OTS: Cyklistika: Tour Okolo jazera Qinghai sa chystá vstúpiť na globálnu scénu

TASR, 10. augusta 2018 15:57

Qinghai, Čína, 10. augusta 2018 (TASR-OTS) - Túto správu uverejnil Xinhuanet Qinghai/Európa. Nižšie nájdete celý článok:

Ponorený do oblakov nad zasnenými horami a v odraze zrkadlovo pokojnej a modrej hladiny, skončil minulý víkend po 13. dňoch 17. ročník cyklistických pretekov Okolo jazera Qingdao. Ide o poprednú etapovú súťaž, ktorá sa raz ročne koná v Ázii. Okrem víťazov a slávy zanechávajú tieto preteky aj nezabudnuteľné spomienky športového hrdinstva a priateľstva spolu s plánmi na zaangažovanie väčšieho množstva cyklistických entuziastov na lokálnej aj globálnej úrovni.  

„Nie je to len cyklistická súťaž, tour Okolo jazera Qingdao je veľké športové podujatie a festival zároveň," uviedol Gaizang Cairang, vedúci športového oddelenia vlády provincie Qinghai v súvislosti s diváckym ohlasom a uznaním, ktoré si od miestnych obyvateľov pretekári vyslúžili.

13-etapová tour sa začala 22. júla v Haidong, Qinghai a skončila v Lanzhou, Gansu, pričom celková dĺžka trasy je 3 671km. Tohtoročných pretekov sa zúčastnilo 154 pretekárov zo 17 krajín a regiónov, čo znamená vyššiu mieru medzinárodnej účasti ako kedykoľvek predtým.

Organizátori sa usilujú z pretekov Okolo jazera Qinghai spraviť nielen špičkovú ázijskú športovú udalosť, ale aj preraziť do celého sveta. „Našim cieľom je prilákať viac profesionálnych a medzinárodných účastníkov a vniesť do organizácie inovatívnejší prístup, ktorý posilní meno pretekov aj v zahraničí," uviedol Gaizang Cairang.

Jedným zo spôsobov ako sa priblížiť k tomuto cieľu je usporiadať sprievodné podujatia, ktoré miestnym obyvateľom aj turistom umožnia byť súčasťou cyklistických súťaží. V rámci rozširovania globálneho vplyvu sa športové oddelenie rozhodlo aj pre živé vysielanie alebo webcast pretekov Okolo jazera Qinghai v budúcnosti umožňujúce v reálnom čase zdieľať nadšenie s väčším počtom fanúšikov na celom svete.

Gaizang Cairang tiež zdôraznil dôležitosť využitia možnosti, ktoré preteky poskytujú na zlepšenie regionálnej športovej infraštruktúry a vybavenia pre miestne obyvateľstvo. 

Tour Okolo jazera Qinghai sa postupne zaraďuje medzi preteky najvyššej kvality a jej trhová hodnota a vplyv sa tiež zvyšujú. Odhaduje sa, že v roku 2018 by preteky mohli prispieť do miestnej pokladnice sumou vo výške 70,9 milióna USD posilnením odvetvia športu, kultúry a cestovného ruchu.

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/729168/Tour_Qinghai_Lake_Gaizang_Cairang.jpg

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/729169/Tour_Qinghai_Lake_cyclists.jpg

KONTAKT: Wei Wang, +31-70-3457558, (Fax) +31-70-3466181, wangwei@xinhuaeurope.com

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

ny

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring