OTS: Denník N dezinterpretoval stanovisko Ministerstva kultúry SR

TASR, 19. októbra 2018 18:33

Bratislava 19. októbra (TASR-OTS) - Denník N v dnešnom článku "Odborníci ministerstva kultúry: Dankovu rigoróznu prácu nemali právo utajiť" dezinterpretoval stanovisko Ministerstva kultúry SR, preto sme sa rozhodli o jeho uverejnenie v plnom rozsahu:

Podľa knižničného zákona akademická knižnica poskytuje knižnično-informačné služby (ďalej len "KIS", ktorých súčasťou je aj sprístupňovanie kn. fondu) predovšetkým pedagogickým a vedeckým zamestnancom, študentom školy / univerzity. Za podmienok a v rozsahu určenom zriaďovateľom (VŠ alebo univerzitou) ich môže poskytovať aj iným používateľom (napr. verejnosti).

Teda knižničný a výpožičný poriadok akademickej knižnice má upravovať poskytovanie KIS vo vzťahu k verejnosti. Ak tam je ustanovenie, že sprístupnenie kvalifikačnej práce tretím osobám (nie študentom a zamestnancom školy) môže byť obmedzené licenčnou zmluvou, alebo iným aktom medzi VŠ a autorom práce (napr. podľa § 63 od.s 7 zákona o vysokých školách), tak môže sprístupnenie obmedziť.

Odbor komunikácie MK SR

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring