OTS: Čína usporiadala Svetové fórum miest s umelými kanálmi

TASR, 17. októbra 2018 9:51

Čína usporiadala Svetové fórum miest s umelými kanálmi: Veľký kanál Yangzhou sa môže stať svetovým vzorom

YANGZHOU, Čína, 17. októbra 2018 (TASR/OTS/PRNewswire) -- Hlavnú sekcia Svetového fóra miest s umelými kanálmi 2018, ktorá sa konala 12. októbra 2018 v meste Yangzhou, provincii Jiangsu v Číne, podporila Svetová organizácia pre historickú a kultúrnu spoluprácu miest s umelými kanálmi (WCCO). Pod názvom „Ochrana, dedičstvo a využitie kultúry svetových miest s umelými kanálmi" predviedlo fórum mnohoraké úspechy kultúrneho pásu Veľkého čínskeho kanálu v Jiangsu a zdôraznilo ukážkové pokroky v kultúrnom rozvoji oblasti Veľkého čínskeho kanálu. Fórum podporil riadiaci panel provincie Jiangsu zaoberajúci sa rozvojom kultúrneho pásu oblasti Veľkého čínskeho kanálu.

Svetové fórum miest s umelými kanálmi slúži ako portál sprostredkujúci informácie o úlohe, ktorú kanály na celom svete zohrávali v priebehu histórie ľudskej civilizácie prostredníctvom historických pamiatok, ľudského bohatstva, ľudových zvykov a tradičného života. Na tohtoročnom zasadnutí sa zúčastnilo viac ako 400 účastníkov. Dôležité osobnosti a významní hostia boli pozvaní, aby oslovili divákov v otázkach ochrany životného prostredia, biodiverzity, mestskej výstavby a kultúrneho dedičstva v mestách s umelými kanálmi na celom svete. Hovorilo sa o otázkach udržateľného rozvoja, ochrany, kultúrneho dedičstva, rozvoja cestovného ruchu a spolupráce v mestách s umelými kanálmi v rôznych krajinách. Zdôraznili pritom dôležitosť medzinárodnej spolupráce a vzájomnej dôvery ako motivácie na naštartovanie novej éry v histórii kanálov v mestách celého sveta.

WCCO je medzinárodná nezisková organizácia založená z iniciatívy svetových miest s umelými kanálmi a relevantných hospodárskych a kultúrnych inštitúcií. Spoločným menovateľom tejto organizácie sú kanály, v jadre jej činnosti je preto spolupráca na projektoch miest s umelými kanálmi v rôznych častiach sveta, zdieľanie skúseností s rozvojom kultúry v oblasti kanálov a tiež vzájomne prospešná a výhodná ekonomická výmena medzi týmito mestami. Je hlavnou hnacou silou hľadania nových ciest napredovania miest s umelými kanálmi. V rámci svojho snaženia tiež prezentuje svetu legendárny čínsky kanál, ktorý sa znovu zrodil s priaznivými vyhliadkami.

KONTAKT: Cici, +86-18688893602, bbss8117@qq.com

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring