OTS: Cyklistika: Cyklisti boli dojatí jedinečnosťou tour Okolo jazera Qinghai

TASR, 8. augusta 2018 15:00

Lanzhou, Čína 8. augusta (TASR-OTS) - Túto správu uverejnil Xinhuanet Qinghai/Európa. Nižšie nájdete celý článok:

Známe ako „cyklistické preteky v najvyššej nadmorskej výške na svete", tour Okolo jazera Qinghai ponúkla pretekárom niekoľko nezabudnuteľných výziev a jedinečnú skúsenosť.

Podľa očakávaní vyhral 17. ročník tour Okolo jazera Qinghai kolumbijský pretekár Hernan Aguirre z tímu Manzana Postobón, keď 4. augusta bezpečne prišiel do cieľa 13. a posledného kola.

22-ročný pretekár v zásade spečatil titul, keď vyhral štvrté a šieste kolo v horách a vytvoril si náskok jednej minúty aj piatich sekúnd, čo sa ukázalo ako nezdolateľná prekážka, nakoľko zostávajúcich sedem kôl už sa išlo len po rovnej ceste.

Pre niektorých cyklistov boli horské etapy jednoducho príliš náročné, najmä po šiestom kole, ktoré končilo vo výške 4 120 metrov nad morom.

„Bola to rozhodne výzva, na ktorú som nebol adekvátne pripravený. Keď sme sa dostávali nad 3 000 metrov, začalo to byť skutočne útrpné a nešliapalo sa mi dobre," uviedol Conn McDunphy z tímu Holdsworth Pro Racing.

Írsky pretekár povedal, že na budúcoročné preteky sa musí špeciálne pripraviť, ak sa rozhodne zúčastniť znovu.

Holandský cyklista Sven van Luijk povedal, že pre európskych pretekárov predstavujú horské etapy obrovskú fyzickú záťaž.

„Pred tým kolom som mal trochu problémy s dýchaním, pretože som nebol dostatočne aklimatizovaný. Bolo pre náš nemožné zvíťaziť. Dostali sme sa až do výšky 4 000 metrov."

Obaja cyklisti si užili jazdu v 10. kole, ktoré prechádzalo púšťou Tengger a meralo 124 km.

„Nikdy som nebol na púšti, je to skvelá skúsenosť. V istých chvíľach som mal pocit, že sa roztopím," dodal McDunphy. Horúčava na púšti nebola pre Svena príjemná, ale napriek tomu si preteky užil. „Bolo teplejšie, než som predpokladal, ale boli to pekné preteky práve preto, že neboli ľahké."

„Bolo tiež veľmi horúco, nikdy som nebol v takejto púšti a kvôli horúčave, vetru a všetkému to bola dosť ťažká etapa. Myslím si však, že bola pekná, lebo všetko bolo pre mňa nové," dodal.

Tour Okolo jazera Qinghai sa prvý raz konala v roku 2002 a v súčasnosti predstavuje štvrté najväčšie cestné cyklické preteky sveta. Vďaka priemernej nadmorskej výške viac ako 3 000 metrov sa nazývajú „cyklistickými pretekmi v najvyššej nadmorskej výške na svete".

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/728159/Xinhuanet_Tour_of_Qinghai_Lake.jpg

Foto -

https://mma.prnewswire.com/media/728160/Xinhuanet_desert.jpg

KONTAKT: Wei Wang, +31 70 3457558, (Fax)+31 70 3466181, wangwei@xinhuaeurope.com

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring