OTS: CGTN: Čo viedlo k úspechu Číny v roku 2020

TASR, 8. januára 2021 17:36

CGTN: Čo viedlo k úspechu Číny v roku 2020

PEKING, 8. januára 2021 /PRNewswire/ -- Ústredný výbor Komunistickej strany Číny (KSČ) so súdruhom Si Ťin-pchingom viedol Čínu k dosiahnutiu podstatného pokroku v roku 2020, pričom čelili bezprecedentným výzvam, ktoré prináša pandémia COVID-19 a zložitým zmenám vo vonkajšom prostredí.

Kľúčovým faktorom, ktorý vedie čínsky úspech v epickom boji proti pandémii COVID-19 a chudobe v minulom roku, je udržiavanie autority KSČ, kladenie ľudí na prvé miesto a plné využitie inštitucionálnych výhod.

„Ľudia na prvom mieste"

Pod velením prezidenta Si bol stálou témou čínskej vojny proti koronavírusu fakt, že „ľudia sú na prvom mieste".

„Bezpečnosť a zdravie ľudí sú vždy na prvom mieste, a preto prevencia a kontrola ohniska nákazy sú nateraz najdôležitejšou prácou v krajine," uviedol Si na stretnutí s generálnym riaditeľom Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) Tedrosom Adhanom Ghebreyesusom v januári minulého roka.

Čítajte viac:

Ako vedie Si Ťin-pching čínsku vojnu proti COVID-19

Kľúčové slová Si Ťin-pchinga o COVID-19: Ľudia, odozva a dôvera

Vojna Wuhanu proti COVID-19: Ako Čína mobilizuje celú krajinu na potlačenie vírusu

Časová os: Boj Číny proti COVID-19 v piatich etapách

Prostredníctvom zdôraznenia, že KSČ je najspoľahlivejšou chrbticou pre obyvateľov Číny v čase problémov, Si nariadil použitie zdrojov celej krajiny na riešenie pandémie, čo je tiež výhodou čínskeho socialistického systému.

Výsledkom je, že Čína, ktorá patrila medzi prvé krajiny, ktoré vírus dostali, bezpečne znovu otvorila ekonomiku a obnovila hospodársky rast. Očakáva sa, že HDP krajiny v roku 2020 prekročí 100 biliónov jüanov (asi 15,38 bilióna dolárov), pričom HDP na obyvateľa dosiahne 10 000 dolárov.

Čína medzitým vyslala 36 tímov lekárskych odborníkov do 34 krajín a ponúkla pomoc 150 krajinám a 10 medzinárodným organizáciám v boji proti vírusu, čím zopakovala výzvu prezidenta Si na vybudovanie komunity spoločného zdravia pre ľudstvo.

Vakcína COVID-19 sa stane globálnym verejným statkom, čo bude čínskym príspevkom k zabezpečeniu prístupnosti a cenovej dostupnosti vakcín v rozvojových krajinách, oznámil Si v máji na otvorení 73. zasadnutia Svetového zdravotníckeho zhromaždenia.

„Nikto by nemal byť vynechaný"

23. novembra, keď čínska provincia Guizhou na juhozápade vymazala všetky mená zo svojho zoznamu chudoby, Čína odstránila absolútnu a regionálnu chudobu.

Na marcovom sympóziu o zaistení rozhodujúceho víťazstva v zmierňovaní chudoby Si uviedol, že vymanenie všetkých obyvateľov vidieka žijúcich pod hranicou chudoby z chudoby do roku 2020 je slávnostným prísľubom ústredného výboru KSČ a musí byť splnené včas.

Si zaradil centrum boja proti chudobe pod svoju správu a minul na ňu najviac energie. Počas svojich domácich inšpekcií v minulom roku šiel Si často do prvej línie, aby dohliadal na úsilie o zmiernenie chudoby.

Čítajte viac:

Mapovanie zájazdov na zmiernenie chudoby Si Ťin-pchinga v rokoch 2016 - 2020

Príbeh boja a úspechu: 832 najchudobnejších čínskych krajov

„Na ceste socializmu by nemal byť nikto vynechaný," uviedol v máji Si. „Každý by mal byť na ceste k mierne prosperujúcej spoločnosti vo všetkých ohľadoch a smerovať k spoločnej prosperite."

Pôvodný článok si môžete prečítať tu .

Video - https://www.youtube.com/watch?v=xKfMBG6oURM

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/1395618/release_Jan_6.jpg

CONTACT: Jiang Simin, jiang.simin@cgtn.com, +86 18826553286

UPOZORNENIE: Upozorňujeme odberateľov, že materiály označené skratkou OTS sú poskytované v rámci Originálnej textovej služby a za ich obsah nesie zodpovednosť zadávateľ.

Všetko o agentúre
Spravodajský servis
Mobilné aplikácie
Videá
PR servis OTS
Fotografie
Audioservis
Archív a databázy
Monitoring