OTS: CGTN: Prečo má čínska armáda rozsiahlu podporu ľudí

TASR, 4. augusta 2020 16:45

CGTN:Prečo má čínska armáda rozsiahlu podporu ľudí

PEKING, 4. augusta 2020 /PRNewswire/ (TASR-OTS) -- Tento rok Čínu zasiahli dve vážne katastrofy - pandémia COVID-19 a katastrofické povodne pozdĺž rieky Yangtze v rozsahu bezprecedentnom za viac ako dve desaťročia. Čínske vojenské jednotky zohrávali pri odstraňovaní katastrof významné úlohy.

Armáda krajiny, ktorá je oficiálne známa ako Čínska ľudová oslobodzovacia armáda (PLA), je hlboko zakorenená v ľuďoch a udržiava si s ňou úzke vzťahy už od jej založenia pred 93 rokmi.

„PLA by mala byť vždy súčasťou ľudí, pracovať pre svoje záujmy a udržiavať úzke vzťahy a zdieľať s nimi dobré a zlé časy," uviedol čínsky prezident Xi Jinping v prejave pri príležitosti osláv 90. výročia založenia PLA 1. augusta 2017.

„Armáda ľudu ide všade tam, kde sú nepriatelia, a všade tam, kde existuje nebezpečenstvo," zdôraznil.

Presne to robí tento rok armáda - spolu s civilistami v „ľudových vojnách" proti COVID-19 a záplavám.

„Nikdy neustúpiť"

Po tom ako vypukla epidémia koronavírusu v čínskom epicentre Wu-chan bolo do troch nemocníc vyslaných okolo 4 000 vojenských lekárov. Liečili viac ako 7 000 pacientov a od januára do apríla zachránili mnohé životy.

"My, Čínska ľudová oslobodzovacia armáda, prisaháme, že nikdy nebudeme ustupovať pred epidémiou a zabezpečíme mier a zdravie ľudí," uviedol Ma Ling, vojenský zdravotník slúžiaci na JIS v nemocnici Huoshenshan vo Wu-chane.

Po ukončení svojej misie bol vojenský personál poctený prezidentom Xi, generálnym tajomníkom Ústredného výboru Komunistickej strany Číny a predsedom Ústrednej vojenskej komisie. Xi vyhlásil, že epidémia je „vojnou a testom" pre armádu a že vojská zvíťazili vo vojne so silnou vierou, vysokými vedeckými a výskumnými kapacitami a veľkou obetou.

Ochrana ľudí

V lete sa tisícky mužov z PLA pustili do novej misie bojovať proti ďalšiemu nebezpečnému nepriateľovi - záplavám v mnohých provinciách pozdĺž rieky Yangtze, ktoré boli spôsobené takmer nepretržitým silným dažďom. Hladiny vody v rieke a priľahlých jazerách boli porovnané s katastrofálnymi povodňami v roku 1998.

Prezident Xi vyzval ozbrojené zložky PLA a Ľudovú ozbrojenú políciu (PAP), aby sa aktívne zúčastňovali na záchranných a záchranných prácach.

„Sme ľudová armáda a v tejto chvíli by sme mali bojovať na fronte," uviedla Xiao Shuai, vojak PAP v čínskej provincii S'-čchuan.

Zhang Hongbing, úradník miestnej vlády vo východnej provincii Anhui, privítal vojakov a dôstojníkov bojujúcich proti záplavám ako „armádu skutočných ľudí".

„Keď príde vojsko, ľudia sa cítia bezpečne a zdravo," povedal Zhang.

Keďže sa Čína snaží budovať silné ozbrojené sily, Xi vyzval zaviazať sa k základnému princípu PLA - „slúžiť ľuďom srdcom i dušou".

Video - https://www.youtube.com/watch?v=gE1HnP04k5M

Kontakt pre médiá: Jiang Simin, jiang.simin@cgtn.com, +86 18826553286

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring