OTS: Covid: Dole Packaged Foods vyzýva zabezpečiť prístup k zdravým potravinám

TASR, 20. apríla 2020 15:30

Firma Dole Packaged Foods, LLC vyzýva všetkých, aby sa pripojili k jej úsiliu zabezpečiť všetkým ľuďom v priebehu pandémie COVID-19 prístup k zdravým potravinám.

Kľúčové partnerstvá, dary a programy pre bezpečnosť zamestnancov majú byť poctou pracovníkom v prvej línii. To je poslanie programu Sunshine for All (Trocha slnečného svitu pre všetkých).

x x x

Westlake Village, Kalifornia 17. apríla (TASR/OTS/BUSINESS WIRE) - V rámci pomoci potrebnej počas pandémie COVID-19 spustila firma Dole Packaged Foods, LLC iniciatívu, ktorej cieľom je poskytovať zdravé jedlo všetkým potrebným ľuďom. Firma Dole vyzýva všetky ďalšie organizácie a firmy z celého sveta bez ohľadu na ich veľkosť, aby sa do tejto iniciatívy zapojili a pomohli zabezpečiť trochu slnečného svitu v týchto temných časoch a zlepšiť zdravie ľudí po celom svete.

Táto tlačová správa obsahuje multimediálny obsah. Zobraziť plnú verziu tu: https://www.businesswire.com/news/home/20200417005326/en/

Firma Dole chce prostredníctvom partnerstva a darov, pomáhať všetkým ľuďom, deťom i seniorom, ktorí sú v prvej línii a starajú sa o ostatných a zabezpečiť im prístup k zdravému stravovaniu v týchto ťažkých časoch. Spoločnosť Dole sa rozhodla poskytnúť zdroje, priestory a svoj spoločenský vplyv a založila iniciatívu Sunshine for All, ktorej cieľom je pomôcť ľuďom zabezpečiť okamžitý prístup k zdravej výžive. Súčasťou iniciatívy sú, okrem iného:

-- Trocha slnečného svitu pre všetkých v prvej línii: tento projekt realizujeme v spolupráci s niekoľkými reťazcami, ktoré predávajú zdravé smoothie na miestnych trhoch. Firma Dole každý týždeň dodáva vitamínmi nabité smoothie a ovocie do 650 nemocníc, spolu s osobnými odkazmi, ktorými zamestnanci firmy Dole vyjadrujú vďačnosť, nádej a podporu ľuďom v prvej línii. Navyše značka dáva zdravotníkom v 5000 nemocniciach po celej krajine poukážky na výrobky firmy Dole.

-- Spolupráca s organizáciou World Central Kitchen na podporu seniorov a rodín v núdzi v Kalifornii, ktorým dodávame celozrnnú stravu potrebnú na to, aby zostali zdraví. V rámci tohto projektu poskytujeme 15.000 ovocných misiek a priestory na prípravu jedál.

-- Potravinová púšť v meste Jackson v štáte Mississippi: ide o jednu z najväčších potravinových púští v Spojených štátoch amerických, a tak sa snažíme zabezpečiť miestnym obyvateľom prístup k celozrnným zdravým potravinám. Spolupracujeme s iniciatívou Mayor's Disaster Relief Action a klubom Boys & Girls Clubs a podporujeme študentov a rodiny na základnej škole Galloway Elementary. Firma Dole poskytuje 2 100 prepraviek s ovocnými miskami a mrazeným ovocím rodinám v núdzi s osobnými odkazmi na podporu a povzbudenie a navyše poskytneme finančné dary miestnym školám na opravu škôd po povodniach. Okrem toho firma Dole chce pomôcť mestu Jackson riešiť problémy s potravinami pre deti i v priebehu budúceho roka.

-- Spolupráca s firmou Lyft v rámci dodávok zdravých potravín seniorom v núdzi v Seattli a Chicagu. V rámci partnerstva s firmou Lyft, ktoré prezývajú "poslednou míľou" zaplatí firma Dole vodičom z firmy Lyft za nakládku potravín z našich skladov a dodanie viac ako 4 000 prepraviek s ovocnými miskami do zariadenia sociálnej starostlivosti a domovov s opatrovateľskou službou.

-- Spolupráca s charitatívnou organizáciou St Mungo's, na základe ktorej darujeme 14 500 ovocných misiek, ktoré budú poskytnuté najzraniteľnejším ľuďom v Londýne. Títo ľudia sú v súčasnosti ubytovaní v hoteloch skupiny Intercontinental Hotel Group, pretože by inak boli bezdomovci. Navyše firma Dole upevňuje spoluprácu s potravinovými bankami v Spojenom kráľovstve a spoločne organizujeme dodávku ovocných misiek starším ľuďom, ktorí sú momentálne v karanténe.

-- Dodávky ovocných misiek zdravotníkom v nemocniciach v Paríži (Francúzsko), Barcelone (Španielsko), Aucklande (Nový Zéland), Manile (Filipíny), Kobe (Japonsko), Singapure a Toronte (Kanada). Okrem toho ovocné misky dodávame tiež do nemocníc v Thajsku, Vietname, Indii a Kórei.

Spoločnosť Dole navyše spustí kampaň ako poctu všetkým pracovníkom v prvej línii, ktorí sú považovaní za superhrdinov, a tiež ako poďakovanie svojim partnerom. Súčasťou kampane je aj výzva pre ostatných, aby sa do iniciatívy Sunshine For All zapojili. Aj keď sú tieto časy možno temné, firma Dole sa snaží ponúknuť ľuďom príležitosť nájsť trochu slnečného svitu aj vo svojom živote.

"Firma Dole chce vytvoriť svet, v ktorom budú mať všetci - bez ohľadu na vek, príjmy, miesto pobytu alebo pohlavia - prístup ku kvalitným potravinám, ktoré potrebujú na to, aby si udržali pevné zdravie," povedal Pier Luigi Sigismondi, prezident firmy Dole Worldwide Packaged Foods.

"Spoločnosť Dole hľadá spôsoby, ako pomôcť prekonať bariéry, ktoré obmedzujú dostupnosť kvalitných potravín pre všetkých, ale uvedomujeme si, že sami to nezvládneme. Teraz je vhodná doba pre všetky firmy zo všetkých priemyselných odborov a krajín, aby sa k nám pridali a spoločnými silami sme dokázali veľké veci."

Firma Dole tiež venuje maximálne úsilie na zabezpečenie prístupu k zdravým potravinám aj pre svojich zamestnancov. Spoločnosť Dole pomáha zamestnancom, ktorí mohli prísť do kontaktu s vírusom a spolupracujeme na modernizácii našich nemocničných zariadení v meste Dolefil / Polomolok, aby sme lekárom poskytli kvalitné vybavenie, ktoré potrebujú na poskytovanie čo najlepšej starostlivosti.

Viac informácií o tom, ako sa zapojiť do projektov firmy Dole, nájdete na webových stránkach sunshineforall.com.

O spoločnosti Dole Packaged Foods, LLC

Dole Packaged Foods, LLC je svetová jednotka v pestovaní, nákupe, distribúcii a predaji ovocia a zdravých pochutín. Firma Dole predáva balené čerstvé, mrazené a sušené ovocie a džúsy. Firma vo svojom podnikaní uplatňuje všetky štyri piliere v oblasti trvalej udržateľnosti, a to hospodárne nakladanie s vodou, znižovanie emisií uhlíka, zachovanie kvalitnej pôdy a znižovanie množstva produkovaného odpadu. Viac informácií nájdete na webových stránkach dolesunshine.com alebo doleintlcsr.com.

Zobraziť zdrojovú verziu na businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20200417005326/en/

Kontakty

MEDIA CONTACT:

Brittney Theriault

btheriault@golin.com

Zdroj: Dole Packaged Foods, LLC

Multimédiá

Video

Dole Packaged Foods, LLC Issues Worldwide Invitation to Join Their Efforts ?to Ensure Access to Nutritious Foods During COVID-19?

Logo

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring