Silverado 1500 a F-150 dokazuje pretrvávajúci význam tohto pohonu pre spotrebiteľov a výrobcov automobilov na celom svete."

V roku 2017 tvorili nákladné vozidlá a SUV viac ako 65 percent zo 17,25 miliónov vozidiel predávaných v USA. Ford pick-up F-série, GM Silverado a Ram pickup od FCA predstavovali tri najpredávanejšie vozidlá v Amerike. F-150 je najpredávanejším nákladným automobilom v Amerike už viac ako 40 rokov a najpredávanejším vozidlom akéhokoľvek druhu viac ako 35 rokov.

Nová ponuka dieselov, modelové roky 2018/2019:

Silverado pickup 2019 od GM: 3.0L V-6 s dieselovým motorom spomedzi šiestich alternatív pohonov

F-150 pickup 2018 od Fordu: 3.0L V-6 dieselový motor PowerStroke spomedzi šiestich alternatív pohonov

Ram 1500 pickup 2019 od Fiat Chrysler: 3.0L s dieselovým motorom spomedzi piatich alternatív pohonov

Crossover Equinox 2018 od Chevy: 1.6L turbo-dieselový motor spomedzi troch alternatív pohonov

Kompaktné sedany Cruze and Cruze Hatch 2018 od Chevy: 1.6L dieselový motor spomedzi troch alternatív pohonov

Kompaktné SUV Wrangler 2019 od Jeepu: 3.0L V-6 EcoDieselový motor spomedzi troch alternatív pohonov

Sedan 540d 2018 od BMW: dieselový motor s pohonom xDrive spomedzi šiestich alternatív pohonov

Crossover Sorento od KIA: dieselový motor príde čoskoro na trh

Viac informácií nájdete na: https://www.dieselforum.org/ Diesel Technology Forum je nezisková organizácia, ktorá zvyšuje povedomie o dôležitosti dieselovej technológie.

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/324694/diesel_technology_forum_logo.jpg

Kontakt:

Sarah Dirndorfer

sdirndorfer@dieselforum.org 

301.668.7230 (o) 301.706.8276 (c)

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

her

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring