OTS: Čím vás Amsterdam očarí

OTS, 8. januára 2016 18:02

Bratislava 8. januára (TASR/OTS) - Vzrušujúce zoznámenie s európskymi metropolami je to najlepšie, čo môžete urobiť. Pretože čím viac miest a krajín precestujete, tým ste lepším človekom. Scestovaným, pokornejším a hlavne ľudskejším. Čo by ste povedali na výlet do hlavného mesta Holandska? Áno, tam, kde veterné mlyny nedokáže poraziť ani Don Quijote a marihuanové koláčiky sú skoro v každej kaviarni. Čo by ste nemali vynechať v meste, ktoré prezývajú aj Benátky severu?

Mesto múzeí a kanálov
Dostať sa do Amsterdamu dnes nie je problém, z Viedne tam lieta napríklad spoločnosť Eva Air, Lufthansa či Alitalia a za necelé dve hodinky ste v meste, kde sa moderná architektúra mieša s tou tradičnou, ktorá viac pripomína domy z Legolandu ako skutočné obydlia. V Amsterdame nájdete okolo 100 múzeí a naozaj je z čoho vyberať – múzeum Vincenta van Gogha, Anny Frankovej, Rijksmuseum či Foam. Okrem toho nemôžete vynechať ani plavbu po kanáloch križujúcich celé mesto. Ale ani jazdu na bicykli popri nich.

Návšteva coffeeshopu a trhov
Nech máte s marihuanou akýkoľvek vzťah, v Amsterdame by ste mali navštíviť aspoň jeden coffeeshop. Ak nie kvôli „veselým koláčikom“, rozhodne aspoň kvôli jedinečnej atmosfére a pohode, ktorá tu vládne. Ďalším veľkým zážitkom je návšteva rôznych amsterdamských trhov. Nájdete tu čokoľvek, môžete si tu kúpiť dámske šaty, staré kukučkové hodiny či gramofónové platne. Jedným z tých najlepších je kvetinový trh, príďte sem radšej skôr zavčas rána, nech sa netlačíte medzi turistami.

Skúste čokoládu a syry
Návšteva Holandska bez toho, aby ste potešili svoje „gastro ja“, by bola hriechom. Radosť vám urobí lahodná bio čokoláda, chutné syry a dobré holandské pivo z minipivovarov. Stačí sa iba vyhnúť očividným pasciam na turistov a kamkoľvek vojdete, budete milo prekvapený úrovňou a chuťou každej tejto jednej lahôdky. Navštívte Amsterdam a užite si nefalšovanú európsku slobodu.



Upozornenie: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.
Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring