OTS: Commercial Vehicle Group oznamuje akvizíciu indického výrobcu sedadiel

TASR, 7. novembra 2012 9:23

New Albany, Ohio 7. novembra /PRNewswire/ (TASR-OTS) - Commercial Vehicle Group, Inc. (burzový index Nasdaq: CVGI) dnes oznámila, že jej spoločnosť v Indii, CVG Seating (India) Private Limited (CVG India), získala v podstate všetky aktíva spoločnosti Vijayjyot Seats Private Limited (Vijayjyot), ktorá sa zaoberá montážou sedadiel. Prevzatá spoločnosť vlastní tri prenajaté výrobné závody v indických regiónoch Baska (štát Gujarat), Pune (štát Maharashtra) a Dharwad (štát Karnataka) a okrem niekoľkých pracovníkov, ktorí dočasne pracujú v každom z troch zariadení, zamestnáva približne 108 pracovníkov na plný úväzok.

Získaná spoločnosť dodáva sedadlá predovšetkým pre indický trh s autobusmi hromadnej dopravy a školskými a diaľkovými autobusmi a medzi jej štyroch najvýznamnejších zákazníkov patria spoločnosti Tata Motors, Tata Marcopolo, Ashok Leyland a Volvo/Eicher. 

"Táto akvizícia dokonale dokonalo zapadá do nášho strategického plánu rastu a expanzie na indický trh s komerčnými vozidlami a dopĺňa naše súčasné iniciatívy na indickom trhu so stavebnou technikou a ťažkými nákladnými vozidlami," povedal Mervin Dunn, prezident a generálny riaditeľ spoločnosti Commercial Vehicle Group. "Tešíme sa na spoluprácu so zamestnancami, zákazníkmi a dodávateľmi a na to, ako nás táto nová vzrušujúca príležitosť posunie dopredu," dodal pán Dunn.

Vijayjyot Seats Private Limited bude pokračovať v samostatnej obchodnej činnosti ako dodávateľ niektorých materiálov a súčiastok pre iných zákazníkov a trhy v Indii, rovnako ako dodávateľ spoločnosti CVG India pre získanú firmu na montáž sedadiel.

Celková výška zálohovaného peňažného plnenia za transakciu bola približne 13,7 mil. USD s možnosťou ďalšieho maximálneho zisku vo výške približne 1,9 mil. USD, a to v závislosti od prevádzkového zisku EBITDA (zisk pred odrátaním odpisov, úrokov, daní a amortizácie) počas prvých dvoch rokov po akvizícii. Spoločnosť očakáva, že za celý rok 2013 akvizícia dosiahne príjmy vo výške približne 28,0 mil. USD, zisk pred zdanením vo výške približne 1,4 mil. USD a odpisy a amortizáciu vo výške približne 1,0 mil. USD. Spoločnosť ďalej očakáva, že akvizícia prinesie rast výnosu na akciu približne o 0,03 USD na akciu za celý rok 2013.

Pre zvyšnú časť roka 2012 spoločnosť očakáva zisky z akvizície vo výške približne 3,0 mil. USD, zisk pred zdanením približne 0,1 mil. USD a náklady na odpisy a amortizáciu tiež vo výške 0,1 mil. USD.

"Za posledných 12 až 18 mesiacov sme strávili v Indii mnoho času spoluprácou so spoločnosťou Vijayjyot, aby sme dospeli k lepšiemu porozumeniu nášho potenciálu na indickom trhu zameranom na výrobu sedadiel. Okrem nášho úsilia, ktoré sme doteraz v Indii vyvinuli, veríme, že táto akvizícia bude ďalším krokom, ktorý nám v najbližších niekoľkých rokoch pomôže preniknúť na indický trh a dosiahnuť na tomto trhu rast našich cieľov," povedal Chad M. Utrup, finančný riaditeľ spoločnosti Commercial Vehicle Group.

O spoločnosti Commercial Vehicle Group, Inc.

Spoločnosť Commercial Vehicle Group je popredným dodávateľom riešení plne integrovaných systémov pre globálny trh s komerčnými vozidlami, vrátane trhu s ťažkými nákladnými vozidlami, stavebnou a poľnohospodárskou technikou a trhu so špeciálnou a vojenskou prepravnou technikou. Medzi výrobky spoločnosti patria sedadlové odpružené systémy, vnútorné systémy čalúnenia, ako napríklad nástrojové a dverné panely, poťahy stropov kabín, vybavenie kabín, lisované produkty a podlahové systémy, kabínové konštrukcie a konštrukčné prvky, zrkadlá, systémy stieračov, elektronické zostavy káblových zväzkov, kontroliek a prepínačov navrhnutých špeciálne pre aplikácie v kabínach komerčných vozidiel. Sídlo spoločnosti sa nachádza v americkom meste New Albany, štát Ohio (OH), a jej prevádzky je možné nájsť v celej Severnej Amerike, v Európe a Ázii. Informácie o spoločnosti a jej výrobkoch sú k dispozícii na internetovej adrese www.cvgrp.com.

Výhľadové vyhlásenia

Táto tlačová správa obsahuje výhľadové vyhlásenia, ktoré podliehajú určitým rizikám a neistotám. Tieto vyhlásenia často obsahujú slová ako "veriť", "očakávať", "predpokladať", "mať v úmysle", "plánovať", "odhadovať" alebo podobné výrazy. Táto tlačová správa môže obsahovať najmä výhľadové vyhlásenia o očakávaniach spoločnosti z hľadiska budúcich období vzťahujúcich sa na tržby, zisk pred zdanením, náklady na odpisy a amortizáciu, výnosy na akciu, finančnú pozíciu spoločnosti alebo iné finančné informácie. Tieto informácie sú založené na určitých predpokladoch, ktoré spoločnosť urobila z hľadiska svojich skúseností v danom odvetví, rovnako ako jej perspektívach podľa historických trendov, aktuálneho stavu, očakávaného budúceho vývoja a ďalších faktorov, o ktorých sa spoločnosť domnieva, že sú za daných podmienok vhodné. Skutočné výsledky sa však môžu od očakávaných výsledkov podstatne líšiť , a to v dôsledku určitých rizík a neistôt, ako napríklad: (i) schopnosť spoločnosti vyvinúť a úspešne uvádzať na trh nové produkty, (ii) riziká spojené s podnikaním v cudzích krajinách a menách, (iii) všeobecné ekonomické alebo obchodné podmienky, ktoré majú vplyv na trhy, na ktorých spoločnosť pôsobí, (iv) zvýšená konkurencia na trhu s ťažkými nákladnými automobilmi, (v) neschopnosť spoločnosti dokončiť alebo úspešne integrovať ďalšie strategické akvizície a (vi) rôzne ďalšie riziká uvedené v dokumentoch, ktoré spoločnosť predkladá Komisii pre burzu a cenné papiere (Securities and Exchange Commission – SEC). Neexistuje žiadna záruka, že sa vyhlásenia uvedené v tejto tlačovej správe týkajúce sa budúcich udalostí splnia. Spoločnosť nemá žiadnu povinnosť priebežne aktualizovať alebo revidovať výhľadové vyhlásenia tak, aby odrážali zmenené predpoklady, vznik neočakávaných udalostí alebo zmeny budúcich prevádzkových výsledkov. Všetky následné písomné alebo ústne výhľadové vyhlásenia pripisované spoločnosti alebo osobám konajúcim v mene spoločnosti sú v celom svojom rozsahu výslovne podmienené týmito výhľadovými vyhláseniami.

Kontakt: John Hyre Commercial Vehicle Group, Inc.

Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

lk pop

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring